Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,
 
Heel even leek het met Covid19 de goede kant op te gaan. Hebben we de teugels te snel laten vieren? Hoe dan ook, de besmettingen maken te veel slachtoffers. De zorg slaat alarm en vraagt om nieuwe, nog strengere maatregelen. Ook het Vadercentrum moet daarmee rekening houden. Terwijl de doelgroep ons na al die angstige maanden hard nodig heeft moeten we de activiteiten opnieuw beperken. Ook moeten we streng zijn op 1,5 meter afstand, handen wassen en het dragen van mondkapjes. Gaat het helpen? We gaan niet in discussie, we moeten de regels volgen. Houd je dus allemaal aan de richtlijnen. Die geven de meeste kans op herstel van de normale situatie. En volg de nieuwsberichten, want de maatregelen kunnen elk moment worden bijgesteld.
 
Team Het Vadercentrum

1 December 2021


In deze editie
 • Vaccinatie in het Vadercentrum
 • Mondkapjes maken
 • Workshop ‘Recht van Spreken’
 • Barbecue Bijeenkomst
 • Divali, het Feest met dialoog 
 • Dialoogbijeenkomst ‘Het zijn de kleine dingen die het doen….’
 • Dialoogbijeenkomst ‘Hoop’
 • Voorlichtingsbijeenkomst over Energietransitie 
 • Corona nog niet weg 
 • Agenda

Vaccinatie in het Vadercentrum


Sinds begin juni is het Vadercentrum een vertrouwde GGD-priklocatie voor het vaccin tegen Covid19. Bewoners komen tussen 16.00 en 20.00 uur langs voor informatie en voor de prik, waarbij ze de keuze hebben tussen Pfizer of Janssen.Twijfelen mensen in je omgeving over het nut van vaccineren, stuur ze langs voor een goed gesprek. Alleen als we samen tegen Covid19 vechten worden we het virus de baas.

Mondkapjes


Sinds maart 2020 tot zomervakantie 2021 hebben onze vrijwilligers 90.000 mondkapjes gemaakt om gratis aan gebruikers en organisaties uit te delen. Nu de verplichting tot het dragen van mondkapjes weer terugkeert, heeft het Vadercentrum de productie weer opgestart.Daar hebben we opnieuw veel katoen voor nodig. Dus gooi je oude hoeslakens, dekbedovertrekken en ander katoen niet weg maar lever ze af bij het Vadercentrum. Weet u groepen mensen of organisaties die met onze gratis mondkapjes geholpen kunnen worden, geef de gegevens door. Dan zorgen wij dat ze van voldoende mondkapjes worden voorzien.

Workshop "Recht van spreken"


In Laak is de opkomst voor verkiezingen bedroevend laag. Dat is geen goede zaak voor het vertrouwen in de rechtsstaat. Ook de mensen in Laak moeten hun stem laten horen. Om de mensen te enthousiasmeren organiseert het Vadercentrum i.s.m. ProDemos regelmatig bijeenkomsten. Zo was er op donderdag 4 november j.l. een workshop voor de mensen die minder bekend zijn met de beginselen van de rechtsstaat. Het doel is om de rechtsstaat te leren kennen als een bescherming voor het individu. Ook stelt de rechtsstaat grenzen aan wat je mag en kan eisen of wat de overheid mag en kan doen. Een waardevolle workshop, die inzicht geeft in de werking van de rechtsstaat en de vele dilemma`s in het dagelijks leven die daarmee samenhangen.

Barbecue Bijeenkomst


Sinds 2010 organiseren wij voor de deur van het Vadercentrum op het Jonckbloetplein elke zomervakantie een barbecue voor 1000 personen. Al twee jaar mocht het festijn door corona niet doorgaan. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november organiseerden wij i.s.m. Participatie Keuken, Voedselbank Haaglanden, Nepluvi, en Hilti een grote barbecue voor de klanten van de Voedselbank en hun kinderen. Het Vadercentrum verdeelt per week ruim 140 voedselpakketten. Wij zijn daarmee een van de grotere uitdeelpunten van Voedselbank Haaglanden geworden. Onder genot van gezellige live muziek genoten per dag 125 gasten van een lekkere barbecue. De wethouders Martijn Balster en Arjen Kapteijns verwelkomden de gasten met een toespraak. 
Gelukkig hebben wij voor 250 personen het gemis aan de grote zomerbarbecue grotendeels kunnen goedmaken. Volgend jaar maar weer op het Jonckbloetplein? Laten we het hopen!

Divali, het Feest met dialoog


Op vrijdag 12 november vierden we met een dialoog, maaltijd en muziek en in aanwezigheid van ruim 50 gasten Divali. Iedereen werd met een beker lekkere Indiase Chai verwelkomd.
Yogaleraar Rangai gaf een korte toelichting op het Divalifeest. Het begint met het aansteken van de diya en het uitspreken van de mantra ‘Gaytarie’.Diya is een traditionele kleigebakken lamp, met katoenen pit en geklaarde boter (Ghee). Tijdens het feest worden door het hele huis brandende diya’s neergezet. 
Divali betekent het Feest van de Lichtjes. Daarmee wordt de overwinning van het goede over het kwade, de overwinning van het licht over de duisternis en de overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid gevierd. Divali verwelkomt het licht in het leven. Licht staat voor succes en hoop. 
Tot besluit verzorgde een grote groep vrijwilligers de maaltijd, die volgens de Divali-gedachte geheel vegetarisch is. Tot volgend jaar maar weer?

Dialoogbijeenkomst
"Het zijn de kleine dingen die het doen......"


Onze dominee Martin Mande verzorgde op woensdag 10 november zijn derde dialoogbijeenkomst. Het onderwerp: ‘Het zijn de kleine dingen die het doen….’ Een simpel cadeautje, een compliment of een beetje aandacht zijn kleine dingen die groots kunnen uitpakken. De dialoog ging naar ieders tevredenheid lang door over dit onderwerp, zowel centraal als in kleine kring. 

Dialoogbijeenkomst "Hoop"


Voor de vierde dialoogbijeenkomst koos dominee Martin Mande op woensdag 17 november het onderwerp ‘Hoop’. Hoop is zo goed als de basisvoorwaarde voor het leven. Waar leven is, is hoop. Dat waren de uitgangspunten van deze dialoogbijeenkomst. Zo hopen wij zo snel mogelijk van Covid19 af te komen. Die hoop doet zeker leven en sprak tijdens deze hoopvolle en gezellige dialoogbijeenkomst zeker tot de verbeelding. Precies zoals de maaltijd ons goed smaakte.Bedankt voor je hoopvolle inbreng, beste Martin … onze lieve dominee.

Voorlichtingsbijeenkomst over Energietransitie


Wat betekenen de begrippen energietransitie en wat zijn fossiele brandstoffen? Hoe komt het dat de aarde opwarmt en wat zijn de gevolgen? Waarom zijn duurzame energiebronnen nu zo belangrijk? En welke ambities heeft de overheid en de gemeente Den Haag? Van het gas af, hoezo?Daarover gaf Aarde-Werk op donderdag 11 november j.l. tekst en uitleg. Alle bezoekers van deze voorlichtingsbijeenkomst over energietransitie kwamen veel aan de weet over nut en noodzaak van besparingen en alle maatregelen die op stapel staan. Je kunt er maar beter begrip voor hebben.

Corona nog niet weg


Onze bezoeker Marcel Bos schreef de afgelopen maanden gedichten voor ons. Hier zijn laatste gedicht over corona: 


Naast de 20-tal wekelijkse cursussen, de werkzaamheden in de Weggeefwinkel en de werkzaamheden van de Buurtvaders hebben we voor de komende weken weer veel bijzondere activiteiten gepland. 

Enkele van de activiteiten in de komende weken:

(Let wel: als ze nog toegestaan zijn wanneer de maatregelen verscherpt moeten worden als gevolg van meer besmettingen!)
 • Woensdag 1 december: Sinterklaasfeest in de Weggeefwinkel voor de kinderen tussen 3 en 12 jaar. Aanmelden met een kleurplaat is verplicht. Het begint om 14.00 uur. 
 • Maandag 13 december: Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur. 
 • Donderdag 23 december: viering Kerstfeest met een dialoog en maaltijd. Aanvang: 17.00 uur. Aanmelden is verplicht. 
 • Donderdag 30 december: gezellige bijeenkomst met verschillende spelletjes, oliebollen en bingo. Aanvang: 14.00 uur. Aanmelden is verplicht. 

Natuurlijk houdt het Vadercentrum zich aan alle bekende RIVM regels. 

Een uitgebreid programma vindt u op onze website: 
www.haagsevaders.nl  


 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp