Vanaf vandaag is de Cumulus toetsenmaker beschikbaar! Economie docenten kunnen nu digitaal toetsen en schoolexamens samenstellen. De manier van toetsen blijft hetzelfde, maar de manier van toetsen maken is enorm verbeterd.

Van de bekende knip-en-plakwerk methode

We kennen ze allemaal: docenten die nog steeds met schaar, papier en lijm een toets of schoolexamen maken. Misschien doet u het zelf ook nog wel eens? Ook digitaal knip-en-plakwerk komt veel voor. Voor (sommige) docenten is het opmaken van een toets in Word een gruwel. Feit is dat het veel tijd kost. Toetsen worden daarom op grote schaal hergebruikt. Een gevolg is dat bestaande toetsen gaan circuleren onder leerlingen en nieuwe, actuelere - misschien wel betere - opgaven niet in toetsen terecht komen.

Naar een volledig digitale toets- en schoolexamenmaker

Een stuk digitaal gereedschap waarmee je opgaven online bekijkt en selecteert, waarbij de nummering van de vragen automatisch wordt aangepast, waarbij de uitwerkbijlage aan het einde wordt toegevoegd, waarbij er meteen een titelblad met klas, onderwerp, duur en weging wordt aangemaakt en waarbij het antwoordmodel ook klaar staat. Voor zowel havo als vwo. Dat is in het kort wat de Cumulus toets- en schoolexamenmaker kan en doet.

Wie kan de toetsenmaker gebruiken?

De Cumulus toetsenmaker is beschikbaar voor alle docenten met een betaalde Cumulus account. Heeft u een proefaccount? Voor een impressie van de toetsenmaker hebben we een korte schermopname gemaakt die op ons Cumulus youtube kanaal te zien is. Op de Cumulus toetsenmaker pagina lichten we een aantal belangrijke aspecten toe.

Direct met de toetsenmaker aan de slag?

Maar nog geen betaalde toegang tot Cumulus? Bestel een account op www.cumulus.co/bestellen.

Wat u van ons kunt verwachten in de komende periode

De eerste 66 toets- en examenopgaven voor het thema ‘Geldzaken’ zijn opgenomen in Cumulus. Hiermee kunnen Cumulus gebruikers aan de slag. In de tussentijd werken wij door om de overige thema’s van (honderden) opgaven te voorzien. Wij verwachten deze voor de start van het nieuwe schooljaar compleet te hebben.

Waarom een digitale toetsenmaker voor docenten?

Wij schreven er een blogpost over: Is dit de droom van iedere docent?

 

Wij nodigen je uit om lid te worden van de LinkedIn groep.
Hiermee kun je makkelijk met elkaar contact leggen en ervaringen uitwisselen. Veertig docenten meldden zich reeds aan.

Iemand op Cumulus attenderen? Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend of collega die geïnteresseerd is.

LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Cumulus
Warmoesstraat 149
Amsterdam, NH 1012 JC
Netherlands

Add us to your address book


afmelden    profiel bijwerken

Email Marketing Powered by Mailchimp