Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Laten we het deze Nieuwsbrief eens niet over Corona hebben. We gaan een mooie, zonnige zomer tegemoet. Iedereen buiten, gezelligheid op straat, volle terrassen. Daar kunnen we ons op verheugen. Al veel te lang was het niet mogelijk om zorgeloos plezier te beleven. We moesten denken aan afstand houden, geen direct contact te hebben en zo vaak mogelijk je handen wassen. Maar het lijkt er op dat we die nare periode achter ons gaan laten. We kunnen bijna vergeten waar het allemaal door kwam. Corona is straks verleden tijd, toch? Blijf nog even voorzichtig, dan mogen we het weer gaan beleven ... de zorgeloze vrijheid! 

Team Vadercentrum

1 mei 2021


In deze editie:
  • Met dank aan de zorgmedewerkers
  • 100.000 Mondkapjes
  • Nieuwe gebruikers?
  • Veel katoen nodig
  • Wethouder Rijswijk op bezoek
  • Raad & Daad Balie helpt
  • De Voedselbrigade
  • Coupeuse of coupeur?

Met dank aan de zorgmedewerkers


De laatste loodjes wegen het zwaarst. We zien het einde van de Coronaperiode dichterbij komen maar bedenk dat de zorg het nog steeds zwaar heeft. Zwaarder dan vorig jaar, toen de ellende een hoogtepunt leek te hebben bereikt. De cijfers wijzen uit dat er nu meer ernstig zieke Coronapatiënten op de Intensive Care liggen. Toen stonden we buiten te klappen voor de oververmoeide zorgmedewerkers en hingen we T-shirts met een dankbaar hart voor het raam. Misschien is het nu tijd om de zorgmedewerkers te helpen en extra op te passen en goed te letten op de basisregels: houd afstand, vermijd direct contact en was je handen meer dan ooit.Dan is de kans op infectie heel klein en je helpt de doktoren, verplegend personeel en andere medewerkers het meest door gezond te blijven en zeker niet op de IC te belanden.

100.000 Mondkapjes


Of de mondkapjes nou helpen of maar een klein beetje, je hoeft er geen moeite voor te doen om ze te dragen. Soms wordt het van je gevraagd, soms is het verplicht. En omdat niet iedereen voldoende huishoudgeld heeft om de mondkapjes aan te schaffen maakt Het Vadercentrum mondkapjes conform de normen van het RIVM. Het doel was 100.000 stuks maar inmiddels zijn ze zo populair en nuttig dat we die grens niet meer zo nauw nemen. We gaan door tot ze niet meer nodig zijn.De ruim 15 vrijwilligers, die knippen, naaien en verpakken zijn nog lang niet klaar met hun werk. Nu staat de teller op 75.000 stuks en elke dag zijn dat er meer. En als we de crisis echt achter de rug hebben, dan gaan we op zoek naar een nieuwe bezigheid. Waar heeft de samenleving straks behoefte aan? Heeft iemand suggesties of een goed idee? Kom naar Het Vadercentrum en vertel je verhaal. 

Nieuwe gebruikers?


We hebben tal van (non-profit) organisaties en bewoners in de regio Haaglanden blij gemaakt met onze gratis mondkapjes. Heeft u mondkapjes nodig?Kent u een non-profit organisatie die onze mondkapjes goed kan gebruiken? Geef het aan ons door.

Veel katoen nodig


Elke maand weer 5.000 mondkapjes. Daar hebben wij veel katoen voor nodig. Gooi dus katoenen lakens, dekbedhoezen en dergelijke niet weg maar breng ze langs op het Jonckbloetplein. Wij reinigen de stoffen en knippen er herbruikbare mondkapjes van. Gratis en voor niets, voor iedereen in de regio die daar prijs op stelt.Met uw hulp kunnen we dit tot het einde van crisis volhouden.

Wethouder Rijswijk op bezoek


In de afgelopen maanden hebben we niet alleen in Den Haag maar ook in Gemeente Rijswijk duizenden mondkapjes geleverd. Nu dragen ook de minima in Rijswijk onze mondkapjes. Wethouder Bentvelzen (Sociaal Domein, Jeugd, Participatie en Dierenwelzijn) bracht op woensdag 21 april een bezoek aan Het Vadercentrum. Hij kreeg een keurige rondleiding en sprak met vrijwilligers. Zo toonde hij namens Rijswijk dankbaarheid voor ons initiatief en maakte hij van de gelegenheid gebruik om nog eens 3.000 stuks te bestellen. Ze zijn inmiddels op weg naar de minima van Rijswijk.

Raad & Daad Balie


Sinds kort hebben we in het Vadercentrum een Raad & Daad Balie. Waarom? Door de coronacrisis is het aantal mensen dat in armoede moet leven, alleen maar toegenomen. Ze hebben hulp nodig, vaak zeer gespecialiseerde hulp. De hoogopgeleide vrijwilligers van de Raad & Daad Balie kunnen veel mensen helpen. En lukt dat niet, dan roepen we andere deskundigen erbij of verwijzen we door naar instanties met nog meer kennis en mogelijkheden.De Afdeling Geldzaken van de Gemeente Den Haag of Servicepunt XL van Stichting Xtra staan altijd klaar om een oplossing te bieden. Kent u mensen die hulp nodig hebben en u weet zelf geen uitweg, stuur ze dan door naar Het Vadercentrum.

De Voedselbrigade


Sinds 4 december 2020 is Het Vadercentrum een ​​van de uitdeelpunten van Voedselbank Haaglanden. Wij delen per week ongeveer 80 voedselpakketten uit. 
Er is ook een groot aantal mensen onder de toenemende armoede, die net niet in aanmerking komen voor de wekelijkse voedselpakketten. Het Vadercentrum zorgt voor ook een beetje voor deze mensen. Wij krijgen daarvoor hulp van een drietal bakkers. Zij bezorgen dagelijks het overtollige brood bij Het Vadercentrum. Verschillende groothandelaren doneren voedingsproducten die tegen de houdbaarheidsdatum aan lopen. Prima etenswaren, die binnen korte tijd moeten worden bereid en op tafel gezet. Vele ondernemers en winkeliers in de regio doneren ons resterende voorraden, waarmee wij dagelijks tientallen mensen, die onder de armoedegrens leven, heel blij maken. Kent u mensen die tot deze doelgroep behoren? Laat ze naar Het Vadercentrum komen. 

Coupeuse of coupeur?


Faris is de professionele coupeur van Suite Supply op Plaats in Den Haag. Hij geeft op dinsdagavond les om zelf kleding te maken. Leuk, voordelig en bijzonder, want zo’n product van eigen ontwerp koop je in geen enkele winkel. Is dat iets voor vrouwen? Voor coupeuses, de mooie naam voor dit mooie ambacht? Welnee, het is ook voor mannen, voor coupeurs. Dus weg met schaamte, weg met dat verschil en kom samen voor die handige lessen van Faris. Je zult zien dat het niet alleen gezellig is maar ook heel mooi om je eigen kleren te kunnen maken. Binnenkort een modeshow in Het Vadercentrum?


 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp