Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Hoeveel maanden lijden wij onder de coronacrisis? Alweer 9 maanden? Gelukkig komt het einde in zicht. De kennis over Covid 19 neemt toe, de doktoren behandelen de slachtoffers steeds beter en de vaccins komen er aan. Maar we zijn er nog niet. Corona is nog geen verleden tijd.
Ondanks alles blijft het Vadercentrum open en actief. Juist nu de nood hoog is, blijven wij helpen. Kom langs met vragen en wij staan voor iedereen klaar. Of kom helpen, als vrijwilliger. Binnen gelden de meest veilige RIVM-regels, want wij houden corona graag buiten de deur. Maar u bent welkom.

Team Vadercentrum

1 December 2020


In deze editie:
 • Mondkapjes voor Ooievaarspas
 • Nog meer katoen
 • Voedselbank Vadercentrum van start
 • Plannen
 • Om u nieuwsgierig te maken
 • Agenda

Mondkapjes voor Ooievaarspas


Inmiddels maakten onze vrijwilligers 50.000 mondkapjes. Daarmee worden heel veel mensen geholpen. Vanaf 1 december zijn mondkapjes in openbare ruimtes verplicht en niet iedereen heeft het budget om een eigen voorraadje in te slaan. Bij het Vadercentrum zijn ze gratis.Ook de Gemeente Den Haag, Afdeling Sociale Zaken, deed namens de houders van de Ooievaarspas een beroep op het Vadercentrum. Iedereen ontvangt nu gratis mondkapjes. Mooi werk, dankzij de vrijwilligers van het Vadercentrum, die gewoon doorgaan met de productie. Op naar de 100.000!

Nog meer katoen voor nog meer mondkapjes


Katoenen lakens, dekbedden of ander textiel over? Niet weggooien, dat is zonde. Even langsbrengen bij het Vadercentrum. Wij reinigen de stoffen en maken er herbruikbare mondkapjes van. Conform de RIVM-normen. Heel veel mensen maken er dankbaar gebruik van. Mooi toch?

Voedselbank Vadercentrum van start


Vanaf 4 december 2020 is het Vadercentrum een van de uitdeelpunten van voedselpakketten. Wij nemen de taak van het Buurthuis Oase over en gaan elke week ongeveer 70 voedselpakketten uitdelen. Net als in de Weggeefwinkel doen we meer dan dat. We hebben ook aandacht voor elkaar. Zo gaat het ook met de voedselpakketten. We helpen, maar luisteren ook graag naar alle dagelijkse ervaringen. Problemen? Kunnen we helpen? Is thuis alles goed? Zeg maar wat we kunnen doen om er iets aan te verbeteren. Naast specifieke acties heeft het Vadercentrum ook een brede ondersteunende functie. Aandacht, daar gaat het om in een samenleving.

Plannen, plannen, plannen ... actie! 


Het Vadercentrum heeft net als iedereen last van de coronacrisis. Maar we worden ook aan het denken gezet. De samenleving heeft hulp nodig. De overheid regelt en organiseert alles. Alles? Er zijn altijd individuele gevallen, die hulp nodig hebben. Waar? Het is de taak van het Vadercentrum om die incidenten op te sporen. Die problemen komen niet zomaar aan de oppervlakte. Dus maakt het Vadercentrum doorlopend plannen om nog beter zicht te houden op de samenleving. Meedenken, meedoen? U bent van harte welkom. Kom maar langs met tips en ideeën. Dan gaan we samen aan de slag om de plannen in praktijk te brengen. Want we maken plannen en we komen in actie!

Om u nieuwsgierig te maken ...


Voorbeelden van plannen, die om actie schreeuwen? Lees maar. We werken aan een Studio Vadercentrum. Jonge mensen gaan met de camera op stap, maken reportages over het leven in Laak en die gaan we uitzenden. Hoe en waar? Misschien heeft u ideeën? 
Nog één: rond de feestdagen van eind december willen we ‘iets gemeenschappelijks’ doen. Iedere bewoner van Laak mag een wens doorgeven aan de wijk. Hoe? Waar? Heeft u het antwoord om dit ruwe plan om te zetten in concrete actie? Wij staan open voor uw suggesties. Graag zelfs.

Agenda

 • Woensdag 2 december 2020, i.p.v. een Sinterklaasfeest net als in de afgelopen jaren gaat dit jaar Sint de cadeautjes naar de kinderen thuis brengen. Tientallen kinderen hebben al een kleurplaat feestelijk afgemaakt en met naam en adres ingeleverd. We gaan de bus van de Weggeefwinkel versieren en rijden met Sint-muziek door de wijk heen.
 • Donderdag 10 december 2020, vanaf 15.00 uur organiseren we een workshop over Energie besparen. Wilt u ook een lagere energierekening?  Aanmelden verplicht. 
 • Donderdag 17 december 2020, vanaf 15.00 uur organiseren we een workshop over Gezond Binnenklimaat. Ramen en deuren open, gezonde zuurstof in huis? En de kou dan? Er is een oplossing.  Aanmelden verplicht. 
 • Zaterdag 19 december 2020, vanaf 17.00 uur vieren we het Kerstfeest met een dialoog, maaltijd en muziek. Aanmelden is verplicht, want door corona kan slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen.  

    

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp