Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Geachte relatie,

Ons Vadercentrum aan het Jonckbloetplein in Den Haag is een buurthuis van en voor onze bewoners. Het zijn dan ook de bewoners die bepalen welke bedrijvigheden er plaatsvinden en dat maakt dat er (buiten de tevoren in samenspraak vastgestelde activiteiten) van een onveranderbaar patroon geen sprake is. Iedere dag kent zijn eigen dynamiek. Bij ons kan het programma voor die dag pas worden geschreven als om 21.00 uur de deur wordt gesloten.

Bilal Sahin

September 2019


In deze editie:
 • Repair Café
 • Prinsjesdag Ontbijt
 • Wijkfeest Spoorwijk
 • Samen op het goede spoor
 • Taalkaravaan
 • Rotary Nieuwspoort
 • Noteer in de agenda
 • Agenda

Op 9 september ging ons Repair Café weer open en het leek wel op een bestorming. Wijkbewoners hadden kapotte spullen tijdens de vakantie opgespaard en waren al ruimschoots op tijd naar het Vadercentrum gekomen in de hoop dat er gerepareerd kon worden.

Wij zijn blij met het succes van ons Repair Café. Goederen krijgen een tweede (soms derde of vierde) leven en het milieu vaart er wel bij.

  

Vroeg in de ochtend van zaterdag 14 september werden de lange ontbijttafels langs de Hofvijver in Den Haag gedekt om alles in gereedheid te brengen om de vele ontbijtgasten te kunnen verwelkomen. Ook een flinke delegatie vanuit het Vadercentrum was uitgenodigd en genoot van het prachtige weer en het interessante programma dat was samengesteld.

Dank aan de gemeente Den Haag en vooral aan de studenten van de Horeca en Facilitaire Dienstverlening van ROC Mondriaan; leerlingen van het Herman Broeren College en van Ipse de Bruggen. Mede dankzij jullie inzet en enthousiasme werd het een fantastisch evenement.

Wijkfeest Spoorwijk


Op zaterdag 21 september hielden onze buren van Spoorwijk een wijkfeest en zoals het een goede buur betaamt waren de buurtvaders van het Vadercentrum aanwezig om hand en spandiensten te verrichten.

 Samen op het goede spoor 


Al vele jaren onderhoudt het Vadercentrum een sterke band met de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM), die ons geheel faciliteert om onze las-cursussen te kunnen aanbieden.

Die maatschappelijke missie heeft de HTM uitgebreid door bezoekers van het Vadercentrum op individueel niveau de helpende hand te bieden bij het solliciteren. Ook bij het opstellen van een CV die voor een werkgever interessant genoeg is om betrokkene voor een gesprek uit te nodigen wordt hulp aangeboden. Er zijn al successen geboekt en er gaan er zeker nog volgen.

Taalkaravaan

Op 26 september streek de Taalkaravaan bij het Vadercentrum neer met een taalshow en heel veel informatie over het leren van de Nederlandse taal. In Den Haag hebben - naar schatting - 90.000 mensen moeite met de Nederlandse taal. Hiervan nemen ongeveer 10.000 mensen deel aan een vorm van taalscholing.
DAT MOETEN ER VEEL MEER WORDEN!!

Met een optreden van de Nederlandse Taalshow werden zoveel mogelijk mensen die (nog) problemen hebben met de Nederlandse taal geënthousiasmeerd om in de informatiekraam verder te praten over hoe belangrijk, maar óók hoe leuk, het is om beter Nederlands te leren. Belangstellenden voor een taalcursus konden zich meteen aanmelden. In het Vadercentrum waren dat tientallen en ook de dagen erna kwamen dagelijks aanmeldingen binnen.

Rotary Nieuwspoort 

Voor het eerst in meer dan 25 jaar is de Haagse regio een nieuwe Rotary Club rijker. De club is al sinds september 2017 bezig met de oprichting en telt inmiddels ruim dertig leden met zeer uiteenlopende professionele achtergronden. De club voert o.a. een actief diversiteitsbeleid als spiegel van de veelkleurigheid van de huidige samenleving en in dat kader mocht een kennismakingsbezoek aan het Vadercentrum op vrijdag 27 september niet ontbreken.

Voor wat ons betreft zouden wij het niet bij dit bezoek willen laten. Onze doelstellingen lopen parallel en daarom: heel graag tot ziens !!

 


Noteer in de  dat het 


op woensdag 27 november a.s. een gratis cultureel avondje uit aanbiedt.
Nadere gegevens vindt u in het Vadercentrum.

Agenda

Naast een 20-tal wekelijkse cursussen, taken die in de Weggeefwinkel moeten worden verricht en de werkzaamheden van de Buurtvaders en vrijwilligers hebben we ook in de komende weken weer bijzondere activiteiten. Een aantal daarvan kunt u hieronder lezen.

 1. Donderdag 3 oktober 2019, Joodse feest 'Grote Verzoendag' met dialoog en maaltijd. Voor dit feest is heel veel interesse. Om verzekerd te zijn van een plaats wordt tijdig verplicht aanmelden aanbevolen. Het begint om 17.00 uur.
 2. Maandag 7 oktober 2019, de vrijwilligers van het Vadercentrum krijgen uit handen van de wethouder Liesbeth van Tongeren de Gulden Klinker voor hun inzet voor een schone en veilige omgeving. Vrijwilligers zorgen voor hapjes en drankjes. Het begint om 15.00 uur.
 3. Maandag 7 oktober 2019, Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langs komen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur.
 4. Zaterdag 12 en zondag 13 oktober, trainingsweekend in StayOkay Heeg voor 50 (voornamelijk nieuwe) vrijwilligers.
 5. Zaterdag 19 oktober 2019, wegens de Week van de Betovering, een feestelijke mee-doe-voorstelling (Daan Draait) in het Vadercentrum voor de kinderen (5 t/m 12 jaar) en hun ouders. Het begint om 14.00 uur en aanmelden is verplicht.
 6. Donderdag 24 oktober 2019, Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langs komen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur.
 7. Vrijdag 25 oktober 2019, grote dialoogbijeenkomst met een maaltijd over “brandveiligheid”. Aanmelden is verplicht. Het begint om 17.00 uur.
 8. Vrijdag 1 november 2019, Divali feestviering met een dialoog en maaltijd met een multiculturele inzet. Aanmelden is verplicht. Het begint om 17.00 uur.

Een uitgebreid programma kunt u op onze website vinden:
http://www.haagsevaders.nl/site/index.php/cursussen/This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp