Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Het Vadercentrum is ook in de vakantieweken druk bezig. Deze dagen gebruiken wij om ons voor te bereiden op alle activiteiten die vanaf begin september weer van start gaan. Er zijn bestaande èn nieuwe cursussen. Er staan veel zinvolle bijeenkomsten op het programma en hebben een aantal projecten in voorbereiding genomen.
Kortom, er staat van alles te gebeuren, zoals u van Het Vadercentrum bent gewend. Wilt u een bijdrage leveren of heeft u een idee? Graag! Schuif aan!
Al die actie was voor de Haagse Hogeschool aanleiding voor een onderzoek naar Het Vadercentrum. De rapportage ‘20 jaar Vadercentrum Adam’ treft u hierbij aan. Wij zijn benieuwd naar uw reacties.

Team Het Vadercentrum

1 Augustus 2021


In deze editie 
  • Vadercentrum als Corona-Prikpunt
  • Vadercentrum tijdens het pandemie 
  • 100.000 Mondkapjes
  • Vissen op makreel
  • Peter R. de Vries
  • Rapport, 20 jaar Vadercentrum Adam: De betekenis voor zijn bezoekers

Vadercentrum als Corona-Prikpunt


Het Vadercentrum is sinds 28 juni een priklocatie. Er wordt met Janssen gevaccineerd, een veilig vaccin met als voordeel dat je na een keer prikken klaar bent. Honderden mensen zijn inmiddels bij ons gevaccineerd en wegens succes is deze actie op de maandagen van 16.00 tot 20.00 uur verlengd t/m 23 augustus.Iedereen die het wil, kan op de locatie direct een prik krijgen. Neem je ID mee, hoewel dit niet absoluut verplicht is. Wie de voorkeur geeft aan een andere vaccinatie dan met het Janssen-vaccin, kan een afspraak maken om op een ander tijdstip de vaccinatie van je keuze te krijgen. 

Vadercentrum tijdens het pandemie


Het Vadercentrum is gezegend. Er zijn geen uitbraken door corona geweest, terwijl we altijd open waren en talloze mensen in de nood hebben geholpen. Met de tientallen vrijwilligers gingen we voorzichtig te werk en hielden ons strikt aan de coronaregels. Een goede voorlichting maakte iedereen bewust van het gevaar en de noodzaak van de maatregelen.
Naast individuele en gevarieerde hulp hebben we mensen vanuit De Weggeefwinkel aan de noodzakelijke spullen kunnen helpen. De Voedselbank kon in Het Vadercentrum goed functioneren. Tienduizenden mondkapjes werden geproduceerd en uitgedeeld aan de mensen die ze nodig hadden. Inmiddels is 90 procent van onze bezoekers gevaccineerd. Vooral veel mensen met Turkse en Marokkaanse achtergrond konden snel worden geholpen. De vakantie naar het geboorteland was niet mogelijk zonder veilige vaccinatie. Prettige vakantie allemaal!

100.000 Mondkapjes


Het Vadercentrum maakte de afgelopen maanden gratis mondkapjes voor de minima en voor grote welzijnsorganisaties om uit te delen. Gemiddeld waren er 15 vrijwilligers doorlopend bezig met reinigen, knippen en naaien. Feitelijk met maar één doel: meehelpen aan het beëindigen van de pandemie. Na 90.000 stuks zijn we zover. We hebben het coronavirus onder controle en de beperkte besmettingen zijn traceerbaar en steeds sneller te bedwingen.Onze productiecapaciteit is afgeschaald en tot een minimum teruggebracht. Er ligt een behoorlijke voorraad (voor iedereen die ze nodig heeft) en een klein aantal vrijwilligers heeft er nog een dagbesteding aan. Want al zijn ze niet meer hard nodig, maar er ligt nog altijd een volgende golf op de loer. Mocht deze onverhoopt nog eens toeslaan, dan is Het Vadercentrum klaar om te helpen. 
We zijn apetrots op onze vrijwilligers. De naaimachines kunnen straks voor een volgend project worden ingezet. Wat dat is? Er zijn ideeën, maar wie nog een suggestie heeft is van harte welkom.

Vissen op makreel


Een van onze jaarlijks terugkerende activiteiten is het dagje varen op de Noordzee. En wie dat wil, mag zich bewijzen met het vangen van makreel. Woensdag 21 juli vond de versie 2021 plaats. Het is een beloning voor de vrijwilligers en vaste bezoekers van Het Vadercentrum. Al hun inzet en harde werken wordt dan beloond met een heerlijke en avontuurlijke dag op zee. Er is veel makreel gevangen, die werd uitgedeeld aan de mensen die niet mee konden gaan, o.a. de vrijwilligers die op die dag in Het Vadercentrum werkzaam waren. We hebben een dag beleefd om met plezier naar terug te kijken. Het was weer top!

Peter R. de Vries


Geschrokken. Diep bedroefd. De man die zoveel misdaad heeft opgelost en tal van andere zaken nog altijd onverschrokken bleef onderzoeken is het slachtoffer geworden van een brute moord.Wij staan daarom stil bij het overlijden van Peter R. de Vries. Hij was o.m. betrokken bij het oplossen van de moord op Anneke van der Stap. Hij spande zich tot het uiterste in om de dader te achterhalen. Laten we niet vergeten dat hij een heel nuchtere kijk op de vluchtelingenproblematiek had. Naar zijn oordeel mogen de in nood verkerende Syrische vluchtelingen met meer hartelijkheid verwelkomd worden. Het Vadercentrum wenst zijn familie en vriendenkring sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Rapport, 20 jaar Vadercentrum Adam:
De betekenis voor zijn bezoekers


Het Vadercentrum speelt al 20 jaar een belangrijke rol in Laak en wijde omgeving. Voor velen is het een sociaal baken in de woelige zee van de maatschappij, voor anderen een uitgelezen kans om samen en goed georganiseerd iets voor de samenleving te betekenen. 
Het afgelopen jaar is onderzoek gedaan naar de betekenis die bezoekers van Het Vadercentrum Adam in Den Haag zelf toekennen aan hun deelname aan de activiteiten. Een beoordeling uit de eerste hand, opgetekend in tal van gesprekken en degelijk onderzocht en geanalyseerd.
Naast de betekenis van het centrum voor de persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie van bezoekers, komt het centrum in de interviews vooral naar voren als een plek waar je mensen ontmoet. Mensen met verschillende achtergronden gaan met elkaar in gesprek en zijn van  betekenis voor anderen. Vanuit het centrum levert een ieder op zijn manier een bijdrage aan het dagelijks functioneren van het centrum. Die rol in de wijk en in de stad heeft een ongekend positieve uitwerking op het leven van alle bewoners. Dat leest u terug in dit gedegen rapport, waar wij heel erg trots op zijn.

Lees hier het rapport.


 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp