Copy
Fitness Wellness Nyt om sundhed og fitness 2015 11 01 # 64
Se denne email i din browser

November nyt med gave


I anledning af Halloween i nat, forløber for Allehelgensdag i dag, er der i dette nyhedsbrev ud over blandet nyt også en uhyggelig øvelse. Altså for de, der synes, at edderkopper er uhyggelige. Det siges ellers at de bringer lykke til et hjem ... det håber jeg, for mit hus er fuldt af dem p.t.; levende i krogene og i plast på bordet (foto):

November nyhedsbrev netop nu:
  • Populistisk eller plat?
  • Perfekt cruise bog (gave til dig)
  • Peter Edderkop planke (spider plank)
Rigtig god læselyst og fortsat godt efterår,
Marina Aagaard

Populistisk eller plat?


Populisme er ifølge Wikipedia "en betegnelse for en politisk bevægelse forankret i det jævne folks verdensbillede (...), bruges ofte som skældsord for platte politiske forslag foreslået udelukkende for at vinde stemmer".
Det er måske ikke helt beskrivende om en af den senere tids meget omtalte bøger og slagord, men sikkert er det, at udfald imod sundhedstiltag vinder gehør hos mange.

Er sundhed usundt? var temaet i debatten i kølvandet på den nye bog Forbandede Sunddom af filosoffen Morten Ebbe Juul Nielsen, som optrådte på flere tv-kanaler og blev citeret i mange aviser. Hans udtryk 'sunddom' er smart; men hans budskab ...

“Et sundt liv er ikke et lykkeligt liv.
Prøv dog at slappe lidt af”.


"Vi glemmer, at alting har en pris. Bruger vi ti timer i fitnesscentret, så er der ti timer, som vi ikke har til at læse digtsamlinger eller have god sex med kæresten"

Det er jeg lodret uenig i.

Er et usundt liv et lykkeligt liv? 
Slapper sunde mennesker ikke af?
Har man ikke god sex med kæresten, hvis man motionerer?
Sludder og vrøvl (og han dyrker i øvrigt selv fitness flere gange om ugen)

Det er rigtigt, at der findes slaver af diæter og træning, træningsafhængige, men det er en lille procentdel af befolkningen. Alt for mange danskere er det stik modsatte, hvilket ofte fører til sygdom, hvilket ikke er specielt lykkeligt.

Debat er godt og vigtigt. Men denne debat sendte nogle uheldige signaler til de mange der har brug for mere sundhed (overskud). Du kan læse flere af filosoffens budskaber og mine kommentarer i et af månedens mest delte blogindlæg:

Er sundhed slet ikke sundt? Sundhed, Sygdom eller Sunddom! 

Et andet indlæg refererer et spændende Folkeuniversitet foredrag om hvornår sport er sundt eller usundt. Det viser sig, at man faktisk kan træne ret meget før det er usundt.

Hvor meget må man træne? Hvornår er sport og træning sundt eller usundt?

 


Perfekt cruise bog


En bog med tips til et perfekt cruise. Det lyder overdrevent optimistisk! Og hvad har cruise, krydstogt, i det hele taget med sundhed og fitness at gøre?

Et krydstogt kan naturligvis være usundt - hvis man ligger i en liggestol dagen lang kun for at rejse sig morgen, middag, eftermiddag og aften for at forsyne sig hæmningsløst ved buffeten - eller det kan være sundt: En afslappende ferie med frisk luft, naturoplevelser, motion ombord og på land og sund, nærende og varieret mad.

Mange danskere er begyndt at tage på krydstogt. Måske især fordi, at der nu findes 
1) billige versioner af rejseformen, der før mest var for de meget rige og 2) krydstogter for enhver alders- og målgruppe (altså ikke kun for 'the newly-wed and nearly dead'), hvilket jeg til min store overraskelse selv konstaterede for et par år siden på hvad der var tæt ved et perfekt all-inclusive heluges Middelhavs-krydstogt til kun 1900 DKK.

Ja. Perfekt er (næsten) salgsgas. Forklaring: Jeg har personligt erfaret og observeret at perfekt-oplevelsen kan reduceres, så jeg har samlet 50 tips (om rejse, sundhed og fitness) der kan forhindre, at en ellers næsten garanteret perfekt tur bliver Uperfekt!

Tipsene findes i en lille E-bog, som jeg gerne vil give gratis til rejse-interesserede nyhedsbrevslæsere. Klik på dette link: Cruise Fitness til bloggen, gå til bunden af siden, og klik på det blå CRUISE FITNESS link (årsag til omvej er at direkte link er for stort til nyhedsbrevet). En af bogens læsere anmeldte til min glæde bogen således:
"De tips kan også bruges til andre rejser end krydstogtsrejser." Det var heldigt ... 
 

(Peter) Edderkop planke, original spider plank


Planken er en meget populær kropsstammeøvelse. Den kan udføres på rigtigt mange måder. En af dem - som synes velvalgt omkring Halloween - er edderkoppe planken, der kan bruges som supplement eller variation i core træningen.

Ikke den version som kan findes på de fleste YouTube videoer; en planke, hvor man trækker først det ene ben op langs siden af kroppen, knæ opad mod skulder og retur, dernæst det andet ben. Kan laves stationært eller med bevægelse fremad.

Den originale spider er helt simpel, men hård.
  • Sæt begge hænder og begge fødder (fodballer) i gulvet:
  • Sæt hænderne diagonalt ud og frem og fødder ud i bredstående (i stedet for som normalt at have fødder i hoftebredde og hænder lige under skuldre). Spænd arme og lår for at stabilisere albuer og knæ. Set oppefra ligner kroppen et X.
  • Hold arme (albuer) og ben (knæ) strakte, men ikke låste.
  • Hold som vanligt kropsstamme og hals/nakke i neutral; spænd op.
  • Træk vejret regelmæssigt under hele øvelsen.
  • Hold stillingen XX antal sekunder (normalt max. 1-2 minutter). 
Kan gøres hårdere ved at flytte hænderne langt væk fra kroppen og gøres lettere ved at flytte hænderne tættere ind på kroppen.

God træningslyst.
Share
Tweet
Share
+1
Forward
Følg på Facebook
Følg på Facebook
Følg på Twitter
Følg på Twitter
Følg på LinkedIn
Følg på LinkedIn
Følg på Google +
Følg på Google +
Besøg hjemmeside
Besøg hjemmeside
Copyright © 2015 aagaard, Alle rettigheder forbeholdes.


Nej tak til nyt om fitness wellness, afmeld mig    Opdater liste præferencer 

Email Marketing Powered by Mailchimp