Copy
Bekijk hier de online versie
Nieuw: SAIL Music Marina
Het evenementengebied is flink uitgebreid ten opzichte van de vorige edities met overal inspirerende activiteiten. Het complete programma maken we half mei bekend. Een van de primeurs: de SAIL Music Marina met een groot podium aan de noordzijde van het IJ, waar bekende artiesten gaan optreden. Aan het Koninklijk Concertgebouworkest de eer om SAIL op 19 augustus 2015 op muzikale wijze te openen. Wat er de rest van de avonden op het programma staat houden we nog even geheim. De kaartverkoop start 12 mei aanstaande op SAIL.nl.
 

Pieremachocheltocht 
Traditiegetrouw organiseert SAIL weer de Pieremachocheltocht.
Een pieremachochel, ook wel pieremegoggel, is een zelfgebouwd bootje. Een vrolijke ‘wedstrijd’ waarin iedereen zich kan uitleven, geheel in de goede Amsterdamse traditie van tolerantie, gein en waardering voor mensen met lef! De Pieremachocheltocht zal plaatsvinden op donderdag 20 augustus 2015. Meedoen? Klik hier om u in te schrijven. 

Hulpdiensten oefenen voor SAIL
Veiligheid voorop! In de aanloop naar SAIL oefent Brandweer Amsterdam-Amstelland de komende tijd met hulpdiensten op het IJ. De oefenpartners van Brandweer Amsterdam-Amstelland zijn de Havendienst, Waternet, Politie, Rijkswaterstaat en Stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. Het doel van de gezamenlijke oefeningen is een veilig verloop van SAIL Amsterdam 2015. Lees meer of bekijk het filmpje.

Scheepvaartmuseum: 'Het leven aan boord'
De interactieve familietentoonstelling 'Het leven aan boord' is opgezet als een spannend, levensgroot bordspel voor jong en oud. Met een puts, ofwel een emmer, met daarin een tablet loop je langs zes ‘eilanden’ met onder andere scheepsmodellen, werkkleding, souvenirs en navigatie-instrumenten. Spelenderwijs leer je van alles over de rangen en standen aan boord, hoe de bemanningsleden worden genoemd die meevaren, over hoe schoon het is en over het eten en drinken. Kortom, de perfecte voorbereiding op SAIL. Voor meer informatie klik hier. 
Tall Ship Maybe Sailing

Tall Ship Maybe Sailing keert speciaal voor SAIL terug naar haar 'plaats van geboorte'. 

MEER LEZEN >

Winactie

Win een bouw en vouwplaat van het VOC-schip Amsterdam.

BEKIJK DE WINACTIE>

SAIL-videoboodschap

"Hola amigos". Vanuit de torenhoge mast van Tall Ship Atyla een persoonlijke SAIL-videoboodschap. 

BEKIJK HET FILMPJE >

Lighthouse project
Afgelopen week vond de kick-off van het SAIL Lighthouse project plaats. In samenwerking met studenten van het ROC en Inholland zullen er op het SAIL-terrein lighthouses geplaatst worden. De lighthouses dienen als ontmoetingsplaatsen voor jongeren uit Amsterdam en bemanningsleden van de vele Tall Ships. Meer informatie over het Lighthouse project?
Klik hier.

Word SAIL trainee
Voordat de Tall Ships neerstrijken in Amsterdam, strijden ze in juli en augustus op zee tegen elkaar in de grootste zeilrace ter wereld – de Tall Ships Races. Meemaken? Dat kan. Stap aan dek als SAIL Trainee, beleef het avontuur van je leven en maak SAIL Amsterdam van wel heel dichtbij mee. Ben je tussen 15 en 25 jaar, dan ligt de wereld voor je open. Meer informatie? Klik hier.


Meer SAIL?
Op de hoogte blijven van alles rondom het evenement? Meer nieuws over schepen, winacties of al het andere wat SAIL te bieden heeft? Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.

Over SAIL Nieuws Contact

Klik hier als u de SAIL nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen. Afmelden