Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Het was een zomer vol verrassingen. De wereld stond zo nu en dan op z’n kop. Het weer liet zich van zijn slechtste kant zien. Regen veroorzaakte overstromingen en gebrek aan zon was een domper op de vreugde van veel vakantiegangers. Hoe dan ook, de jaarlijkse rustperiode is achter de rug en we gaan weer aan de slag. Ook Het Vadercentrum is honderd procent bij de les met nieuwe ideeën en plannen. We gaan er een mooie tijd van maken, met oog voor elkaar en alle hulp startklaar.

Team Het Vadercentrum 

1 September 2021


In deze editie 
 
 • Vadercentrum als Corona-Prikpunt
 • 100.000 Boodschappentassen vol voordelen
 • Nog voldoende voorraad mondkapjes
 • Vadercentrum in de Nacht van de Vluchteling
 • Aankondiging Grote Mail-art Tentoonstelling
 • Rol van de Vader in de Opvoeding
 • Agenda

Vadercentrum als Corona-Prikpunt


Het Vadercentrum is sinds 28 juni een priklocatie voor vaccinatie tegen Covid-19. De GGD gebruikt hier in eerste instantie Janssen, maar staat ook voor u klaar als u een ander middel wenst. In ieder geval kunnen de medewerkers u in ons drukbezochte en gezellige centrum uitgebreid informeren.Honderden mensen zijn inmiddels bij ons gevaccineerd en wegens het succes is deze actie op de maandagen van 16.00 tot 20.00 uur voor onbepaalde tijd verlengd.

100.000 Boodschappentassen vol voordelen


De vrijwilligers van Het Vadercentrum maakten het afgelopen anderhalf jaar 90.000 mondkapjes. Gratis voor de mensen met een beperkt budget. Nu deze niet meer noodzakelijk zijn zochten we naar een ander handig product om te produceren. En we vonden ... de tassen. Boodschappentas? Draagtas? Tas voor van alles en nog wat? Wat u wilt. Ze zijn gratis en hebben allerlei voordelen.

 
Ze zijn duurzaam, want ze worden gemaakt van ingezameld katoen. Ze vervangen plastic en papieren tassen. En ze zijn stevig en kunnen duizenden keren worden gebruikt. Onze vrijwilligers doen het graag en produceren met veel plezier honderden, nee, duizenden tassen. 
Onze vraag naar katoen blijft dus onverminderd hoog. Oude lakens en andere grote stukken stof zijn welkom om te worden gereinigd en tot tas te worden omgevormd. Vergeet Het Vadercentrum niet!

Nog voldoende voorraad mondkapjes


Voor belangstellenden hebben wij in Het Vadercentrum nog een paar duizend mondkapjes liggen. Dus wie ze nodig heeft of wil uitdelen aan anderen, kom langs en neem ze mee.

Vadercentrum in de Nacht van de Vluchteling


In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september lopen honderden mensen van Rotterdam naar Den Haag om aandacht te vragen voor het lot van de vluchteling.Onderweg zijn er stempelposten. De laatste stempelpost in Voorburg/Leidschendam wordt bemand door een tiental vrijwilligers van ons Vadercentrum. We stempelen de deelnemerskaarten en delen muntthee, koffie, koekjes en snoepjes uit. De stand wordt feestelijk versierd met o.a. posters met krachtige kreten als ‘Vluchtelingen Bedanken Nederland’ en ‘Genoeg Plaats In Onze Herberg’. We zijn van 03.30 tot 10.00 uur in onze stand aanwezig. Wie is vroeg op en komt ons zondagochtend 12 september helpen? Meld je snel aan bij het Vadercentrum. Samen maken we er een gezellige boel van, dat is zeker. 

Aankondiging Grote Mail-art Tentoonstelling


Afgelopen jaar plaatsten wij een oproep om iets te maken met als thema: Vrij als een Vogel. Ruim 140 kunstenaars reageerden positief en stuurden ons één of meerdere kunstwerken. De planning is om deze werken in Het Vadercentrum op 22 september 2021 ten toon te stellen. Mocht er een wijziging zijn, dan laten wij dat snel weten. Houd voor het laatste nieuws onze media in de gaten.

Website: www.haagsevaders.nl 
Facebook: Vrienden van Haagse vaders
Instagram: vadercentrum.adam


Vrij als een vogel
 
Dit kunstwerk is gemaakt door Ka van Haasteren. 

Rol van de Vader in de Opvoeding


Vanaf 14 september starten wij in het Vadercentrum i.s.m. ‘Trias Pedagogica’ zeven leerzame debatten over ontsporing en vervreemding. Vaders gaan in debat over verschillende onderwerpen zoals de ‘Rol van de Vader in de Opvoeding’. De serie is bedoeld voor vaders met jonge kinderen, maar andere belangstellenden zijn van harte welkom. 

 
Het doel van de debatten is het belang van de vaderrol in de opvoeding nog eens te onderstrepen. Aan de orde komt ouderbetrokkenheid met betrekking tot ontsporing en vervreemding. Meer kennis biedt vaders bruikbare handvatten om uitglijden van de jeugd te voorkomen. Inzicht in de omstandigheden leert ons om bijtijds elke vorm van onrust te signaleren. Het is de bedoeling dat vaders hun ervaring met elkaar delen en van elkaar leren. Zo kunnen we jongeren behoeden voor ontregelend gedrag.


Naast de 20-tal wekelijkse cursussen, de werkzaamheden in de Weggeefwinkel en de werkzaamheden van de Buurtvaders hebben we voor de komende weken weer veel bijzondere activiteiten gepland. 
We beginnen met diverse cursussen, zoals Nederlands, Engels, lassen, yoga, computercursus, arduino, naailes, houtbewerken, tiffany, fietsreparatie etc.   
Ook gaan vele andere activiteiten weer van start, zoals voorlichtings- en dialoogbijeenkomsten. 

Enkele van de activiteiten in de komende weken: 
 • Maandag 6 september: Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur. 
 • Vrijdag 17 september: dialoogbijeenkomst met een maaltijd over duurzaam wonen en energie besparen. De bijeenkomst begint om 17.00 uur en aanmelden is verplicht.  
 • Maandag 20 september: Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langskomen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur. 
 • Zaterdag 25 september: grote schoonmaakactie op het Jonckbloetplein en in de omgeving. Deze actie sluiten wij gezamenlijk af met een maaltijd en dialoog. Aanmelden is verplicht. 
Let op, er zijn activiteiten waarvoor aanmelden verplicht is.

Natuurlijk houden we ons in Het Vadercentrum aan alle bekende RIVM regels. 

Een uitgebreid programma vindt u op onze website: 
www.haagsevaders.nl  
 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp