Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Het is niet te geloven! Maar het is wel waar. Nou ja, het begint er op te lijken dat we Covid19 een halt toeroepen. Als het vaccineren voorspoedig verloopt zou het deze zomer allemaal goed komen. We gaan het leven weer vieren. Vol gezelligheid. Samen komen, samen zijn. Fantastisch! Heerlijk!   Maar … blijf voorzichtig. Wij gaan door met de productie van mondkapjes. Wij houden afstand en garanderen optimale hygiëne. Want het virus gaat zich terugtrekken, maar is nog niet 100% weg. Passen we nog even goed op, dan verslaan we samen het virus finaal. Eindelijk!

Team Vadercentrum

1 Juni 2021


In deze editie 
  • Grote vuurzee in Schilderswijk
  • Voorlichtingsbijeenkomst over gezond eten
  • Op naar de 100.000 Mondkapjes
  • Nieuwe gebruikers?
  • Veel katoen nodig
  • NL-Doet het samen met Het Vadercentrum
  • Acupunctuur voor iedereen!

Grote vuurzee in Schilderswijk


Bij de vreselijke brand aan de Wouwermanstraat op 20 mei jl hebben de bewoners alles verloren. Velen zijn niet verzekerd. Bewonersorganisatie De Paraplu en de Stichting As-Soennah aan de Fruitweg kwamen snel in actie om hulpgoederen te verzamelen. In onze Weggeefwinkel sorteerde een groep vrijwilligers en kleren. voorkomen, de duidelijk iets van hun maat kunnen vinden.Bij het verzamelpunt in de Ferdinand Bolstraat kwamen niet alleen onze spullen maar ook onze bus als geroepen. Op verzoek van De Paraplu zijn we op weg door de wijken om spullen van anderen op te halen en naar het verzamelpunt te brengen. De saamhorigheid was opvallend. Veel wijkbewoners komen langs om te helpen.Binnenkort, als de Weg waar ze wonen openen we de speciaal voor de gezinnen getroffen. Ook doen we in het overleg van de bewoners, de gemeente en de moskee om samen te helpen bieden.  

Voorlichtingsbijeenkomst over gezond eten


Mensen in Laak bewegen minder en eten vaak ongezond. De corona-beperkingen maken het er niet beter op. Deskundige voorlichting is belangrijk. Het Vadercentrum helpt. 
Op woensdag 26 mei organiseerden we een bijeenkomst over gezonde voeding. Een viertal en Diëtetiek van de Haagse Hogeschool deelden hun kennis met het totale studenten Aantal deelnemers van 30 personen. Interactieve informatie met een vragenlijst, dialoog en zeker een verantwoorde maaltijd, die gezond ook echt lekker kan zijn. Teveel eten? Niet gezond. Te weinig eten? Net zo ongezond. Wel heel gezond: gevarieerd eten. Sommige hoeveelheden hebben veel je nodig, maar niet te veel. Ga nooit met een hongerig gevoel de straat op, want daar dreigt de verleiding van vette en zoute snacks.
Rostam, Sinyin, Sophie en Wouter gebruikten wel academische woorden, maar waren altijd bereid alles uit te leggen. Al met al een lekker leerzame avond.

Op naar de 100.000 Mondkapjes


Ja, wij zijn er trots op: onze vrijwilligers voltooid 80.000 herbruikbare mondkapjes. Gratis, voor mensen die het budget niet hebben om aan de verplichting te voldoen. Het Vadercentrum helpt ze. En omdat in het openbaar vervoer en de supermarkten de mondkapjes nog zullen blijven gaan we voorlopig zeker door tot minimaal 100.000 stuks. De ruim 15 vrijwilligers, die knippen, naaien en verpakken zijn nog wel even bezig. Maar wat als we de crisis echt achter de rug hebben? Wat gaan we doen, wat gaan we maken, waar gaan we helpen? Waar heeft de samenleving straks aan? Suggesties voor een goed idee? Kom naar Het Vadercentrum en vertel je verhaal. De 15 vrijwilligers zijn straks toe aan een nieuwe uitdaging.

Nieuwe gebruikers?


Nog altijd maken we (non-profit) organisaties en bewoners in de regio Haaglanden blij met onze gratis mondkapjes. Heeft u mondkapjes nodig? Kent u een non-profit organisatie die onze mondkapjes goed kan gebruiken? Geef het aan onze deur. 

Veel katoen nodig


We hebben katoen nodig om elke maand weer 5.000 mondkapjes te produceren. Gooi dus soorten lakens, dekbedhoezen en dergelijke niet weg! Breng alles langs op het Jonckbloetplein. Na reiniging knippen wij uit de stoffen herbruikbare mondkapjes.Gratis en voor niets, voor iedereen in de regio die daar prijs op stelt. Met uw hulp kunnen we dit tot het einde van crisis volhouden.

NL-Doet het samen met Het Vadercentrum


De grootste vrijwilligersactie van Nederland akte Het Vadercentrum aan. Op 28 mei was alle aandacht gericht op NL-Doet van het Oranje Fonds. Wij belangenstellenden deelnemen aan de uitvoering van 4 klussen. Heel gezellig ging iedereen samen met onze eigen vrijwilligers aan de slag in De Weggeefwinkel en met het opknappen van de werkplaats, we interviewden multiculturele wijkbewoners/vrijwilligers en anderen werden ingezet bij het produceren van mondkapjes. Iedereen geleerd hoe vrijwilligerswerk volgens de RIVM richtlijnen uitvoeren uitvoeren.Het was leuk en voor het NL-Doet en Vadercentrum. Iedereen bedankt voor de inzet! 

Acupunctuur voor iedereen!


Kwetsbare Hagenaars kunnen in Het Vadercentrum een ​​behandeling met traditionele acupunctuur ondergaan. kort stelt een drietal specialisten een diagnose door de polsslag te voelen Sinds de tong te bekijken en de huid te bekloppen (palperen). Dan behoren diverse technieken tot de mogelijkheden.

De geneeswijze: jaren geleden in China en ontwikkeld van ook Japan. Al in de 17de eeuw compleet de Nederlanders er kennis mee via hun handelspost op het Japanse eilandje Deshima. De Nederlandse arts Willem ten Rhijne bedacht toen het woord 'acupunctuur', een samenstelling van het Latijn acus (naald) en pungere (prikken, steken).
Nu heeft de westerse wetenschap ook een verklaring voor de werking van acupunctuur en hebben de Chinese Zhen Jiu-technieken erkenning gekregen. 

Kenmerkend voor acupunctuur is het prikken met ragfijne, steriele naaldjes. Soms wordt bij het prikken de warmte van een speciale lamp gebruikt. Er bestaat ook laseracupunctuur.
Elke therapie heeft als doel de totale gezondheidstoestand weer in balans te brengen. Soms met een combinatie van acupunctuur met geneeskrachtige kruiden, cupping van moxa.

Acupunctuur kan effectief zijn bij diverse klachten. Ook klachten, waarvoor de reguliere westerse geneeskunde geen oplossing kan vinden. Chronische pijn in rug, hoofd, gewrichten en spieren kan baat vinden bij acupunctuur.De methode helpt bij afvallen, het tegengaan van depressie en vermoeidheidsklachten. De specialisten in Het Vadercentrum staan ​​open voor alle vragen. 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp