Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

We zijn aangekomen in de tweede helft van 2020 en kijken terug op de afgelopen maand. Wat gebeurde er in het Vadercentrum en daarbuiten? 
Zelfs COVID-19 kan ons niet laten stoppen met helpen. Onze telefooncirkels deden hun werk. Daarmee konden we ook de kwetsbare Hagenaars bereiken en hulp bieden. 
Er werd langdurig gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven. De vrijwilligers hebben daar niet stil gezeten en het Vadercentrum opgeknapt. Grote schoonmaak en alles weer eens opnieuw in de verf gezet. Het Vadercentrum ziet er weer ‘als nieuw’ uit. Dank!
Dus alles in orde? Helaas niet. Vanwege corona gaat op 5 juli a.s. de barbecuebijeenkomst op het Jonckbloetplein voor 1000 personen niet door. Heel jammer, maar volgend jaar maken we er een extra groot feest van.

Team Vadercentrum

1 Juli 2020


In deze editie:
  • Afval Challenge
  • Mantelzorg en migranten
  • Mondkapjes
  • Donaties katoenen stof
  • De Weggeefwinkel 
  • De eerste indruk van …
  • Agenda 

Afval Challenge van 25 juni


Als elke Hagenaar elke dag één prop papier, een blikje of een stukje plastic van de straat oppakt en in de vuilnisbak gooit, komt er ruim een half miljoen stuks vuil minder in ons milieu terecht. Een schonere stad, daar knapt Den Haag heel erg van op.
Op donderdag 25 juni j.l. kwam Stadsdeeldirecteur Lawrence Eghosa naar het Vadercentrum om samen met vrijwilligers een rondje door de wijk te maken en vuil te ruimen. Iedereen kreeg een handschoen, vuilniszak en een knijper en binnen no time was het Jonckbloetplein schoon.
En toen de straten er omheen. En toen … heel Den Haag?


Lawrence Eghosa was blij met de actie. Het is nog steeds zo dat veel te veel mensen hun vuilnis overal neersmijten. En daarom is zo’n Afval Challenge hard nodig. Nu zijn het de vrijwilligers die het goede voorbeeld geven. Later vertellen ze het thuis. En op school wordt er in de klassen over gepraat. Wie dit volhoudt draagt bij tot meer bewustwording. Alle kleine beetjes helpen. En we geloven erin … schone straten in Den Haag en minder zwerfvuil … het kan! 

Mantelzorg en migranten


Het opbouwen op 30 juni begon al aan het eind van de middag. Je merkte aan alle kanten dat iedereen zich op de avond verheugde. Enthousiast werd er met tafels gesjouwd en gediscussieerd over de tafel-indeling. Het moest gezellig zijn maar natuurlijk wel op 1,5 m afstand onderling. Uit de keuken kwamen rond half 5 al heerlijk kruidige geuren. Iedereen droeg op zijn eigen manier zijn steentje bij. Met de regen kwamen ook de wijkbewoners binnendruppelen. Maar de sfeer zat er meteen goed in. 


Tijdens het opdienen van de soep was er tijd om weer even bij te kletsen. We hadden elkaar gemist. Maar tussen de soep en het hoofdgerecht kwamen we ter zake en vertelden alle bewoners over hun ervaringen rond Mantelzorg. Sandra en Abderrahim van PEP Den Haag hadden een leuk systeem met groene en rode kaartjes waarmee je op de vragen kon antwoorden. Want wanneer is iets mantelzorg? En waar kan je hulp vragen als die zorg dan eigenlijk een beetje te veel voor je wordt? 
Uit de antwoorden bleek maar weer dat het een zorgzame en geëmancipeerde groep was. Mantelzorg doe je uit liefde, maar het is goed om te weten waar je terecht kan als het een beetje te veel wordt. 

Mondkapjes


Typisch Vadercentrum. Zijn er mondkapjes nodig? En zijn ze moeilijk te krijgen? Dan gaan wij ze produceren. Gratis. Ruim 15 vrijwilligers zitten aan de naaimachine of aan de verpakkingslijn.
Overal in het Vadercentrum zitten ze te knippen, te vouwen en te naaien.


Het productieatelier maakt 250 tot 300 mondkapjes per dag, geheel volgens de officiële RIVM-regels. Inmiddels hebben we ruim 10.000 mondkapjes geleverd aan huisartsenposten, fysiotherapeuten, afdelingen van Parnassia en vrijwilligers en medewerkers van welzijnsinstellingen. Meer lezen?

Donaties katoenen stoffen 


We maakten inmiddels 4000 stuks voor de Voedselbanken en gaan elke dag gewoon door. Als het nodig is tot 100.000 stuks of meer. Dat betekent dat er genoeg stof moet zijn voor onze eindeloze productie.


Wij danken al die mensen die voor ons katoen inzamelden en bij ons afleverden. Maar we blijven stoffen nodig hebben. Hoe meer hoe beter! Dus nog eens die oproep: 

VERZAMEL KATOENEN STOFFEN EN BRENG ZE NAAR HET VADERCENTRUM.
DANK U WEL!

De Weggeefwinkel


Sinds 4 mei is de Weggeefwinkel weer open. Met één simpele regel: we ontvangen in de winkel niet meer dan drie klanten tegelijkertijd. Soms moeten we even buiten wachten, maar dat is met het mooie weer in juli en augustus geen punt.


Nieuwe spullen en donaties zijn welkom. Graag zelfs! Want de Weggeefwinkel is nodig en kan doorlopend nieuwe voorraad gebruiken. Daarom waren we ook zo blij met de meubelzaak ‘Same Day Sofas’ in Hoofddorp. De zaak bracht de afgelopen weken enkele vrachtwagens vol meubels naar de Weggeefwinkel. Dank daarvoor! Want die meubels hebben velen heel blij gemaakt.

Agenda


De meeste cursussen zijn weer begonnen. Allemaal conform de RIVM-regels.
Er zijn elke keer weer nieuwe cursussen (en andere bezigheden).
Kennen jullie mensen die hulp nodig hebben? Geef hun gegevens door!
Benieuwd naar het Vadercentrum? U bent van harte welkom.

Een uitgebreid programma vindt u op onze website:
http://www.haagsevaders.nl/site/index.php/cursussen/

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp