Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

De zomer is voorbij en de donkere dagen komen er aan. Laat je humeur niet bederven en geniet van de prachtige herfstkleuren. Die positieve houding is hard nodig, want Covid-19 is nog niet verslagen. We houden ons aan de RIVM regels en gaan vrolijk verder met onze activiteiten. Er valt genoeg te doen in de samenleving. Waar en hoe? Kom op, we gaan het samen ontdekken.

Team Vadercentrum

1 Oktober 2020


In deze editie:
  • Vadercentrum werd op 3 september 20 jaar
  • Bezoek studenten Haagse Hogeschool
  • Voorlichtingsbijeenkomst vaccineren
  • De Burgemeester luisterde
  • Voedselbank komt naar het Vadercentrum
  • Voorlichtingsbijeenkomst orgaan- en weefseldonatie
  • Topproductie mondkapjes
  • Katoen nodig
  • Agenda 

Vadercentrum werd op 3 september 20 jaar


Al weer 20 jaar! Het Vadercentrum startte op 3 september 2000 als een klein project voor mannenemancipatie. Klein, maar met grote plannen. En die hebben we gerealiseerd. Veel activiteiten, veel deelnemers en vrijwilligers en heel veel dankbare wijkbewoners. We zijn niet klaar, we zijn nog steeds aan het groeien. Er blijft genoeg te doen.Het 20-jarige bestaan willen we vieren met een grote landelijke conferentie. Die stond op 29 september 2020 in de agenda. Maar … corona. Nu hopen we op februari 2021. Met een grote manifestatie laten we zien wat er in 20 jaar is bereikt en welke plannen we voor de toekomst hebben. Iets om je op te verheugen.

Bezoek studenten Haagse Hogeschool


In september begon het nieuwe schooljaar. Verschillende opleidingen w.o. sociaal werk kwamen met eerstejaars studenten naar het Vadercentrum om kennis te maken met het werkveld.De studenten kregen een rondleiding door het centrum en de Weggeefwinkel. De methodiek van het Vadercentrum kwam uitgebreid aan de orde. 
De opleiding Industrial Design Engineering kon niet wachten en koppelde meteen een project aan het Vadercentrum. De studenten gaan in het komende semester aan de slag met een onderzoek en een aansluitend project. Rond december zullen ze hun plannen presenteren. Het was nu in ieder geval al erg leuk om te brainstormen over de mogelijke samenwerking tussen deze enthousiaste studenten en het Vadercentrum. 

Voorlichtingsbijeenkomst vaccineren


Vaccinatie vraagt onze aandacht. Nuttig? Noodzakelijk? Altijd goed of schuilen er ook gevaren in? We organiseerden woensdag 9 september j.l. een voorlichtingsbijeenkomst in aanwezigheid van o.a. wethouder Kavita Parbhudayal. De totale problematiek rond vaccinatie van kinderen van 0 tot 18 jaar kwam aan de orde. Met korte filmpjes werd het onderwerp deskundig uitgelegd. Wie vragen had kon terecht bij jeugdarts Esther Kuipers en gemeentelijk Projectleider Vaccinaties Paula Verkade. Er was veel belangstelling voor deze uiterst nuttige avond. Ook als er binnen niet al te lange tijd een coronavaccin beschikbaar komt, heeft iedereen meer kennis over de ‘voors’ en ‘tegens’ van inenting.

De burgemeester luisterde 


Onze nieuwe burgemeester Jan van Zanen ontving vorige maand zo’n twintig videofilmpjes van Haags Verhaal met diverse wensen van sociale organisaties, waaronder het Vadercentrum. Hij gaf dat op 23 september j.l. een vervolg in het nieuwe centrum Beeld & Geluid Den Haag.Daar gingen de organisaties opnieuw met hem in gesprek. We kregen de burgemeester onlangs al op bezoek en nu had hij weer alle aandacht voor de sociale activiteit in het Haagse. Prima man, die burgemeester!

Voedselbank komt naar het Vadercentrum


Vanaf de eerste week van december 2020 is het Vadercentrum een nieuw project rijker. De voedselbank verplaatst het uitgiftepunt van buurthuis Oase naar ons centrum.We hebben een team opgericht om op de vrijdagochtenden aan ongeveer 80 klanten voedselpakketten uit te delen. Het is de bedoeling dat de cliënten niet alleen hun voedselpakketten komen ophalen. Met hun bezoek maken ze kennis met het Vadercentrum en de Weggeefwinkel. En zoals dat hoort krijgen ze alle kans om te participeren. Deelnemen aan een cursus of actief worden in het Repair Café? Wie onze hulp nodig heeft, kan ook altijd hulp geven. Dat hebben we inmiddels wel geleerd.

Voorlichting orgaan- en weefseldonatie


Vanaf 1 juli 2020 staat de nieuwe Donorwet midden in de belangstelling. Je moet opgeven of je na je dood organen ter beschikking wilt stellen of juist niet. Wie niets doet, staat automatisch op de lijst van donoren. Ongeveer 25 belangstellenden waren op dinsdag 22 september 2020 naar de voorlichtingsavond van Ranjit Badloe afgekomen.Wijkbewoners en andere aanwezigen stelden de gedetailleerde informatie over orgaan- en weefseldonatie en de nieuwe wetgeving zeer op prijs. Om je keuze te maken moet je weten waarover je het hebt. Want donororganen en -weefsels zijn nodig om ernstig zieke mensen te helpen, maar je moet het er wel mee eens zijn dat jouw nieren, longen of hartkleppen na je dood benut worden. Iets om over na te denken.

Topproductie mondkapjes


Onze productielijn voor mondkapjes volgens RIVM-normen draait op volle toeren. We hebben al ruim 35.000 mondkapjes gemaakt en gaan zeker door tot 100.000 stuks, die gratis worden verstrekt aan wijkbewoners en instanties.De voorraad is groot genoeg om iedereen te voorzien. De vrijwilligers krijgen meer en meer ervaring en de snelheid van het productieproces neemt toe. Kent u non-profit organisaties of mensen die onze gratis, wasbare en hergebruikbare mondkapjes goed kunnen gebruiken? Laat ons weten. Ze liggen voor iedereen klaar.

Katoen nodig


Meer mondkapjes, meer katoen om ze te produceren. Wij kunnen alleen maar doorgaan met de productie als jullie katoenen stoffen van afgedankte lakens of dekbedden blijven doneren. Weggooien is zonde, want het Vadercentrum doet een geweldige dingen mee. 
Bij voorbaat dank! 

Agenda


Sommige van deze activiteiten kunnen niet doorgaan als corona maatregelen (nog) toenemen. 
Naast de wekelijkse cursussen, acties van de Weggeefwinkel en werkzaamheden van de Buurtvaders en andere vrijwilligers hebben we ook in de komende weken weer van alles op het programma. Een overzicht:

Maandag 5 oktober 2020
Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met defecte (elektronische) apparatuur, fiets of kleding. Aanvang: 14.00 uur.

Maandag 19 oktober 2020
Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met defecte (elektronische) apparatuur, fiets of kleding. Aanvang: 14.00 uur.

Vrijdag 23 oktober 2020
Vrijheidscollege van Shrin Musa in het Vadercentrum met dialoog en maaltijd. Aanvang 17.00 uur, inschrijven verplicht.

Zaterdag 24 oktober 2020
Tijdens De Week van de Betovering in het Vadercentrum: de voorstelling ‘Daan Draait Doorrr’ voor de kinderen (5 t/m 12 jaar) en hun ouders of begeleiders. Gratis, maar reserveren is wel verplicht. Aanvang: 14.00 uur. 

Dinsdag 17 november 2020
I.s.m. Haags Gemeentearchief organiseren we een bijeenkomst waarin ‘Het verhaal van onze buren en onze gemeenschap’ wordt verteld. Het begint vanaf 19.00 uur en aanmelden is verplicht. 

Donderdag 19 november 2020
I.s.m. NL Cares organiseren we de ‘Nacht van de vrijwilliger’, opgebouwd rond verschillende workshops zoals timmeren, kleermaken, koken etc. Het begint om 18.30 uur en aanmelden is verplicht.  

Een uitgebreid programma vindt u op onze website:
http://www.haagsevaders.nl/site/index.php/cursussen/

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp