Copy
View this email in your browser
Noordelijk Zaden Netwerk

Noordelijk Zaden Netwerk

Nieuwsbrief maart 2016

Kom ook komende zaterdag naar de grote zadenmarkt in Leeuwarden: van 12-17u in de Neushoorn in hartje stad, op 5 min loopafstand van het station. Ruim 20 kramen bieden zaden, knollen, bomen, struiken en boeken aan. Er zijn 11 workshops gepland, van zadenteelt tot voedselbossen.  Er is een speciaal kinderprogramma, muziek en lekkere hapjes. We verwachten weer een ruime opkomst en een geweldige dag.  Meer informatie op de website www.noordelijkzadennetwerk.nl. Welkom!

2016

Wordt nu vriend van het Noordelijk Zadennetwerk

We zijn als noordelijk zadennetwerk heel enthousiast en actief bezig om het netwerk verder te ontwikkelen. We willen elk jaar een zadenmarkt in Noord-Nederland organiseren en rond mei een biodiverse plantjesmarkt. Een online databank is bijna klaar. Een voorbeeldtuin voor noordelijke rassen en bijzondere groenten behoort tot de wensen. Afgelopen jaar zijn er gesprekken geweest met de gemeente Groningen hierover. Via facebook houden we je op de hoogte van actueel nieuws rondom zaden, wetgeving, patenten etc.. Alle werk wordt door vrijwilligers gedaan.

Vind je het belangrijk dat we blijven bestaan, dan is je steun onontbeerlijk. Door vriend te worden geef je een signaal, dat het behoud van zaden en landbouwdiversiteit belangrijk is.

Als vriend krijg je regelmatig de nieuwsbrief (ca 3-4x per jaar) en krijg je toegang tot de online zadenmarkt. Hier kun je zelf zaden aanbieden en ook van anderen zaden betrekken. We streven ernaar een jaarlijkse vriendendag te gaan organiseren.
Vriend worden kan door het invullen van het formulier op de website www.noordelijkzadennetwerk.nl.

Als je nu lid wordt krijg je korting (14,95 i.p.v. 17,95) op het fantastische nieuwe zadenboek van uitgeverij Jan van Arkel 'zelf zaden telen' (zie hieronder). Gratis af te halen komende zaterdag in Leeuwarden en in Veenhuizen, anders sturen we het op (excl. porto).

Zelf zaden telen

Welkomstgeschenk 2016


Als je in 2016 vriend wordt, krijg je 3,- korting op het nieuwe zadenboek van uitgeverij Jan van Arkel 'zelf zaden telen' (14,95 ipv 17,95). Gratis af te halen komende zaterdag in Leeuwarden of 8 mei in Veenhuizen, anders sturen we het op excl. portokosten.
Vriend worden kan door het invullen van het formulier op de website www.noordelijkzadennetwerk.nl.

Vooraankondiging:


Plantenmarkt NZN: 8 mei 2016

Op zondag 8 mei 2016 organiseert het Noordelijk Zadennetwerk samen met Lambert Sijens van de Tuinen van Weldadigheid een grote biodiverse plantenmarkt met talloze kramen en ook andere activiteiten en workshops. Eenjarige bijzondere groenten, maar ook permacultuur- en andere voedselplanten, bomen en struiken.
Het is dan moederdag, dus een heerlijke dag om samen op deze mooie plek in Veenhuizen door te brengen. Uiteraard zorgen we voor hapjes en drankjes en muziek.
Houdt de website www.noordelijkzadennetwerk.nl in de gaten en we berichten ook via facebook https://www.facebook.com/noordelijkzadennetwerk/.

Vrijwilligers

Lijkt het je leuk om foto's te maken, stukjes te schrijven, mee markten te organiseren of een vriendendag. Ook voor het bestuur, financiën en fondswerving zoeken we steun. Of wil je lesgeven over zadenteelt? Meldt je dan aan als vrijwilliger. We komen nu een 1-2 keer per maand bij elkaar. 
Meer info bij info@noordelijkzadennetwerk.nl.
Forward
This newsletter is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (cc by-sa 4.0).

Our mailing address is:
noordelijk zadennetwerk
Bentismaheerd 210
Groningen, PR 9736 EM
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp