Copy

 
Bekijk deze email in uw browser
Beste vrienden en volgers,

Corona maakt veel onmogelijk. De samenleving is ontregeld. Maar de roep om hulp neemt niet af. Er is en blijft hulp nodig. Dus bleef Het Vadercentrum open. Vaak zelfs in het weekeinde. Corona of niet, er is behoefte aan een luisterend oor, een bemoedigend woord en een helpende hand. Daarvoor kunnen  mensen in de nood of met een probleem in Het Vadercentrum terecht. Doorlopend, altijd ...

Team Vadercentrum

1 Maart 2021


In deze editie:
 • Digitaal werkbezoek Koning  
 • Minimale inzet, maximaal resultaat 
 • Wederzijds dank aan de politie
 • Dankbare Valentijnsdag
 • Mooie actie van Bruna Voorburg
 • Op naar de 100.000 mondkapjes
 • Zorgen voor taakstrafjongeren 
 • ADO Den Haag lanceert Alles Door Oefening!

Digitaal werkbezoek Koning


Voor de tweede keer in het bestaan van Het Vadercentrum bracht Koning Willem-Alexander ons een bezoek. Vanwege de corona werd het op 4 februari 2021 een digitale ontmoeting. Alles kwam aan de orde. Hij toonde respect voor ons 20 jarig bestaan, vroeg vanzelfsprekend naar de impact van de coronacrisis en naar de maatregelen die we nemen. Hij had belangstelling voor de medewerkers, de vrijwilligers en de bezoekers. De Koning werd digitaal rondgeleid door Het Vadercentrum, de Weggeefwinkel, Voedselbank en de werkplaats. Hij sprak met de buurtvaders en andere vrijwilligers.  Koning Willem-Alexander vond het indrukwekkend dat zoveel mensen zich elke dag inzetten voor elkaar en hun buurt.


Het bezoek van Koning Willem-Alexander in woord en beeld: 
 • https://fb.watch/3C3GGTW3Cv/ 
 • https://www.omroepwest.nl/nieuws/4359513/Koning-brengt-digitaal-werkbezoek-aan-vrijwilligers-Vadercentrum
 • https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2021/02/03/koning-brengt-digitaal-werkbezoek-aan-vadercentrum-adam-in-den-haag
 • https://www.rd.nl/artikel/912704-vadercentrum-adam-leidt-koning-willem-alexander-virtueel-rond
 • https://www.vorsten.nl/vorstenhuizen/vadercentrum-adam-leidt-koning-willem-alexander-virtueel-rond/
 • https://denhaagfm.nl/2021/02/05/koning-brengt-digitaal-werkbezoek-aan-vrijwilligers-vadercentrum/
 • https://www.royalty-online.nl/monarchie/nederland/willem-alexander-gespot-in-mannencentrum/
 • https://www.ad.nl/den-haag/koning-willem-alexander-hoopt-dat-100-000-mondkapjes-maken-in-vadercentrum-niet-nodig-is~ad5facc0/ 
 • https://xtra.nl/nieuws/koning-brengt-digitaal-werkbezoek-aan-het-vadercentrum-laak

Minimale inzet, maximaal resultaat


De vrijwilligers doen het maximale voor onze wijkbewoners. We openen op afspraak de Weggeefwinkel. We delen de voedselpakketten. De buurtvaders zijn actief. We verzorgen telefooncirkels met 250 deelnemers. We maken mondkapjes, want ze zijn en blijven noodzakelijk. 
Ja, we moeten voorzichtig zijn en met een beperkt aantal vrijwilligers toch maximale inzet realiseren. Helaas kan het momenteel niet anders. Maar we hebben zin in de uitdaging. We zijn nodig en staan voor iedereen klaar. Net als anders, net als voor corona. 


Fotograaf: Peter ten Wolde

Bedankt politie


De introductie van de avondklok was nog geen minuut bekend en geagiteerd protest zorgde voor onrust. Jongeren in de heel het land pikten het niet meer, de stemming sloeg om en overal klonk de oproep tot rellen. Ook op het Jonckbloetplein bleef het niet stil maar de onrust greep niet om zich heen. De wijkbewoners zagen de noodzaak van de avondklok en hielden de jongeren in toom. De politie hield kalm toezicht en wist onze pleinen en straten veilig te houden. De agenten hebben zich de afgelopen weken enorm ingezet en nauw contact met de buurtbewoners gehouden. Als dank brachten onze buurtvaders een versierde mand met honderden mondkapjes naar Bureau Laak. De politie is net zo blij met de buurtvaders als andersom.

Dankbare Valentijnsdag


Zondag 14 februari: Valentijn. De vrijwilligers van Het Vadercentrum gingen rond met tientallen  diner-voor-twee pakketten voor de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de samenleving. De pakketten komen uit de Participatiekeuken en werden overal zeer op prijs gesteld. Mooi dat de vrijwilligers en achterban van Het Vadercentrum konden genieten van de lunchpakketten van Restaurant Kurk in de Javastraat. Met medewerking van Bureau Ooievaarspas van de Gemeente Den Haag werden tientallen pakketten opgehaald en uitgedeeld. 

Mooie actie van Bruna Voorburg


Bruna in Voorburg maakte van de nood een deugd. De boekhandel besloot om de gedwongen sluiting vanaf Kerst te benutten om de winkel goed onderhanden te nemen en grote schoonmaak te houden. De medewerkers namen de voorraad goed door en reorganiseerden de schappen. Daarbij kwamen allerlei artikelen te voorschijn die niet langer in het assortiment pasten. Bruna heeft al deze producten aan Het Vadercentrum geschonken. Via De Weggeefwinkel en de Voedselbank hebben we alles een goede bestemming kunnen geven. De dank van ons en al onze cliënten gaat uit naar Bruna.

Het hoofdkantoor tipte alle vestigingen over deze unieke actie van de vestiging Voorburg en vond weerklank op nationaal niveau. Nu doen veel Bruna winkels mee, ruimen de winkels op en schenken de overtollige voorraad aan goede doelen.
Bruna ... bedankt! 

Op naar de 100.000 mondkapjes
  

Onder veilige condities blijft een kerngroep van 14 vrijwilligers mondkapjes produceren. We zijn inmiddels de 65.000 mondkapjes gepasseerd, waarmee tal van (non-profit) organisaties en bewoners van Laak en omgeving blij werden gemaakt. Heeft u ook mondkapjes nodig? Kent u een non-profit organisatie die onze mondkapjes goed kan gebruiken? Geef het aan ons door. Voorlopig reinigen, knippen, naaien en verpakken we door tot 100.000 exemplaren. Daarvoor hebben we katoen nodig. Breng daarom lakens, dekbedden en dergelijke langs bij Het Vadercentrum? Heel veel dank. Wij maken er herbruikbare mondkapjes van, conform de RIVM-normen en stellen iedereen in staat te voldoen aan de verplichting een mondkapje te dragen. Gratis en voor niets. Mooi toch?

Zorgen voor taakstrafjongeren
  

Vele instellingen en buurthuizen waren in de afgelopen weken gesloten of beperkt open. Gelukkig konden de taakstrafjongeren van de Raad voor de Kinderbescherming Den Haag wel in Het Vadercentrum terecht. 

ADO Den Haag lanceert Alles Door Oefening! 
  

ADO Den Haag wil kinderen van de Basisschool (Bovenbouw) stimuleren om de komende krokusvakantie op een speelse manier aan de slag te gaan met verschillende oefeningen. Velen liepen een achterstand op. Met quizvragen en raadsels op een andere -niet schoolse- manier daagt een team van o.a. voetballers en -sters de kinderen uit om weer bij de les te komen. 
Alle opdrachten staan on-line om op A4 uit te printen. Er is een uitdagende Prijsvraag aan verbonden met mooie ADO-prijzen. 
Kijk voor de Prijsvraag snel op www.adodenhaag.nl/allesdooroefening en maak de kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar enthousiast om mee te doen en de antwoorden in te sturen. 
Ouders, jeugdwerkers en basisschoolleerkrachten kunnen ons helpen om dit project tot een groot succes te maken. Alles Door Oefening gaan we herhalen in de volgende schoolvakanties.

ADO in de Maatschappij is de maatschappelijke tak van de BVO ADO Den Haag
Voor meer informatie:
Anton Nijboer    06 11388372
Stef Beun    06 51054495

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vadercenrum Adam · Jonckbloetplein 24 · Den Haag, Zh 2523 AR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp