Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Aan alles komt een eind. Zo ook aan de vakantie, die nu een heerlijke herinnering is geworden. We zien iedereen graag gezond terug en verheugen ons op de verhalen.
We pakken de draad weer op en beginnen met onze nieuwsbrief van het Vadercentrum. Meteen op de eerste dag van de maand, zoals u gewend bent. Veel leesplezier…

Team Vadercentrum

1 September 2020


In deze editie:
  • Bezoek van burgemeester Jan van Zanen
  • Buurtvaders
  • Mondkapjes
  • Donaties katoenen stof
  • Zomervakantie thuis
  • Het Vadercentrum is als deze herberg...
  • Agenda 

Burgemeester Jan van Zanen kwam op de thee


Den Haag heeft een nieuwe burgemeester: Jan van Zanen. Om Den Haag te leren kennen maakt hij een toer langs kenmerkende Haagse trefpunten, locaties en initiatieven. Zo kwam hij ook langs bij het Vadercentrum. Kopje muntthee, maar nee, dank u, geen koekje erbij. Zoals veel mannen van zijn middelbare leeftijd is zijn gewicht een punt van zorg.
Het Vadercentrum nam een deel van zijn zorgen over Den Haag van hem weg. Hij ontmoette al die vriendelijke, actieve mensen. Hij had vele vragen voor elke vrijwilliger over de werkzaamheden en was geïnteresseerd in de manier waarop we over het mooie karakter van Laak waken. Dat we anderen helpen met een weggeefwinkel en bijdragen aan het geluk van alle bewoners. En we helpen mee om de coronacrisis te beteugelen met de productie van uiteindelijk 100.000 mondkapjes. De burgemeester had er al eerder een paar op zijn bureau gekregen en hij sprak zijn bewondering uit over onze inzet en doeltreffende organisatie. Echt een vriendelijke man, met aandacht voor iedereen. Dat mochten we persoonlijk ervaren. Maar de topman van de stad moet ook aandacht verdelen. Op naar de volgende halte. Tot slot boden we hem een mand vol cadeautjes aan en moest hij gaan. Hebben wij een behoorlijke indruk achter gelaten? Meer dan dat. Hij weet welke functie we in de wijk vervullen. Hij weet het Vadercentrum te vinden en te waarderen. Hij kent ons. Goed gedaan allemaal.

Ogen, oren en aandacht van de Buurtvaders


Baldadige jongeren spelen graag een spel van kat en muis met de politie. Dan kan er onrust in de wijk ontstaan. Het roept verontwaardiging op in de samenleving. Nog gevaarlijker: de jeugd denkt wel eens dat de misdaad loont. Sommige wijken komen er helaas mee in het landelijke nieuws. Gelukkig is dat in Laak niet het geval. De overheid kan pas ingrijpen als het mis gaat. Het is dan ook veel beter om in een vroeg stadium corrigerend op te treden. Maar de politie en de sociale zorg missen de noodzakelijke tijd, geduld en aandacht.Sinds 18 jaar maken 25 Buurtvaders wèl de tijd om er in Laak vroeg bij te zijn. Ze hebben het geduld om doorlopend in de wijk aanwezig te zijn. Ze hebben aandacht voor iedereen. En daardoor horen ze veel over jongeren die risico’s opzoeken. Ze kennen hun ouders en kunnen ze informeren over het gedrag van hun kinderen. Maar ze gaan vooral in gesprek met de jongeren zelf. Deze persoonlijke benadering is vaak genoeg om met hun gedrag niet uit de bocht te vliegen. Dat werkt heel goed. Met een vriendelijk woord en soms een kleine waarschuwing hebben ze veel ellende en verdriet kunnen voorkomen. Laak is een mooie en positieve wijk en dat danken we ook aan de vrijwillige inzet van de Buurtvaders. Bedankt mannen, voor jullie tijd, geduld en aandacht!

Meer mondkapjes, meer gebruikers


Met plezier gaan de vrijwilligers in het Vadercentrum door met de productie van mondkapjes voor kwetsbare Hagenaars. De teller staat op 30.000 en het einddoel is 100.000 stuks. Kent u mensen, groepen of stichtingen die onze herbruikbare mondkapjes gratis verdienen? Laat het weten bij het Vadercentrum, dan regelen we het.

Meer mondkapjes, meer katoen 


We kunnen doorgaan met de productie van mondkapjes als u katoenen stoffen brengt. Doet u dat? Geef ook door aan uw buren en vrienden dat wij katoenen lakens, slopen en dergelijke héél goed kunnen gebruiken.Dank voor al die donaties van afgelopen maanden. We blijven u dankbaar!

Zonovergoten zomervakantie thuis


Meestal gaan we in de zomer buiten Nederland op vakantie. Naar het zuiden, naar de zon. Op bezoek bij familie of we zoeken het plezier van de stranden rond de Middellandse Zee. Nu lag plotseling dat nare corona dwars op onze vakantieplannen. Maar ... niet getreurd. Want wie niet weg wilde of wie niet weg kon, moest hier het vakantieplezier zoeken. En wat zagen we in de doorgaans zachte Nederlandse zomers? Een stralende zon die hoog aan de hemel voor mediterrane temperaturen zorgde. Wie zich de lange reis naar verre oorden had bespaard kwam niet bedrogen uit. Het was heerlijk in Nederland. Ondanks de corona, toch een mooie vakantie. Wat een gekke wereld!

Het Vadercentrum is als deze herberg...


Agenda


We zijn weer zo veel mogelijk begonnen met onze activiteiten. Alles conform RIVM-regels. 
Het Repair Café is vol in bedrijf. De weggeefwinkel helpt de mensen met het kleinste budget.
Zo veel mogelijk cursussen en éénmalige activiteiten zijn weer begonnen. Lees maar:

Maandag 7 september 2020
Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur.

Woensdag 9 september 2020
Voorlichtingsbijeenkomst  over het onderwerp vaccineren i.s.m. CJG Den Haag. Aanvang: 19.00 uur.

Maandag 21 september 2020
Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur.

Maandag 5 oktober 2020
Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur.

17 en 18 oktober 2020
Trainingsweekend in Friesland voor de (nieuwe) vrijwilligers van het Vadercentrum. Inschrijven verplicht. 

Vrijdag 23 oktober 2020
Vrijheidscollege van Shrin Musa in het Vadercentrum met dialoog en maaltijd. Aanvang 17.00 uur, inschrijven verplicht.

Zaterdag 24 oktober 2020
Tijdens De Week van de Betovering in het Vadercentrum: de voorstelling ‘Daan Draait Doorrr’ voor de kinderen (5 t/m 12 jaar) en hun ouders of begeleiders. Gratis maar reserveren is wel verplicht. Aanvang: 14.00 uur. 


Een uitgebreid programma vindt u op onze website:
http://www.haagsevaders.nl/site/index.php/cursussen/

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp