Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Nu we de coronacrisis niet onder controle lijken te krijgen, worden de maatregelen strenger en het verzet heftiger. Er is protest en er is oproer. Op rellen beluste jongeren volgen de berichten op de sociale media en verzamelen zich in de wijken. Ook ons Jonckbloetplein is het toneel van beginnende agitatie. De buurtvaders doen fantastisch werk en weten de woede in bedwang te houden. Vanzelfsprekend keurt Het Vadercentrum gewelddadigheden af. De coronacrisis is ons gezamenlijke probleem, dat we samen moeten aanpakken.
Toch blijft de sfeer in Het Vadercentrum goed. We vieren de positieve krachten en hebben het druk met allerlei activiteiten.
Lees maar.

Team Vadercentrum

1 Februari 2021


In deze editie:
  • De Weggeefwinkel
  • Expositie: Vrij als een vogel
  • Vogelhuisjes en dergelijke
  • 100.000 mondkapjes
  • Laak wenst Laak ... het allerbeste!
  • Gedicht: Corona + mutatie variant 

De Weggeefwinkel


Niet alleen Het Vadercentrum maar ook De Weggeefwinkel probeert de deur open te houden om kwetsbare stadsgenoten te helpen. Alles helemaal volgens de RIVM-regels. Iemand met een uitkering, die net een huis heeft gekregen. En de tienermoeder met de pasgeboren baby. Ze kunnen ook in de coronatijden in De Weggeefwinkel terecht. Wel volgens de laatste regels: op afspraak en max. 3 klanten per keer.Heeft u spullen voor De Weggeefwinkel? Of heeft u iets nodig? Kent u iemand met een Ooievaarspas? Maak een afspraak, stuur een SMS naar het mobiele nummer van De Weggeefwinkel. 


 

Expositie: Vrij als een vogel


Leuk! We organiseren een mail-art tentoonstelling van alle inzendingen. Natuurlijk zodra het kan. Voorlopig worden de ingezonden werken op dit blog gepubliceerd: https://vrijalseenvogel2020.blogspot.com 
Iedereen kan meedoen. Het thema is: Vrij als een vogel. 
Het kaartformaat kan 10 bij 15 cm zijn tot maximaal een A4 (21 cm bij 29,7 cm). Het werk wordt niet teruggestuurd, er is geen vergoeding en je wint geen prijzen. Je kan je werk inzenden tot en met augustus 2021. De techniek die je gebruikt is vrij. Bijvoorbeeld: collage, fotografie, tekenen, enzovoort. Schrijf je naam, leeftijd en je email op de kaart zodat we contact kunnen houden. Zodra de datum van de expositie bekend is informeren wij jou daarover. Tot gauw!
Stuur het naar: Vrij als een vogel, Jonckbloetplein 24,  2523 AR Den Haag.
P.S. Als je zelf niet mee wil doen maar je kent iemand die dat wel zou willen, stuur dit bericht door. Dan help je ons ook weer om nog meer mensen te bereiken ...


 

Vogelhuisjes en dergelijke


In de afgelopen weken hebben onze vrijwilligers in de werkplaats verschillende opdrachten uitgevoerd. Ze maakten ruim 80 vogelhuisjes, vleermuizenkasten en insectenhotels voor de Gemeente, Afdeling groenbeheer, verschillende stichtingen en bewonersorganisaties in de wijk. Wij zijn er trots op!

100.000 mondkapjes 


De coronacrisis vraagt nog altijd om (gratis) mondkapjes. Een grote groep vrijwilligers blijft enthousiast bezig met de productie. De teller staat momenteel op 60.000 mondkapjes. Niet alleen Gemeente Den Haag maar ook Gemeente Rijswijk heeft van ons partijen mondkapjes ontvangen om aan hun Ooievaarspashouders te schenken. Heeft u ook mondkapjes nodig of kent u een non-profit organisatie die onze mondkapjes goed kan gebruiken? Geef het aan ons door. Voor de toekomstige productie hebben we weer katoenen lakens, dekbedden en dergelijke nodig. Wilt u die langsbrengen bij Het Vadercentrum? Heel veel dank. Wij reinigen de stoffen en maken er herbruikbare mondkapjes van, conform de RIVM-normen. Wij gaan zeker door tot 100.000 mondkapjes. Zo kunnen velen voldoen aan de verplichting een mondkapje te dragen zonder ze op extra kosten te jagen. Mooi toch?


 

Laak wenst Laak .... het allerbeste!


De dagen rond Kerst en tot lang na Oud & Nieuw konden alle inwoners van Laak een leuke, aardige en kleurrijke wens op de doorzichtige borden aan de gevel van Het Vadercentrum achterlaten. Het was een leuk initiatief, waar velen gebruik van maakten. De borden blijven hangen, maar nu als ideeënbord. Dus heb je een idee voor Laak, een suggestie of een tip? Schrijf op. Het bord hangt er voor klaar. Nu kan niemand meer zeggen, dat er niet geluisterd wordt naar de bewoners. Als je een vraag of een opmerking neerschrijft, dan gaan we ermee aan de slag. We blijven jullie allemaal ondersteunen en helpen. Maar je moet wel iets opschrijven.

Gedicht: Corona, corona ...
  

Een wijkbewoner heeft zijn gevoelens ten aanzien van het coronavirus aan het papier toevertrouwd en er een gedicht over geschreven met de vraag het in onze nieuwsbrief te publiceren. Wij doen dat graag voor … Marcel Bos. 

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp