Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Het Covid19 virus heeft ons twee jaar lang in de greep gehouden. We waren bang om besmet te raken. Is dat nu allemaal voorbij? Niet helemaal, maar de grote dreiging lijkt ten einde. Mooi toch?
We kregen geen maand rust. Er is nieuwe angst, angst voor oorlog. Oekraïne, het bufferland tussen het Westen en Rusland, werd overvallen door een man die terug wil naar de oude macht. Geen vooruitgang op basis van het beschaafde woord maar afbraak en verderf door bruut geweld.
Wij wensen onze vrienden uit Oekraïne alle sterkte. Het Vadercentrum staat (ook) voor jullie open.

Team Het Vadercentrum

1 Maart 2022


In deze editie
 • Workshop ProDemos over de verkiezingen
 • Debatbijeenkomst met maaltijd
 • Draagtassen van het Vadercentrum
 • Repair Café Vadercentrum
 • Acupunctuur voor iedereen!
 • Agenda

Workshop ProDemos over de verkiezingen


De deelname aan de verkiezingen van de bewoners van Laak is met minder dan 30 procent heel erg laag. Juist de kiezers in deze wijk hebben alle reden om hun stem te laten horen. Zij hebben veel baat bij veranderingen en nieuw beleid. Waarom komen ze dan niet naar de stembus toe?
Om de mensen meer over de politiek te laten nadenken en ze meer informatie te geven over de aankomende Gemeenteraadsverkiezing op 16 maart, organiseerden wij op donderdag 17 februari i.s.m. ProDemos (Huis voor democratie en rechtstaat) een voorlichtingsbijeenkomst.We bespraken de rol van de Gemeente, van de Gemeenteraad en van de Wethouders. Ook kleine zaken kwamen aan de orde: wat te doen als ik mijn stempas kwijt ben? Er werd een quiz gedaan en de avond was niet alleen heel informatief maar ook gezellig en ontspannen. Wat beloofde iedereen na afloop? ‘We gaan meedoen aan de verkiezingen, wij gaan stemmen.’ En dat vond iedereen een goede zaak!

Debatbijeenkomst met maaltijd


Op vrijdag 4 maart gaan we in debat over de verkiezingen. Om te kunnen kiezen tussen al die kandidaten van al die partijen moet je weten wat ze voor ons in petto hebben. Hoe bereiden we Den Haag voor op de toekomst? Mag er meer verkeer in de stad of juist minder? Gaan we alles volbouwen of gaan we de bevolkingsgroei proberen af te remmen? Het eigen huis meer belasten? Hoe komen we aan meer betaalbare huurwoningen? Kortom, heel veel vragen waar de politiek een antwoord op moet vinden. Maar welke partij kan uw goedkeuring wegdragen?
Op vrijdag 4 maart komen de lijsttrekkers en kandidaten van diverse partijen naar het Vadercentrum. Discussie, debat en een goede maaltijd. Daar moet je bij zijn. Wel eerst aanmelden!

Draagtassen van het Vadercentrum


De draagtassen van het Vadercentrum worden populair in heel Den Haag. En dat is logisch. Ze zijn ijzersterk en multifunctioneel. Het milieu wordt niet belast met afval- en restkatoen, dat een hele positieve bestemming krijgt. We besparen er enorme hoeveelheden plastic en papier mee. En onze vrijwilligers maken ze met zorg en liefde. Iedereen blij.De groeiende productie vraagt meer katoen, meer vrijwilligers en meer naaimachines. Het Vadercentrum werkt er hard aan. Het katoen wordt gewassen, gestreken en volgens een patroon tot een tasje geknipt en genaaid. De stroom kleurrijke tassen neemt toe en het aantal dankbare gebruikers stijgt razendsnel. Voor de boodschappen, voor de lunch op school van de kinderen of voor de warme hap die naar Oma wordt gebracht. Wij gaan graag zo door. Levert u bij het Vadercentrum nog meer katoen in? Dan doen we allemaal iets voor de vrijwilligers en voor het milieu.

Repair Café Vadercentrum


Op de maandagen 7 en 21 februari waren in het Vadercentrum twee Repair Café bijeenkomsten. 12 monteurs van het Vadercentrum w.o. elektriciens, fietsenmakers en kleermakers hadden het druk met diverse herstelwerkzaamheden. Vele fietsen, brommers, elektrische apparaten en kledingstukken werden gered en met succes gerepareerd. Dat scheelt een hoop op de vuilnisbelt en je kunt je spullen weer voor langere tijd gebruiken.

Heeft u nog kapotte spullen? Niet weggooien! Kom ermee naar het volgende Repair Café op de maandagen 7 en 21 maart. Dan beginnen we om 13.00 uur aan de reparatie en kunt u weer lange tijd vooruit.

Acupunctuur voor iedereen!


John Jaarsveld woont in Laak en is acupuncturist. Hij kwam uit nieuwsgierigheid naar het Vadercentrum en voelde zich er thuis. Hij bood aan de klanten van de Weggeefwinkel en Voedselbank gratis te behandelen. Traditionele acupunctuur, iedere woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Met dunne, steriele naaldjes. Soms met laser, soms met warmte.

Daarmee wil hij alternatieve geneeskunde zoals acupunctuur meer bekendheid geven. Veel verschillende klachten kunnen met acupunctuur worden behandeld. Maar zeker voor longaandoeningen en luchtwegklachten is acupunctuur eigenlijk een ‘must‘. Deze patiënten hebben vaak een zwakker immuunsysteem en lopen gemakkelijk een verkoudheid op. Het wordt kwakkelen. Met acupunctuur krijgt het immuunsysteem een flinke boost. Je voelt je fitter, krijgt nieuwe energie en je weerstand tijdens de koude seizoenen neemt toe. Je kwakkelt minder en je doorstaat de koude, vochtige periode vele malen beter.
Elke patiënt heeft unieke symptomen. We kijken welke symptomen de klachten veroorzaken. Overmatige slijmvorming of droge longen? Acupunctuur remt of stimuleert de vochthuishouding. Ook als de aandoening onomkeerbaar is, kan met acupunctuur de kwaliteit van leven worden verbeterd. De longarts blijft in functie, want acupunctuur is complementair. Veel artsen zien dat hun patiënten minder onder hun ziekte te lijden hebben. 


Naast het 20-tal wekelijkse cursussen, de werkzaamheden in de Weggeefwinkel en van de Buurtvaders hebben we voor de komende weken weer veel bijzondere activiteiten gepland. Een aantal daarvan kunt u hieronder lezen. Let op, er kunnen activiteiten zijn waarvoor aanmelden verplicht is.

Enkele van de activiteiten in de komende weken:
 • Vrijdag 4 maart: Een debat-bijeenkomst met een maaltijd over de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen met de verschillende politieke partijen. Aanmelden is verplicht. Aanvang: 17.00 uur.  
 • Maandag 7 maart: Repair Café in het Vadercentrum. Bezoekers kunnen langskomen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 13.00 uur. 
 • Woensdag 9 maart: I.s.m. het Haags Gemeentearchief organiseren wij een bijeenkomst met een maaltijd over Laak. Verschillende gasten vertellen over Laak, hoe het leven toen was en hoe het leven nu is. Aanmelden is verplicht. Aanvang: 17.00 uur.   
 • Donderdag 10 maart: I.s.m. ProDemos een voorlichtingsbijeenkomst over de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen. Aanvang: 19.00 uur. 
 • Vrijdag 11 maart: Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er vier verschillende NL-Doet activiteiten ook de gasten mee kunnen doen.  
 • Zaterdag 12 maart: Met een grote bus van 50 mensen gaan we voor een rondleiding en een lunch naar het Museum Beeld en Geluid. We vertrekken om 11.00 uur vanuit het Vadercentrum en we komen om 15.00 uur terug. Aanmelden is verplicht. Het programma is gratis. 
 • Zaterdag 19 maart: Het Vadercentrum is wegens de Wereldreis Door Eigenstad als een openhuis ingericht. Voor de gasten zijn er verschillende workshops en hapjes en drankjes aanwezig. 
 • Maandag 21 maart: Repair Café in het Vadercentrum. Bezoekers kunnen langskomen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 13.00 uur. 
 • Vrijdag 25 maart: We vieren het Holi Phagwa Feest in een multiculturele zetting en compleet met dialoog en maaltijd. Aanmelden is verplicht. Aanvang: 17.00 uur.  
Een uitgebreid programma vindt u op onze website: 
www.haagsevaders.nl   


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp