Copy
View this email in your browser
Noordelijk Zaden Netwerk

Vriendendag
Noordelijk Zadennetwerk

1 oktober 2016, 14.00-17.00uur

Op deze dag ben je van harte welkom als vriend van het noordelijk zadennetwerk. Deze middag doen we verslag van het afgelopen jaar, geven we een workshop en is er ruimte om met elkaar ervaringen en bevindingen én zaden(!) uit te wisselen.
De bijeenkomst is in Haren, Erasmuslaan 23.
Informatie en aanmelding: info@noordelijkzadennetwerk.nl.

Programma Vriendendag

13.45 - 14.00 aankomst met koffie/thee
14.00 uur: welkomswoord
14.05 - 14.20 uur: Verslag: wat hebben we gedaan in 2016
14.20 - 15.00 uur: wat gaan we doen in 2017, ideeën en wensen van leden, samenwerking 
15.00 - 16.00 uur:  miniproeverij van de oogst van onze vrienden met aansluitend pauze 
16.00 - 16.30 uur: Een zadenbibliotheek, wat is dat, hoe zet je dit op? Geïnspireerd op de zadenbibliotheek van Roeach in Joure
16.30 - 17.00 uur: Zaden- en plantjesruil op de zadenruiltafel
17.00u afsluiting

Nieuw: Proeverij!

Op de vriendendag organiseren we voor het eerst een proeverij. Heb je bijzondere pompoenen, tomaten, appelrassen? Of lekkere vruchtjes ingemaakt? Maak iets lekkers klaar en neem mee om met elkaar te proeven en recepten uit te wisselen!

Agenda Noordelijk Zadennetwerk

 

zadenmarkt maart 2017

in Emmen samen met Velt-Emmen (o.v.b.)
in Leeuwarden samen met de Oerfloed
 

plantenmarkt mei 2017

in Veenhuizen door Tuinen van Weldadigheid

We publiceren in het voorjaar een agenda van eetbare zaden- en plantenmarkten in de nieuwsbrief en op de website van het Noordelijk Zadennetwerk. Organiseer je zelf iets, laat het ons weten, info@noordelijkzadennetwerk.nl.

 

Vacatures:

Het noordelijk zadennetwerk kan jouw hulp gebruiken:

Het werk voor het noordelijk zadennetwerk wordt gedaan door enthousiaste vrijwilligers. Elk jaar organiseren we een zadenmarkt en een eetbare plantenmarkt in het voorjaar en een vriendendag in het najaar. We hebben een website met een online marktplaats en 3-4 keer per jaar verschijnt een nieuwsbrief.  We zoeken mensen die deze activiteiten mee willen organiseren. Daarnaast zoeken we een penningmeester, een websitebeheerder en mensen voor de redactie (journalist/fotograaf). Lijkt het je leuk om 1-2 uur per week je in te zetten voor de noordelijke zaden, mail dan graag naar info@noordelijkzadennetwerk.nl o.v.v. vacature: Lees meer>

Noordelijk Zaden Netwerk

Doel van het Noordelijk Zadennetwerk is om aanbieders en vragers van zaden en ander plantmateriaal in de noordelijke provincies bij elkaar te brengen, life en online.
We willen ons inzetten om de rechten van de zaden te beschermen, onder andere door voorlichting te geven aan een breed publiek, middels zadenmarkten, voorlichting, cursussen en tentoonstellingen, maar ook door lobby.
We streven naar het opzetten en onderhouden van een of meerdere voorbeeldtuinen van oude rassen of vergeten groenten.
Ook samenwerken met cateraars of horeca behoort tot de wensen en mogelijkheden.

Meedoen?

Voel je je geinspireerd of ben je al actief op een van bovengenoemde terreinen? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen.  
Het netwerk is bedoeld voor iedereen - hobbyist of professional - die interesse en een hart heeft voor het instandhouden van het levend cultureel erfgoed en de grote diversiteit aan zaden in het algemeen.
We zoeken ook mensen die willen helpen de organisatie vorm te geven. Ben je journalist, fotograaf, boekhouder of netwerk-website bouwer of vertaler of heb je zelf ideëen? Neem graag met ons contact op.
Wil je vriend of donateur worden (10,- voor particulieren, 25,- voor bedrijven), stuur dan een mail naar info@noordelijkzadennetwerk.nl.
Wil je meer informatie? Kijk op de website www.noordelijkzadennetwerk.nl.

Share
Tweet
Forward
This newsletter is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (cc by-sa 4.0).

Our mailing address is:
noordelijk zadennetwerk
Bentismaheerd 210
Groningen, PR 9736 EM
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp