Copy
Fitness Wellness Nyt 2015 06 06
Se denne email i din browser
Kære fitness wellness interesserede,

Mange tak for din interesse for nyhedsbrevet, som kommer vidt og bredt (og af og til smalt) omkring sundhed og træning.

Den aktuelle nyhedsbrevstitel, der lover 'kanon' krop, er måske lidt risikabel, for man skal helst ikke love for meget (mere end man kan holde).
Alligevel vover jeg pelsen ... for følges tipsene er der gevinst.

Nyhedsbrevet er denne gang et miks af middelnye og splinternye informationer og nyheder om fysisk, mental og social fitness og wellness:
  • Krop og kropsidealer
  • Krop og kropskultur ... og gratis SEX
  • Krop og kultur og kondition
  • Krop og motion
Læs mere her under og kom gerne med input, kommentarer, spørgsmål eller ønsker. Nyhedsbrevet er til dig.

God sommer og god læselyst - husk søndag 7.6. Vi Cykler 2015
Marina Aagaard

Foto: Den Uendelig Bro (Gjøde  Povlsgaard Arkitekter) med Århus Containerhavn i baggrunden. Broen er et meget populært indslag i Sculpture by the sea 5.6.-5.7.15.
Broen bliver brugt af vandrere og løbere i alle aldre; man tager en runde på turen ...
 

Krop og kropsidealer


I sidste og forrige måned var medierne fulde af historier om dad bod og mom bod, buttede kroppe, som nye kropsidealer. Da det lige straks er tid til 'bikini-form' og 'six-pack', set ud af de brevkassespørgsmål jeg får p.t. i DR brevkassen, så er her et par ord mere på vejen - til stranden.

Ved du, hvad dad bod fænomenet opstod af? Ellers burde du næsten læse med her. Da jeg blev interviewet af flere medier om dad bodies, undersøgte jeg sagen nærmere og fandt det oprindelige rystende blogindlæg, som jeg citerer og kommenterer her: Den originale historie om dad bod og mom bod.

Mit kropsideal? En sund krop fysisk og mentalt. Det vil sige, at man kan lave de ting, man gerne vil og har det godt med sig selv og ikke er slave af urealistiske kropsbilleder.

Min mening, kort uddrag fra artikel; en veltrænet krop er flot, og en sund blød og buttet krop kan være mindst lige så attraktiv - for M og K.

1. En buttet trænet krop kan være sundere end en slank utrænet krop.
2. En slank trænet krop kan være sundere end en buttet trænet krop.
3. En buttet person kan have det bedre end en slank som ‘piner’ sig selv.
4. En slank person kan have det bedre end en buttet som ‘piner’ sig selv.
5. En buttet krop, uden træning, kan være første skridt mod farlig overvægt.
6. En slank krop kan – måske – være tegn på ‘sundheds’-afhængighed.
7. En buttet krop behøver ikke at betyde at man er
    1) doven, 2) ligeglad, 3) naturlig, 4) overspiser eller 5) ikke gider træne.
8. En slank krop behøver ikke at betyde at man er
    1) narcissistisk, 2) egoistisk, 3) unaturlig, 4) på diæt eller 5) til træning 24-7.
 

Krop og kropskultur ... og gratis SEX


Jeg skriver ikke kun bøger, jeg køber og læser også bøger, mange bøger ...

For et stykke tid siden fik jeg et tilbud om nogle små bøger, som jeg købte og er i gang med at læse. Det er intensive, let læste, 60 siders bøger, et smart koncept.
Og flere af bøgerne handler om krop og psyke, fra en lidt anden vinkel.

Den, jeg lige har læst hedder KROPPEN, og er af professor i idræt Verner Møller. Interessant læsning. Ifølge appetitvækkeren på bogen:

Din krop er dit tempel, din krop er din egen, siger damebladene. Det tror både appelsinhedssvingende naturister, botoxafhængige amerikanere og alle os andre fedtforskrækkede stakler på. Men lad være (...). Kroppen tilhører samfundet. Uanset om vi vælger at stramme os op med korset eller skalpel, skamfere vores læber med tallerkener eller brække fødderne på vores døtre, er det tradition og kultur, der bestemmer, hvad vi gør ved vores krop.

Bogen er en del af serien TÆNKEPAUSER, der udgives af Aarhus Universitet. Hver måned udkommer der en ny bog på kun 60 sider og forfatterne er nogle af 'landets klogeste hoveder'. Bøgerne koster kun 39,95 og fås her.

Månedens bog er SEX af sexolog Ditte Skov, AU, . og den kan enten købes som bog eller kan downloades gratis her. Så man kan læse "det, de fleste af os tænker på 24/7" ifølge Ditte Skov og se stilen i bogserien.

Rigtig god læselyst. Sommerferietid er også læsetid.

Vil du læse om mere om fitness, er der flere ord her:
Bøger og artikler
 

Krop og kultur og kondition


Fotoet her over viser en skærm med et øje, der bevæger sig (Eye af Anne-Marie Pedersen). Øjet gemmer sig mellem bladene i Marselisborg-skoven i Aarhus og det er en del af udstillingen sculpture by the sea, som åbnede i går, og som kan ses fra 5. juni til 5. juli 2015.

Ideen med denne form for outdoor art opstod oprindeligt på Bondi Beach i Australien, men er nu også hvert andet år at finde i Aarhus, det eneste sted i Nord-Europa med 'skulpturer ved havet'.

Konceptet er genialt for det er en meget smart form for 'nudging', hvor hele familier bliver lokket ud at gå og løbe for at se kunst; det er fysisk og social fitness.
Og det er alle tiders for de, der allerede motionerer; det giver variation og oplevelser under træningen; det er mental fitness og wellness.

Ud over at gå og løbe blandt skulpturerne, eller rettere værkerne og installationerne, så det muligt at gå på, inde i eller under dem.
Og et enkelt værk er interaktivt ... her kan man holde pause, mens man strikker en trøje til et træ sammen med kunstneren Karl-Christian Geleff; Duet Knit.

Hermed en opfordring til at besøge den fantastiske udstilling (værkerne er af blandet kvalitet fra tvivlsom (enkelte) til tiptop (mange), men samspillet mellem natur, kultur og aktivitet er optimal). En god lejlighed til at besøge Aarhus.

Foto her under: Installationskunst, lysskilt midt i skoven, ved siden af 83-trins trappe. Tekst: "I like the way it hurts" (Ditte Ejlerskov), meget apropos trappeløb her under.
 

Krop og motion


Nøglen til motivation er variation. Det kan være en fordel at træne det samme program i en vis periode, men derefter er det fysisk og mentalt mest hensigtsmæssigt at der sker noget nyt, hvis man ønsker fremgang.

Der er utallige fitness træningsformer, så man kan variere træningen næsten uendeligt. Hvis man er vant til at dyrke den samme type træning, så kan sommeren og ferien bruges til at prøve noget nyt, eventuelt mens man er på rejse til en anden by eller et andet land.

Outdoor cycling (læs: Cykling)
Noget nyt kunne være noget simpelt som at cykle udendørs. Selvom cykling er populært, så er der åbenbart stadigvæk mange, der ikke cykler, selvom de har en cykel stående:

Næsten 9 ud af 10 danskere har en cykel, men 14 procent bruger den aldrig og 61 procent cykler ikke regelmæssigt ifølge en Epinion undersøgelse i år.

Derfor er der en ny kampagne i gang og søndag d. 7.6. er det meningen at hele Danmark skal ud og cykle; Vi Cykler 2015.
Her er link til artikel om cykling med links til mere om cykling og kampagne.

Kend din træningsform: Cykling - til transport, motion og konkurrence

Animal moves
Skal det være en nyere, anden, træningsform end cykling, så er en af de nyeste tendenser træning med dyrebevægelser blandt andet konceptet Animal Flow.

Det er sjov og udfordrende træning. Selvom det nok ikke er funktionelt for mennesker at kravle alt for meget rundt på alle fire, så er øvelserne et godt supplement til anden træning og gør traditionel core training med gulvøvelser meget mere alsidigt og interessant. Prøv det.

Her er link til mere om den form for træning ... og der under også, på baggrund af spørgsmål, lidt om planken:

Kend din træningsform: Animal Flow og animal movement - træning med dyrebevægelser

Core træning: Planke på hænder versus planke på underarme?
Core træning: Hvor ofte skal man træne planken?

Trappetræning
Sidst, men ikke mindst: Månedens øvelse: Trappetræning.
En af mine favoritaktiviteter - egentlig ikke som træning, men fordi jeg synes, at det er meget sjovere at tage trapperne end elevatoren.

Desuden er et rent faktisk kanongod træning: Det styrker og toner trappetræning underkroppens muskler og forbedrer konditionen. Trappetræning kan dyrkes i hverdagen, i fitnesscenteret og på ferie og det er alle tiders funktionelle træning. Tag trappen, når du ser en.

Billedet nederst viser trappetræning på trappen ved Ørnereden i Marselisborg-skoven i Århus. Det var trappen, som blev brugt i DR udsendelserne: Rigtige Mænd. Tak til Jacob Søndergaard for oplysningen.

Her under link til artikel med trappetræningstips og link til gode trapper.

Kend din træningsform: Trappetræning, trappegang, trappeløb og tårnløb.

Rigtig god træningslyst!
Share
Tweet
Share
+1
Forward
Følg på Facebook
Følg på Facebook
Følg på Twitter
Følg på Twitter
Følg på LinkedIn
Følg på LinkedIn
Følg på Google +
Følg på Google +
Besøg hjemmeside
Besøg hjemmeside
Copyright © 2015 aagaard, Alle rettigheder forbeholdes.


Nej tak til nyt om fitness wellness, afmeld mig    Opdater liste præferencer 

Email Marketing Powered by Mailchimp