Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Corona? We kunnen het woord niet meer horen en we luisteren naar de maatregelen om het virus terug te dringen. Dus afstand houden, handen wassen en niet met te veel mensen samen komen. Simpele basisvoorwaarden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Dan ... ja dan ... kunnen we straks weer met een vriend op een terras een drankje drinken, samen feesten en gezellige evenementen bezoeken. We missen jullie allemaal meer en meer en daarom zal de bevrijdende beloning straks des te groter zijn. Nog zelfs!

Team Vadercentrum

1 April 2021


In deze editie:
  • In memoriam Nico van der Vlies
  • SBS 6 – Hart van Nederland
  • 100.000 Mondkapjes, een feest om te maken
  • Zorgcontact binnen Telefooncirkel Laak

In memoriam Nico van der Vlies


Het Vadercentrum heeft een van zijn gezichten verloren. Liep je binnen, dan kwam je Nico van der Vlies tegen. Tot woensdag 3 maart jl Op die trieste dag overleed onze dierbare vrijwilliger op 62 jarige leeftijd. Stil en onverwachts. Op donderdag 11 maart werd hij in kleine kring gecremeerd, op afstand bijgewoond door een volle zaal, bij de live stream. Wat een verdriet, wat laat hij veel verbaasde mensen achter. Nico? Waarom hij?Ruim zes jaar was hij heel persoonlijk en aandachtig aanwezig. Deed dit, deed dat, hielp hier en hielp daar. Kwam een ​​grote vrachtwagen moeilijk langs geparkeerde auto's in de bocht van het plein, dan rende Nico naar buiten om de chauffeur te helpen. Regelmatig kookte hij voor ons allen. Hij bemande de balie. Geen taak was hem te veel. Zo lang wij Nico niet vergeten, leeft hij voort in Het Vadercentrum. Wij blijven zijn gezicht zien als we binnenkomen.Slaap zacht, Nico.

SBS 6 - Hart van Nederland


De productie van gratis mondkapjes trok weer de aandacht van de media. Dit keer kwam Hart van Nederland van SBS6 op bezoek. De zeer geïnteresseerde cameraploeg filmde veel, sprak met vrijwilligers en speciale afnemers die mondkapjes kwamen halen. Voor al dat filmmateriaal was een ruime minuut zendtijd gereserveerd in de middag- en avondeditie van woensdag 24 maart. Er is meer weggelaten dan uitgezonden. Zo werkt de televisie. Heel leuk was de aandacht die Eef en Maria kregen. Zij maakten samen mondkapjes, keken elkaar in de ogen en vielen als een blok voor elkaar. Een echte mondkapjesliefde, zei de interviewer.En zo is het: mondkapjesliefde tussen Eef en Maria en tussen Het Vadercentrum en alle mensen die we er mee helpen. 


https://www.hartvannederland.nl/nieuws/gezondheid/vrijwilligers-naaien-mondkapjes-voor-minima 

100.000 Mondkapjes, een feest om te maken


Wat je graag en met liefde doet, kost weinig moeite. Zo is ook met de productie van mondkapjes voor de Hagenaars, die voor de extra uitgave het budget niet hebben. De overheid is rechtlijnig: iedereen moet een mondkapje dragen in oa het openbaar vervoer. En als je daar het geld niet voor hebt? Dan zou je een boete kunnen krijgen. Alsof je daar dan wel het geld voor hebt ...
Daarom zijn wij dankbaar dat we gratis mondkapjes kunnen maken voor iedereen die ze nodig heeft. Onze vrijwilligers doen het graag. Elke dag weer komen ze samen in Het Vadercentrum en gaan ze met veel plezier aan het werk. Onder veilige condities, op afstand van elkaar.De één stil en geconcentreerd, de andere vrolijk en meezingend met de radio. Vriendschappen ontstaan, liefdes bloeien op en bovenal heerst een positieve verbondenheid. Dit doen wij samen voor anderen. We hebben iets in de samenleving, net als al die anderen in Het Vadercentrum die mooi werk doen. Wil naast de mondkapjesproductie is er de Weggeefwinkel, de Werkplaats en het distributiepunt van de Voedselbank. 
We zijn inmiddels de 70.000 mondkapjes gepasseerd. Daarmee werden tal van organisaties en bewoners in het regio Haaglanden blij gemaakt. Heeft u ook mondkapjes nodig? Kent u een non-profit organisatie die onze mondkapjes goed kan gebruiken? Geef het aan ons door. Voorlopig reinigen, knippen, naaien en verpakken we door tot 100.000 exemplaren. Daarvoor hebben we katoen nodig. Breng daarom lakens, dekbedden en dergelijke langs bij Het Vadercentrum. Heel veel dank. Wij maken conform de RIVM-normen herbruikbare mondkapjes van en stellen iedereen in staat te voldoen aan de verplichting een mondkapje te dragen. Gratis en voor niets. Mooi en gezellig werk. Voor Het Vadercentrum een ​​feestje.

Zorgcontact binnen Telefooncirkel Laak


De Telefooncirkel is er voor senioren 65+, wijkbewoners die alleen wonen of moeilijk de deur uit komen. Binnen de Telefooncirkel bellen deelnemers elkaar in een vaste volgorde. Dit geeft iedereen extra aanspraak. Wie niet opneemt krijgt extra aandacht om te horen van alles goed gaat. De Telefooncirkel wordt dagelijks gestart door een vrijwilliger. Bent u de laatste deelnemer? Dan belt u deze vrijwilliger weer om de cirkel rond te maken. 
De Telefooncirkel doet nu 41 jaar prachtig werk. De deelnemers kunnen zeven dagen in de week en 52 weken van het jaar van de cirkel gebruik maken.
Dagelijks zijn twee vrijwilligers tussen 9.00 en 10.00 uur met de deelnemers in gesprek en bieden een luisterend oor. Er zitten echtparen in de cirkel die zodoende regelmatig contact hebben met hun mantelzorger. Eenzame mensen hebben behoefte aan een opbeurend praatje. Ook werkt de cirkel preventief. Als iemand onwel wordt dit snel om de zoveel actie te ondernemen. 
Belangrijk: er zijn geen kosten aan verbonden! Vrijwilligers moeten een VOG verklaring aanvragen. De organisatie Mooi Welzijn kan u helpen. Verwelken u hier meer dan Weten neem dan contact op with the ouderenconsulenten van Mooi Welzijn:

Sylvia Tijssen - 06-14585244
Inge van der Kleij - 06-41563263
 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp