Copy
View this email in your browser


stadsdorpknsm

April 2016
 
Kijk op de website: StadsdorpKNSM
NB: nieuwe links en activiteiten zijn ook op de kalender van de website te zien!
 
Zondag 3 April 2016

Maandag 4 April
Woensdag 13 April


Zaterdag 16 April 2016


 

 
Nieuw
 
We hebben een nieuwe rubriek toegevoegd aan de website, getiteld Cultuur- en andere tips. We nodigen u uit ons te laten weten wanneer u een fantastische tentoonstelling, voorstelling, concert of anderszins hebt gezien en waarvan u vindt dat buurtbewoners dat ook zouden moeten zien. Die voorstellingen hoeven zich niet persé af te spelen op ons eiland, maar kunnen overal in Nederland zijn.
Het kan natuurlijk ook een boek zijn dat u gelezen hebt en dat u wilt aanraden. Stuur ons een bericht, het liefst met een verwijzing naar de website, en we plaatsen het. Zo houden we elkaar op de hoogte van zaken die de moeite waard zijn.

 
 Buurtborrel April

Het is zomertijd, dus het blijft lekker lang licht. Komt allen naar de buurtborrel op zondag 3 April om te genieten van de avondzon.
16.30 - 19.00 uur

 
 Leesclub
De nieuw geformeerde leesclub komt alweer voor de vijfde keer bij elkaar. Er wordt druk gelezen en gediscussieerd, men bezoekt samen toneelvoorstellingen met betrekking tot de te lezen boeken enz. Mochten er meer mensen geïnteresseerd zijn in samen lezen, laat ons dat dan weten. Misschien is er genoeg belangstelling om een tweede leesclub te formeren.
 

Langere Woensdagwandeling. 

Op woensdag 13 april breiden we onze gezamenlijke woensdag wandeling voor een eerste keer uit. Als het een succes wordt willen we dat iedere tweede woensdag van de maand gaan doen. 
Deze eerste langere wandeling gaat door het Amsterdamse Bos, waar we na het Amsterdamse Bos ook nog een rondje Amstelveense Poel doen. De lengte is ongeveer 10 kilometer. 
We verzamelen bij de bushalte op het Azartplein om 10.55, waar we bus 48 nemen richting CS. We stappen over op een Connexion bus richting Amstelveen. De wandeling begint dan rond 11.30 uur bij het bezoekerscentrum bij de hoofdingang van het Amsterdamse Bos, ingang Van Nijenrodeweg.
Het ‘Bosplan’ is intussen een echt bos geworden en er valt veel te zien! Er is Horeca in het bos, maar neem voor alle zekerheid iets te eten mee.

Aanmelden hoeft niet. Iedereen die bij de bushalte of het bezoekerscentrum staat is welkom. Mocht je twijfelen vanwege slechte weersverwachtingen, bel dan even de avond van te voren naar Tine Wiegman: 020 – 419 57 96

 
Rondleiding achter de schermen van de Stopera. Nieuwe kans
Nadat de rondleiding in februari jammergenoeg door overmacht was afgezegd door de Opera hebben we op zaterdag 16 april a.s.  om 12.15 opnieuw 20 plaatsen gereserveerd voor ‘een kijkje achter de schermen’ bij De Nationale Opera.
 De rondleiding kost 7,50 euro per persoon. We wilden dit graag een keer doen, te meer daar twee van onze stadsdorpleden, nl. Pia Klepper en  Michel van Reijn, voor de opera werken. Pia werkt al jaren op het kostuumatelier en de schoenmakerij van de opera en Michel werkt als lichttechnicus voor opera en ballet.
Pia en Michel hebben zich bereid verklaard om ons buiten de rondleiding om nog een uitgebreidere kijk achter de deuren te geven. Een uitgelezen kans dus, die we graag aangrijpen. 
Er zijn een aantal mensen van de eerste groep die op deze datum niet kunnen dus er zijn nog plaatsen. Meldt u snel aan voor deze unieke gelegenheid. 
Kijk vooral regelmatig op de website of op onze facebookpagina.
Onder de links van bijvoorbeeld boekhandel Van Pampus, KHL, Kanis en Meiland zijn ook leuke evenementen te vinden.
 
Per (stadsdorp)-evenement ontvangt u een week van te voren een aparte mail, maar noteer vooral alvast deze data en volg de website waar onder het kopje activiteiten en op de home page alle toekomstige activiteiten vermeld staan

Mail adres : info@stadsdorpknsm.nl
unsubscribe from this list    update subscription preferences