Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Het is hartje zomer en we genieten van een heerlijke vakantie. Samen hopen we op mooie en vooral gezonde periode van rust en ontspanning. Dat hebben we na die spannende maanden wel verdiend.
Het nieuws gaat nooit op vakantie. En daarom is er ook deze maand weer een nieuwsbrief. Wat gebeurde er zoal en wat staat ons nog te wachten?

Team Vadercentrum

1 Augustus 2020


In deze editie:
  • Brief burgemeester
  • Tour d' Amour
  • Dagje makreelvissen
  • Grofvuil afval 
  • Mondkapjes
  • Donaties katoenen stof
  • Agenda 

Persoonlijke brief burgemeester


Het Vadercentrum stuurde het stadhuis en andere organisaties een bericht over onze mondkapjesproductie met een voorbeeld erbij. Ook de nieuwe burgemeester Jan van Zanen mocht er een ontvangen. Hij bedankte ons met een persoonlijke, handgeschreven (!) brief en beloofde snel bij ons langs te komen. Zijn bezoek staat op 27 augustus op het programma van het Vadercentrum. 

Genieten van Tour d' Amour


De afgelopen tijd moesten veel mensen gedwongen binnen blijven. Dat was zwaar en voor velen heel verdrietig. Om dit leed te verzachten werd met hulp van Stichting Creative Aid en Rotary Club Den Haag Nieuwspoort de Haagse Tour d’Amour georganiseerd. 
Op 25 locaties kregen mensen in quarantaine een prachtige voorstelling aangeboden. Ze hoefden hun balkon of galerij maar op te stappen of hun raam te openen om te genieten van zang en dans. Ook in Laak kwam de Tour d’Amour langs om een beetje vreugde te brengen.Dit mooie initiatief werd op zaterdag 18 juli afgesloten met een laatste voorstelling in het Zuiderparktheater. Ook de vrijwilligers van het Vadercentrum waren uitgenodigd om het optreden van Julie Scott, het koperensemble van het Residentie Orkest, pianist Roeland Drost, violiste Blishta Hoopman en de Dutch Don’t Dance Division bij te wonen. De 15 vrijwilligers, die in de afgelopen weken druk bezig waren met de mondkapjes, genoten van het afwisselende muziekprogramma.

Dagje makreelvissen op de Noordzee


Op woensdag 22 juli gingen we met een grote groep vrijwilligers van het Vadercentrum makreelvissen op de Noordzee. Frisse wind in de haren, hengels in de aanslag. Het uitje was een beloning voor alle inzet van de afgelopen maanden. 


Om 7.30 uur verzamelden wij aan de kade van de Scheveningse haven voor een gezellige dag. We hoorden stoere verhalen over vissen en grappen over zeeziekte. Om  8.00 uur vertrok de boot richting de zee. Een aantal deelnemers maakte voor het eerst kennis met de hoge golven. Ondanks alle stoere praatjes werden sommige deelnemers toch zeeziek. De een ving geen enkele vis, terwijl een paar anderen juist het geluk hadden om tientallen makrelen aan de haak te slaan. Natuurlijk hebben we de hele vangst eerlijk verdeeld. Niemand ging zonder die gezonde, verse vis naar huis. Voor de mensen die niet konden meegaan bakten we de volgende dag in het Vadercentrum makreel.
Zo genoot iedereen van een gezellige topdag.

Grofvuil, afval en bruikbare spullen 


Tijdens de coronacrisis hebben we grote opruiming gehouden. De Weggeefwinkel waren net als de Kringloopwinkels overvol geraakt. Er is ook een gedragsprobleem ontstaan. Helaas dumpen veel mensen hun grofvuil op straat.

Om deze grofvuilproblematiek grondig aan te pakken is Stadsdeel Laak in samenwerking met het Vadercentrum een actie begonnen. Elke donderdag tussen 17.00 en 20.00 uur staan er voor het Vadercentrum op het Jonckbloetplein verschillende containerwagens. Daar kan iedereen zijn grofvuil brengen. Onze vrijwilligers helpen mee alles te sorteren. Bruikbare spullen worden naar de Weggeefwinkel gebracht. Recyclebare spullen worden apart afgevoerd voor verdere verwerking. Het pure afval wordt uiteindelijk op verantwoorde wijze vernietigd. Wij vragen u dringend mee te helpen onze wijk schoon te houden:
Breng uw grofvuil elke donderdag tussen 17.00 en 20.00 uur naar het Jonckbloetplein, voor het Vadercentrum.

Mondkapjes


De afgelopen weken werken we hard aan de productie van mondkapjes. Ook tijdens de zomervakantie gaan de vrijwilligers door met knippen, naaien en verpakken.
Het is voor ons een feest èn een eer om zo veel mogelijk mensen van RIVM-goedgekeurde mondkapjes te voorzien. Inmiddels zijn wij de 22.000 stuks gepasseerd. 
Vele instellingen kregen voor hun personeelsleden en klanten duizenden mondkapjes van ons. We zijn vast van plan om totaal 100.000 stuks te halen en een vijfde deel van onze mede-Hagenaars een mondkapje cadeautje te geven. Kent u een instelling/organisatie die onze gratis mondkapjes goed kunnen gebruiken? Laat het ons weten. Dan zorgen we dat het in orde komt.

Meer lezen?

Donaties katoenen stoffen


Tientallen bewoners en organisaties hebben ons in de afgelopen weken katoenen stoffen gedoneerd. 
Onze dank gaat uit naar iedereen die daarbij was betrokken. De productie gaat door. We hebben dus nog meer katoen nodig. Heeft u katoenen stoffen liggen? Niet weggooien! Breng de stof naar het Vadercentrum. Wij maken er dankbaar gebruik van.

Agenda


Het Vadercentrum is tot 24 augustus elke dag tot 13.00 uur geopend. 
Vanaf 31 augustus herstarten wij onze activiteiten (conform RIVM-regels). 
We verheugen ons er op en zien iedereen graag gezond terug van vakantie.

Een uitgebreid programma vindt u op onze website:
http://www.haagsevaders.nl/site/index.php/cursussen/

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp