Copy
View this email in your browser


stadsdorpknsm

Mei 2016
 
Kijk op de website: StadsdorpKNSM
NB: nieuwe links en activiteiten zijn ook op de kalender van de website te zien!
 


Zondag 1 Mei 2016
16.30 - 19.00 uur
Maandag 2 mei
20.00 - 22.00 uur


Woensdag 11 Mei
11.00 - 16.00 uur


Zaterdag 14 Mei 2016
16.00 uur


 

 
LENTE
Afgelopen maand April was er een goed geslaagde Salon "Het Delen van een verhaal', een prachtige wandeling door het Amsterdamse Bos en een informatieve rondleiding achter de schermen van de Opera. Van al deze activiteiten kunt u fotoverslagen vinden op de website en/of Facebook. Ondertussen is er op de Kop van het Java Eiland 'Fab City'  opgericht, een internationaal tijdelijk dorp waar vernieuwingen worden gepresenteerd en onderzocht.  Zeer de moeite waard om er eens doorheen te lopen en kennis te nemen van de activiteiten daar. 
Hieronder vindt u onze eigen plannen voor de komende tijd. We hopen u daar te zien.

 
 Buurtborrel Mei
Misschien dus niet zo'n mooie zondag als die van 3 April, maar des te meer reden voor een borrel.
Het helpt vast als we elkaar vertellen over vakantieplannen in warme landen. 

 
Schaken bij Kanis en Meiland

Onze maandelijkse schaakavond gaat ondanks de mei vakanties gewoon door.

 

Langere Woensdagwandeling 
 

 We wandelen samen met wandelaars van het Java eiland naar de Diemer Vijfhoek en stappen op lijn 10 om 11.05 uur. Bij het Rietlandpark stappen we over op tram 26.
 Bij de 1 na laatste halte in IJburg stappen we uit en lopen vandaar het Diemer park in naar de Diemer vijfhoek.
Waarschijnlijk is er in de Diemer Vijfhoek geen café of restaurant open dus neem voor de zekerheid iets mee voor onderweg. Terug kunnen we vanaf de eindhalte van lijn 26 naar het Rietlandpark. Geschatte afstand van de wandeling is 10 kilometer dus we zijn waarschijnlijk rond 16.00 uur thuis.
 
Mocht het slecht weer zijn, mail dan even om zeker te weten of we gaan lopen naar:
Anneke Oele of Ria Jaarsma.  

Noelle Cuppens
The Last Pages SBK Amsterdam

 
Op Zaterdag 14 mei ontvangt Noëlle Cuppens ons bij haar tentoonstelling The Last Pages in de SBK op het KNSM eiland. The Last Pages refereert aan het laatste boek van de Franse schrijfster Marguerite Duras. In dit project wordt een link gelegd tussen het einde van een analoog tijdperk en het boek. Na de ontdekking dat wrijfletters niet langer verkocht werden besloot Noëlle Cuppens het boek C'est Tout over de wrijven met de letters die ze nog had. Het resultaat is deze prachtige tentoonstelling die ze, als mede-eilandbewoner en stadsdorplid,  graag wil toelichten onder het genot van een hapje en een drankje.
De toelichting begint om 16.00 uur en u bent vanzelfsprekend van harte welkom. Fijn als u zich even aanmeldt via het stadsdorp
 
 Leesclub
In september 2015 is onze leesclub van start gegaan met acht deelnemers. We kwamen om de zes weken bij elkaar. Eind mei a.s. sluiten we ons eerste seizoen af om in september 2016 aan het tweede seizoen te beginnen. Alle deelnemers zijn enthousiast over het afgelopen seizoen, waarbij zes zelf gekozen boeken aan de orde kwamen, die niet alleen gelezen maar tevens uitgebreid besproken en geanalyseerd werden. Het was leuk om andere stadsdorpbewoners te leren kennen en - omdat we bij elk boek van locatie wisselen - ook eens een kijkje te kunnen nemen in elkaars woonruimte. En last but not least: het was ook nog gezellig!
 
Als er behoefte is onder de leden van Stadsdorp om een tweede leesclub te starten is Petra Stap van harte bereid de start ervan opnieuw te begeleiden. Dat kan alleen als er minimaal zes deelnemers zijn (maximaal acht). Heeft u interesse? Meldt u zich dan zo snel mogelijk aan. Ook aan degenen die op de wachtlijst staan wordt verzocht zich opnieuw aan te melden. Als ze dan 'wachtlijst' vermelden hebben ze voorrang bij aanmelding.
 
Kijk vooral regelmatig op de website of op onze facebookpagina.
Onder de links van bijvoorbeeld boekhandel Van Pampus, KHL, Kanis en Meiland zijn ook leuke evenementen te vinden.
 
Per (stadsdorp)-evenement ontvangt u een week van te voren een aparte mail, maar noteer vooral alvast deze data en volg de website waar onder het kopje activiteiten en op de home page alle toekomstige activiteiten vermeld staan

Mail adres : info@stadsdorpknsm.nl
unsubscribe from this list    update subscription preferences