Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Ondanks de opleving van het coronavirus blijft het Vadercentrum functioneren. De Weggeefwinkel is op afspraak open. Als een van de uitdeelpunten van de Voedselbank bieden we op vrijdag ruim 70 voedselpakketten aan. De buurtvaders zijn bezig met hun dagelijkse werkzaamheden.
Helaas zijn vier vrijwilligers van ons onafhankelijk van elkaar besmet geraakt. Het werd tijdig ontdekt en ze zijn onmiddellijk in quarantaine gegaan. Natuurlijk hopen we in het nieuwe jaar al onze normale werkzaamheden gewoon weer op te pakken. 
Team Vadercentrum wenst u het allerbeste en een goede gezondheid in 2021.

Team Vadercentrum

1 Januari 2021


In deze editie:
  • Sinterklaas ging op huisbezoek 
  • Een Kerstboom in elke huiskamer 
  • Kerststukjes en kerstkaarten voor de ouderen
  • Meer katoen voor meer mondkapjes
  • Laak wenst Laak ... het allerbeste!
  • De buurtvaders waken ...

Sinterklaas ging op huisbezoek


Op woensdagmiddag 2 december kwam Sinterklaas naar het Vadercentrum. Door de corona-maatregelen werd het geen feestje zoals in de afgelopen jaren. Maar de kindervriend had een plan. De bus van het Vadercentrum werd feestelijk versierd en daarmee bracht de Sint ruim 80 kinderen cadeaus en kilo’s mandarijnen en pepernoten aan huis.Alles werd mogelijk gemaakt door de Stichting Sintvoorieder1 en onze wijkagent. De Sinterklaasliedjes klonken nog lang in de straten van Laak en heel veel kinderen vielen later in een gelukkige slaap. Tot volgend jaar, beste Sint!

Een kerstboom in elke huiskamer


Eenzaamheid en armoede nemen toe in onze samenleving. Corona houdt mensen uit elkaar en velen brengen de feestdagen alleen door.Het Vadercentrum deelde in december 150 kerstbomen uit aan de achterban van de Voedselbank en de Weggeefwinkel. Ook zij konden de feestdagen rond een vrolijk versierde boom doorbrengen. 

Kerststukjes en kerstkaarten voor de ouderen


In de afgelopen weken hebben wij bij ouderen en eenzame mensen in de wijk honderden kerststukken en kerstkaarten bezorgd. We schreven er een kaartje bij:Lieve wijkgenoot,
Uw wijkgenoten denken even aan u in deze tijden van duisternis en Corona.
Met deze attentie hopen wij u een momentje van licht in uw hart te bezorgen.
En telkens als u naar dit kerststukje kijkt, denkt u even aan ons.
Wij hopen u in het nieuwe jaar weer te mogen ontvangen.
Kom eens een kop koffie drinken, of eet een hapje mee!
Fijne feestdagen, een heel goed 2021 en een hartelijke groet ...

Meer katoen voor meer mondkapjes 


Teller met de mondkapjes staat er momenteel op 55.000 mondkapjes. Met een klein team gaan we gewoon lekker door. Het doel is 100.000 gratis mondkapjes en zonodig misschien wel meer! Onze vrijwilligers zijn trots en dankbaar voor de vele bedankjes van verschillende organisaties en tal van individuele gebruikers. Voor de toekomstige productie hebben we nog steeds katoenen lakens, dekbedden en dergelijke nodig. Wilt u die langsbrengen bij het Vadercentrum? Heel veel dank. Wij reinigen de stoffen en maken er herbruikbare mondkapjes van, conform de RIVM-normen. Zo kunnen velen voldoen aan de verplichting een mondkapje te dragen zonder ze op extra kosten te jagen. Mooi toch?

Laak wenst Laak .... het allerbeste!


De dagen rond Kerst en tot lang na Oud & Nieuw kunnen alle inwoners van Laak een leuke, aardige en kleurrijke wens op de doorzichtige borden aan de gevel van het Vadercentrum achterlaten.Zo blijven we één grote familie in Laak.  Dus kom naar het Vadercentrum, pak een viltstift (ja, nu mag je eindelijk eens op de gevel schrijven ...) en wens al je medebewoners het allerbeste. We rekenen op jullie!

De buurtvaders waken ....
  

De buurtvaders organiseren hun toezicht op de orde en veiligheid in Laak vanuit het Vadercentrum. Dat deden ze ook in de feestmaand December en met de jaarwisseling. Een goede zaak, waarvoor die Vaders onze dank en respect verdienen. Wat zouden we zonder die mannen moeten beginnen? 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp