Copy
View this email in your browser
Noordelijk Zaden Netwerk

Noordelijk Zaden Netwerk

Nieuwsbrief 3, mei 2015

Agenda: 

10 mei 2015
Biotoop Haren

Zaden- en plantjesmarkt

Op zaterdag 10 mei van 12-17u organiseren we een plantjesmarkt in de Biotoop in Haren, helemaal links achterin bij de laatste kas op het Zuiderveld. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te doen en plantjes mee te nemen, om te ruilen of te verkopen voor kleine prijsjes. Let op het weer, de plantjesmarkt is buiten. In de kas is catering om gezellig bij te praten.
Meer informatie en aanmelding: www.noordelijkzadennetwerk.nl

13 mei 19.30-22.00, Erasmuslaan 23, Haren

Denk/doe mee: 13mei 
info-avond in Haren

Woensdagavond 13 mei organiseren we een informatie-avond voor leden en geïnteresseerden van het Noordelijk Zadennetwerk om uit te wisselen hoe we het netwerk verder vorm kunnen geven. 
De avond begint met een korte introductie van de activiteiten tot nu toe en de plannen die er liggen, zoals een tuin in Groningen, een online zadenmarkt, fondswerving, PR.
Andere ideeën zijn de opzet van zadenbibliotheken, het beschrijven van noordelijke rassen, het doen van onderzoek naar mogelijk nog vergeten soorten, het grootschaliger telen  van noordelijke rassen voor winkels of restaurants, bereiken van andere steden en regio's, educatiemateriaal als filmpjes, etc. etc.
We horen graag wat de leden zelf belangrijk vinden. Daarna gaan we in groepjes aan de slag hoe we deze plannen concreet kunnen vormgeven. 
Iedereen die het leuk vindt om mee te denken en te doen is van harte welkom. Zaden behouden doen we samen..
Adres: Erasmuslaan 23 te Haren. 

Startbijeenkomst en zadenmarkt 7 maart in Tuin in de Stad

Verslag zadenmarkt op 7 maart

Op 7 maart vond de eerste zadenmarkt plaats georganiseerd door het noordelijk zadennetwerk. In de welkome kassen van Tuin in de Stad kwamen ruim 350 bezoekers in de loop van de dag een kijkje nemen, bij de verschillende kraampjes met zaden, aardappels, boontjes en de ruiltafel. Er waren de hele dag workshops, van wilde plantenwandeling tot zelf zaden telen, van permacultuur tot vierkante meter tuin en als afsluiting een presentatie van het nieuw opgerichte noordelijk zadennetwerk en hoe je actief kunt worden. Jeroen de Groot maakte ook een leuk filmpje.. Lees meer.

Noordelijk Zaden Netwerk 

We zijn een netwerk van aanbieders en vragers van zaadgoed en ander plantmateriaal in de noordelijke provincies. 

We zetten ons in om de rechten van de zaden te beschermen, onder andere door voorlichting te geven aan een breed publiek, middels zadenmarktenvoorlichtingcursussen en tentoonstellingen, maar ook door lobby en belangenbehartiging.
We streven naar het opzetten en onderhouden van een of meerdere voorbeeldtuinen van oude rassen of vergeten groenten.
Ook samenwerken met cateraars of horeca behoort tot de wensen en mogelijkheden.

Meedoen?

Voel je je geïnspireerd of ben je al actief op een van bovengenoemde terreinen? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen.  
Het netwerk is bedoeld voor iedereen - hobbyist of professional - die interesse en een hart heeft voor het instandhouden van het levend cultureel erfgoed en de grote diversiteit aan zaden in het algemeen.
We zoeken ook mensen die willen helpen de organisatie vorm te geven. Ben je journalist, fotograaf, boekhouder of netwerk-website bouwer of vertaler of heb je zelf ideeën? Neem vooral contact op. 
Het is mogelijk om lid te worden, al voor 10,- per jaar.
Wil je meer informatie of meedoen? Kijk op de website (in ontwikkeling) www.noordelijkzadennetwerk.nl of meld je aan.

Forward
This newsletter is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (cc by-sa 4.0).

Our mailing address is:
noordelijk zadennetwerk
Bentismaheerd 210
Groningen, PR 9736 EM
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp