Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Is het waar? Echt? Het lijkt er wel op! Dus Covid19 wordt als laatste mutatie een heftige en algemene griep? Nou, helemaal zeker kunnen we niet zijn, maar het virus lijkt minder ziekmakend. We moeten waakzaam blijven, want een volgende mutatie ligt op de loer. Dus blijven we de basismaatregelen goed naleven, ook nu de dreiging iets minder zou worden. We zien licht aan het einde van de tunnel en hebben in het Vadercentrum bijna alle activiteiten en projecten weer opgepakt. Sterker nog, we breiden uit met nieuwe activiteiten en projecten. Natuurlijk RIVM verantwoord. Nieuwsgierig? Kom langs!

Team Het Vadercentrum

1 Februari 2022


In deze editie
  • Koning Willem-Alexander kwam langs
  • Vaccinatie in het Vadercentrum
  • Rest- en afvalkatoen blijft hard nodig!
  • Duurzame tassen van het Vadercentrum
  • Nieuwe wijkagent. Even voorstellen!
  • Agenda

Koning Willem-Alexander kwam langs


Woensdag 12 januari 2022 was Koning Willem-Alexander in het Vadercentrum. Als vrijwilliger, jawel!  Hij heeft met verschillende werkzaamheden meegedaan.Na een kopje koffie om 10.00 uur begon hij met de andere vrijwilligers in de Weggeefwinkel. Na de lunch repareerde hij in onze werkplaats een fiets voor de Weggeefwinkel. Hij hielp met recyclen en haalde een aantal oude apparaten uit elkaar om plastic en koper, ijzer enzovoort te scheiden. Hij bleek handig genoeg om in het Repair Café drie verschillende elektrische apparaten te repareren. Zijn laatste klus was het verzorgen van een bijles geschiedenis over het Koninkrijk voor de bijlesleerlingen van het Vadercentrum. 
Voordat hij om 17.00 uur het Vadercentrum verliet kreeg hij als dank voor zijn aanwezigheid (en hulp!) cadeautjes van de vrijwilligers, die zij speciaal voor de Koning hadden gemaakt: een tas, muts, sjaal, mondkapjes en het boekje over het Vadercentrum.  
We bedanken Koning Willem-Alexander voor zijn harde werken en alle hulp voor de hele dag. De vrijwilligers vonden zijn bezoek in het Vadercentrum erg leuk, na het digitale bezoek van vorig jaar en het bezoek van 17 jaar geleden. 

Vaccinatie in het Vadercentrum


Sinds begin juni is het Vadercentrum een vertrouwde GGD-priklocatie voor het vaccin tegen Covid19. Het vaccineren is in december een paar weken gestopt, maar begin januari weer hervat. Bewoners kunnen tussen 15.00 en 19.00 uur langskomen voor informatie en voor de vaccinatie. Ze hebben de keuze tussen Pfizer, Janssen of de derde prik, de zogenoemde boosterprik, die de bescherming tegen het venijnige virus op volle sterkte brengt. Twijfelen mensen in je omgeving aan het nut van vaccineren, stuur ze langs voor een goed gesprek. Alleen als we samen tegen Covid19 vechten worden we het virus de baas.

Rest- en afvalkatoen blijft hard nodig!


Sinds maart 2020 hebben wij rest- en afvalkatoen ingezameld om 95.000 mondkapjes te maken. Ook de mensen met een klein huishoudbudget waren verplicht die in het openbaar vervoer te dragen en wij hielpen ze aan gratis mond/neusbedekking. De mondkapjes zijn inmiddels ruimschoots verkrijgbaar en goedkoper.  Maar onze vraag naar katoen blijft onverminderd van kracht, nu voor de productie van draagtasjes voor iedereen, van bezoekers tot de klanten van de Voedselbank en de Weggeefwinkel. Dus kom op, met uw afgedankte lakens, dekbedhoezen, gordijnen en kleding. Breng zo veel mogelijk langs. Het katoen vervuilt dan het milieu niet, maar wordt op duurzame wijze opnieuw en heel nuttig gebruikt.

Duurzame tassen van het Vadercentrum


Onze vrijwilligers hebben er een mooie en dankbare taak bij. Wie tijd en zin heeft knipt en stikt uit afval- en restkatoen prachtige, kleurrijke draagtasjes. Dat is in het gezellige Vadercentrum een hele leuke en dankbare bezigheid. De test bewees: de tasjes zijn super sterk en handig. Nieuw is de sticker, die aangeeft waar het tasje vandaan komt: het Vadercentrum. Plus de kreet ‘meer hulp nodig?’. Want daar zijn we voor: hulp bieden.
De gevarieerde, kleurrijke tasjes zijn sterk genoeg om je boodschappen in te dragen. Ruim genoeg voor de zwemkleding als de kinderen naar zee gaan. Handig om een maaltijd naar Oma te brengen. En wie een klus te doen heeft, neemt er zijn gereedschap in mee. Naar je werk met een pakje boterhammen? Hup, de Vadercentrum tas mee. Kortom, tassen om van alles mee te doen.Met onze tassen spaart iedereen het milieu. Geen plastic, geen papier. Wel afgedankt katoen, dat een dankbare herbestemming krijgt en niet op de afvalberg terecht komt. 
En de boodschap van het Vadercentrum? Dat we je lasten helpen dragen! Iemand neemt een tas mee en gebruikt hem voor de boodschappen. De buren zien de tas. Waar heb je die vandaan? Oh, Vadercentrum. Dan haal ik er ook één. Wie ‘m vergeet bij de buren, helemaal niet erg. Je haalt een nieuwe en de buren dragen de boodschap verder uit. Zo komt het Vadercentrum onder de aandacht van heel Den Haag en omstreken.
Met dank aan alle vrijwilligers van het Vadercentrum, Iris Erkelens (Spatial Motion) en Kleurendruk Textieldrukkerij (Arnhem).

Nieuwe wijkagent. Even voorstellen!


Zijn naam is Thomas van der Poel en hij is 33 jaar oud. Sinds 6 november 2021 is hij de wijkagent van Laak Centraal. Hiervoor werkte hij al ruim 8 jaar binnen het werkgebied van politiebureau Laak, dus de wijk is hem zeker niet onbekend.De aankomende tijd is hij meer in de wijk te zien om zich voor te stellen. Heeft u een vraag, wilt u iets aan hem kwijt of wilt u gewoon een praatje maken? Hij staat overal voor open.
Hij heeft iedere woensdag van 14:00 – 15:00 uur een spreekuur in het Vadercentrum aan het Jonckbloetplein. En uiteraard is hij ook telefonisch te bereiken via 0900-8844. Kan hij u even niet te woord staan, laat dan een terugbelverzoek voor hem achter. U wordt dan terug gebeld.


Naast de 20-tal wekelijkse cursussen, de werkzaamheden in de Weggeefwinkel en van de Buurtvaders hebben we voor de komende weken weer veel bijzondere activiteiten gepland. 

Enkele van de activiteiten in de komende weken:
  • Maandag 7 februari: Repair Café in het Vadercentrum. Bezoekers kunnen langskomen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur. 
  • Donderdag 17 februari: i.s.m. ProDemos organiseren wij een informatiebijeenkomst over de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen. Aanvang: 18.30 uur. 
  • Maandag 21 februari: Repair Café in het Vadercentrum. Bezoekers kunnen langskomen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur. 
Natuurlijk houdt het Vadercentrum zich aan alle bekende RIVM regels. 

Een uitgebreid programma vindt u op onze website: 
www.haagsevaders.nl  


 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp