Copy
CIAC NEWS - Abril 2015
Clica aquí si no veus bé el correu

CIAC NEWS - Abril 2015

Benvolgut/uda <<First Name>>,
Li fem arribar el CIAC NEWS - Abril 2015 per mantenir-lo informat de les tasques que fem per a la indústria, amb l'objectiu de cercar la competitivitat del sector amb la seva complicitat i cooperació.

El racó del SOCI
Li recordem que l'assemblea general ordinària del CIAC tindrà lloc el proper dia 26 de maig de 2015 a la tarda en el CFPAC. Preguem que es reservi aquesta data per poder assistir-hi.
Propers actes amb suport del CIAC
06/05/2015
Acte obert a tothom - PLACES LIMITADES
 
Com cada nova temporada la FIA ens té acostumats a certs canvis en la reglamentació de la F1. El Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya organitza una jornada prèvia a l’inici per explicar aquests canvis, com afecten en els equips i com es preveu la temporada.
Aquest any, però, atès que es commemora el 25è aniversari del GP de F1 al Circuit de Barcelona-Catalunya aquesta jornada es fa en col·laboració amb el mateix Circuit i amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya i es farà dins el conjunt d’actes que el Circuit organitza en motiu d’aquesta celebració.

Data: 6 de maig de 2015 - 18h (18-20h)
Lloc: Hotel Alexandra (C/ Mallorca 251, 08008 Barcelona)
Inscripcions: reserves@serveis.eic.cat o bé per telèfon al 93-319.23.04

Per a més informació: aquí. Per veure el programa i invitació: INVITACIÓ
Del 09/05/2015 al 17/05/2015
La STA, el CIAC i el saló internacional de l'automòbil de BCN
 
Acte exclusiu per a socis - PLACES LIMITADES

Del 9 al 17 de maig de 2015 tindrà lloc el Saló Internacional de l'Automòbil (www.salonautomovil.com). En aquesta edició, el CIAC ha col·laborat amb la STA per poder aprofitar l'espai del CONNECTED CAR.
Es realitzaran una sèrie d'esmorzars i berenars en format de debat/col·loqui sobre temes específics de l'automoció. El soci del CIAC podrà aprofitar el debat destinat a un quòrum reduït de participants i tindrà l'ocasió de visitar el saló.

Per veure els diferents debats/col·loquis i, a partir de demà, poder-se inscriure: cliqui aquí
19/05/2015
Jornada del soci DEYSE amb el suport del CIAC
Serveis en l'Automoció: Dissenyant la flexibilitat dels costos.

 
Acte exclusiu per a socis - Jornada de presentació del Model d’Integració de Serveis que té com a objectiu la flexibilització dels costos. Comptarà amb la ponència del Sr. Jerome Boneil,  Director Tècnic del Departament d’Automoció del  GRUP CLECE.
També farem un recorregut per la vessant  corporativa i una presentació comparativa entre els models convencionals de prestació de serveis i la proposta de DEYSE.

Per a més informació, programa i inscriure's: aquí
03/06/2015
Capitalitzant la innovació en l'automoció
 
Acte exclusiu per a socis - PLACES LIMITADES

Siemens realitza una taula rodona perquè els experts responguin tot presentant el PLM com a pilar de les TIC en un entorn globalitzat. En una jornada exclusiva per un entorn reduït de membres del clúster, els participants podran gaudir d'aquesta brillant sessió que realitzarà per la gran multinacional.
 
Per a més informació, programa i inscripcions: aquí
Del 09/06/2015 al 11/06/2015
El Consorci ZF Internacional organitza la 17a. edició del SIL. Aquest any el Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció estarà representat per 550 empreses dels següents sectors:
  • 42% Sistemes de transport i logística, infraestructures i immobiliària.
  • 27% Telemàtica, e-business, telecomunicacions, solucions de Tecnologies de la Informació.
  • 31% Magatzematge, equipament, manutenció i embalatge.
Les entrades es poden obtenir a través de invitació professional, per acreditació on-line (dos mesos abans de l'inici del Saló i fins el 5 de juny de 2015).
No obstant això, si no té entrada, pot participar en el SIL adquirint-la pel preu de 30€ (IVA inclòs) pels 3 dies del Saló.

Per a més informació, programa i inscriure's: www.silbcn.com
11/06/2015
AyS: L'aplicació pragmàtica del binomi tecnologia-enginyeria
en el sector de l'automoció


 
Acte exclusiu obert a tothom - El proper 11 de juny de 2015 ANÁLISIS Y SIMULACIÓN organitza una jornada amb el suport del CIAC on presentaran tecnologia i enginyeria amb caràcter pragmàtic.
 
La companyia líder d’Espanya en implantació de solucions d’enginyeria de primer nivell vol compartir el seu coneixement de la tecnologia i l'enginyeria, un binomi capdavanter en el sector.

Per a més informació, programa i inscriure's: aquí
CIAC al món

Missió comercial al Marroc - Empreses d'automoció
 
El CEAM organitza una missió comercial en la fira de Plast Expo y Past Pack de Casablanca que se celebrarà del 3 al 6 de juny d'aquest any per a les empreses catalanes del sector del metall i del plàstic, particularment per a les empreses fabricants de maquinària, equips i materials per a la construcció i per a sectors industrials com l’automoció, ferroviari, agroalimentari i energètic.
Aquesta convocatòria va dirigida a les empreses “Tier 2 i Tier 3” que són més susceptibles d'estar interessades pel cofinançament de la missió per part d'ACCIO, així com l'organització d'una agenda de reunions.
 
EL TERMINI DE INSCRIPCIONS PER A LA MISSIÓ FINALITZA EL 6 DE MAIG DE 2015.

DOCUMENT INFORMATIU          DOCUMENT FIRA        FORMULARI DE INSCRIPCIÓ
La comissió CIAC del mes: la comissió de competitivitat

Després de finalitzar l'any 2014, les diferents empreses que formen la comissió no es van poder reunir fins al passat mes de març. La subcomissió de innovació de processos ha tornat a la feina amb l'objectiu d'encapçalar nous projectes de gran pes dins del clúster. Això sí, fent un repàs de l'estat de diferents iniciatives com les Best Pratices ja a disposició de tots els membres acordant donar la difusió que necessiten per ser posades en marxa. A la vegada, durant el mes d'abril el president de la comissió i membre de la junta directiva del CIAC, el senyor Sergio Alcaraz, ha encapçalat la iniciativa de nous projectes per seguir augmentant la competitivitat de les empreses catalanes volent donar pes a empreses del CIAC dins dels nous projectes de la comissió.

La propera reunió encara no té una data marcada, tot i que està prevista per finals de maig o principis de juny. A la vegada, animem a tota empresa sòcia que se sumi a treballar amb els subteams de la comissió per a seguir innovant en projectes de qualitat.
Descobrint els engranatges del CIAC

Grupo Antolin
Grupo Antolin acorda la compra de Magna Interiors i es converteix en el tercer proveïdor global de tecnologia per a l'interior de l'automòbil.

El Grupo Antolin va fer públic el passat 16 d'abril el seu interès en la compra de la divisió d'interiors de la multinacional canadenca Magna Internacional Inc.

Aquesta adquisició consolidarà el seu lideratge com a fabricant de components per a l'interior del vehicle, ampliant la seva oferta tecnològica i presència internacional en 26 països i 161 centres productius. Establint més presència en mercats claus en el creixement del sector com Alemanya, Xina, Estats Units i Regne Unit. L'adquisició els situarà com a empresa líder dins del podi mundial per a l'interior del vehicle, arribant als 4.000 M€ de facturació. 
 
NOTA DE PREMSA                 FULL INFORMATIU
Setesca
A SETESCA són especialistes en la implementació de projectes basats en tecnologies innovadores per als negocis.

Són implantadors de solucions logístiques pel control i posicionament de persones i actius  basats en  sensors automàtics (BEACONS) mitjançant tecnologies Bluetooth i WIFI molt més precisos i econòmics que els mitjans tradicionals.

Són proveïdors de solucions per a  la gestió de magatzems, picking i manteniment industrial mitjançant  picking per visió,  i  ulleres intel·ligents per poder efectuar manteniment industrial remot.
Disposen de les millors solucions per la implementació de solucions per la gestió de dispositius i forces de treball mòbils, facilitant en molts casos la substitució de les costoses solucions tradicionals basades en  terminals industrials per a dispositius de consum, protegits i controlats facilitant una gran reducció de costos a les empreses.

Són partners d'innovació tecnològica de la Fundació ICIL i entre els nostres clients es troben  SEAT, PIRELLI, CTC, Hospital Clínic de Barcelona, Grupo Planeta, Grupo SEHRS, Bodegas Torres, Nationale suisse , entre d’altres .

Estan especialitzats en proposar e implementar solucions tecnològiques innovadores i de major eficiència que les tradicionals, aportant  més productivitat a   les empreses i ajudant a què aquestes es posicionin com empreses punteres en innovació.

A més a més dels seus projectes de innovació, compten amb els millors especialistes en la millora de processos de negoci, així com  professionals  en el desenvolupament informàtic en diferents tecnologies (SAP, NET, Java i  desenvolupaments a mida).
La visió del CIAC per a la FÀBRICA DEL FUTUR de la mà del president de la comissió de tecnologia
El passat 15 d'abril de 2015 es publicà a INTEREMPRESAS una entrevista feta al senyor Francesc Perarnau, secretari del CIAC i president de la comissió de tecnologia del clúster:

"El futur estat de la fabricació és molt excitant, ja que requereix que les organitzacions siguin més àgils en termes de la seva capacitat de reacció i la seva resposta a la necessitat del client. Avui dia és tot relatiu a produir més amb menys. Menys consum d'energia, menys material i menys residus.
Les fàbriques del futur seran molt diferents de les tradicionals plantes de producció del passat amb mà d'obra directa. Els avenços en computació d'alt rendiment (High Performance Computing), anàlisi de dades i l'automatització transformaran el procés de fabricació en un procés de fabricació més intel·ligent ..."

Llegir tota l'entrevista
Jornada MAIN MEMORY i CIAC
Main Memory va realitzar una jornada el passat dimarts 28 d'abril a la seu del CIAC. En l'entorn de la indústria 4.0 i sota el lema d'EL CÍBORG: LA SEGÜENT BAULA EN LA PRODUCCIÓ es va desenvolupar la jornada sobre els dispositius i tecnologies que tenim a l'abast per millorar en els controls de qualitats, assistència remota, manutenció de magatzems o implementar millores en la producció de tota una línia.
De la mà de Josep Busquet (MAIN MEMORY), la jornada va anar evolucionant cap a una part pràctica a través de dispositius per veu amb en Robert Muné (Binari Software) i de diferents smart glasses per a la producció gràcies a en Xavier Guarda (Soft for You). Els diferents assistents (32), de 28 empreses majoritàriament del sector de l'automoció, van gaudir i poder establir col·laboracions per a millorar les seves plantes productives. Per concloure la jornada, els participants van poder provar personalment els diferents dispositius després que el vicepresident del CIAC, el senyor Juan Ramón Rodríguez, detallés diferents maneres de fer projectes amb aquests dispositius, animant a les empreses a participar-hi.
Workshop amb les empreses del Clúster Digital i del CIAC
El passat 29 d'abril pel matí, es va realitzar un workshop de treball amb diferents empreses del clúster TIC Digital i empreses del clúster de l'automoció. Pel que fa les empreses del CIAC, aquestes foren encapçalades pel president de la comissió de tecnologia, el senyor Perarnau, que va ser acompanyat per membres de FICOSA i SEAT entre d'altres. El workshop anava destinat a empreses del sector TIC, digital amb les tendències i necessitats del sector de l'automoció. Aquesta primera trobada de l'activitat "CROSS" ha servit per identificar 19 reptes de les empreses d'automoció perquè les empreses del sector digital puguin treballar solucions i propostes en una segona trobada. Finalment, hi haurà un tercer dia de treball aglutinant totes les empreses del CIAC i del clúster TIC Digital interessades en les propostes d'aquestes últimes.
Visita al SUPERCOMPUTADOR
El passat 29 d'abril de 2015, 10 empreses del clúster van poder visitar el SUPERCOMPUTADOR situat a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Va ser una visita guiada i detallada per tenir coneixença de les possibilitats que dóna la supercomputació, des de projectes de recerca fins al sector privat. Com la visita es va poder realitzar amb empreses sòcies del Rail Grup i del ClusterMoto, després d'observar el gran supercomputador i les diferents característiques tècniques, el BSC va fer un parell de presentacions molt explicatives de les diferents possibilitats pel tipus d'empreses que van assistir. Les empreses es poden ajudar del BSC per simular a gran detall i amb més precisió contractant hores i podent reduir costos molt elevats.
Copyright © 2015 Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

Podeu consultar les newsletters anteriors aquí
Visitar-nos a www.ciac.cat o contactar-nos a comunicacio@ciac.catPasseig de Gràcia 129, 3a planta. Barcelona 08008

Donar-me de baixa del CIAC NEWS    Actualitzar les meves dades