Copy
CIAC NEWS - Març 2015
Clica aquí si no veus bé el correu

CIAC NEWS - Març 2015

Benvolgut/uda <<First Name>>,
Li fem arribar el CIAC NEWS - Març 2015 per mantenir-lo informat de les tasques que fem per a la indústria, amb l'objectiu de cercar la competitivitat del sector amb la seva complicitat i cooperació.

Suport i condol pel tràgic accident aeri

Estimats socis, col·laboradors i fabricants,

Tot el CIAC, en nom dels socis i col·laboradors, vol expressar el nostre més sentit condol pel tràgic accident aeri que va tenir lloc el passat dimarts dia 24 a França. La nostra solidaritat i afecte estan avui amb totes les famílies i amics de les persones que ens han deixat. Acompanyem especialment a tots els seus éssers estimats perquè obtinguin el consol i la serenitat que necessiten en aquests dolorosos moments.
Les visites creuades dels nostres socis

15/04/2015
Acte exclusiu per a socis: VISITA A ASCAMM.  CIAC i ASCAMM, amb la col·laboració de l'entitat de certificació EQA, organitzen una jornada tècnica amb un doble objectiu: conèixer de primera mà l'oferta tecnològica d'ASCAMM i, en aquesta ocasió en particular, també la casuística i els serveis relacionats amb els incentius fiscals per actuacions en R+D+I i mediambientals, aquests últims molt menys coneguts i explotats, tots dos compatibles entre si i amb els ajuts a projectes d’R+D+I.  La jornada es clourà amb una visita tècnica a les instal·lacions d'ASCAMM.

Pot consultar més informació, el programa i inscriure's a la jornada aquí.
Propers actes amb suport del CIAC

28/04/2015
Acte obert a tothom - Un cíborg o cyborg és una criatura composta d'elements orgànics i dispositius cibernètics generalment amb la intenció de millorar les capacitats de la part orgànica mitjançant l'ús de tecnologia. El terme el denominaren Manfred E. Clynes i Nathan S. Kline l'any 1960.

En aquest àmbit de les noves tecnologies i la innovació, MAIN MEMORY el convida a participar en la jornada del 28 d'abril a les 9h:
“Voice-Directed Workflows” - Ponent: Robert Munné, de BINARI
“Smart glasses” - Ponent: Xavier Guardia, col·laborador de Main Memory


Pot consultar més informació, el programa i inscriure's aquí.
29/04/2015 - Exclusiu pel soci: visiti el supercomputador
Acte exclusiu per a socis: PLACES LIMITADES
Per l'any 2015, el Barcelona Supercomputing Center organitza una sèrie de visites amb diferents clústers sectorials, comptant amb la col·laboració d’ACCIÓ per tal d'explicar als empresaris i investigadors de les companyies del Clúster el què és la supercomputació, quines són les seves aplicacions en R + D de tot tipus d'empreses industrials i de serveis, incloses PIMES. Amb la supercomputació es pot agilitzar i abaratir enormement la investigació i, per tant, millorar la competitivitat empresarial.

Així doncs, el 29 d'abril a les 17.30h es visitarà el supercomputador Marenostrum3, un dels més potents d'Europa i del món, on s’exposaran diferents exemples de simulació realitzats amb la supercomputació i, finalment, hi haurà un torn de preguntes. En la visita hi hauran empreses del ClusterMoto, del Rail Grup i del CIAC.

Pot consultar més informació, el programa i inscriure's aquí.
Del 09/05/2015 al 17/05/2015 - Exclusiu pel soci
Acte exclusiu per a socis - Del 9 al 17 de maig de 2015 tindrà lloc el Saló Internacional de l'Automòbil a Barcelona (www.salonautomovil.com). En aquesta edició, el CIAC ha col·laborat amb la STA per poder aprofitar l'espai del CONNECTED CAR en el saló. Així doncs, els socis del CIAC que ho desitgin podran gaudir dels seus propis estands dins d'aquest espai amb un preu reduït per ser soci del CIAC. Aprofiti-ho i participi en el Saló Internacional de l'Automòbil gaudint d'aquest avantatge.

Si vol participar en el Saló Internacional de l'Automòbil, pot consultar el preu dels estands i l'espai del CONNECTED CAR, aquí. Per a més informació, contacti amb el CIAC.

Properament es facilitarà i s'informarà d'una sèrie d'activitats pels nostres socis dins d'aquest espai.
STA també organitza els premis als millors desenvolupaments tecnològics aprofitant el Saló Internacional de l'Automòbil. Aquest any el tema és el Cotxe Connectat (Connected Car). Aquí podeu trobar les bases del concurs per participar-hi: Guia dels premis SIAB i Temes dels premis SIAB. Pot consultar més informació aquí.
19/05/2015
Acte obert a tothom - Jornada de presentació del model de integració de serveis que té com a objectiu la flexibilització dels costos.

Comptarà amb la ponència del Sr. Jerome Boneil,  director tècnic del departament d’automoció del  GRUP CLECE.
També farem un recorregut per la vesant  corporativa i una presentació comparativa entre els models convencionals de prestació de serveis i la proposta de DEYSE.

Pot consultar més informació, el programa i inscriure's aquí.
La comissió CIAC del mes: la comissió de logística

Seguint les passes que ha deixat durant el 2014, la comissió de logística del CIAC segueix sent una de les més proactives dins del clúster. Havent realitzat dues reunions ja en aquest 2015, la comissió ha comptat amb la incorporació de nous membres de les empreses sòcies com FONTANA FASTENERS, IBERPOTASH, IDP i PORT DE TARRAGONA. Aquests nous membres, amb els ja habituals que composen la comissió, han introduït noves idees com la proposta de projecte de camions de grans volums (MEGATRUCK) o la iniciativa de proposta d'operar amb drons encara en estat de realitzar una proposta en ferm.

Aquestes iniciatives se sumen als projectes en marxa de les subcomissions de logística inversa (gestió òptima de contenidors i envasos), de intermodalitat i infraestructures (tren intermodal Catalunya - Alemanya) entre d'altres.

La propera reunió tindrà lloc el 24 d'abril a les 11.30h en la qual s'incorporaran nous membres de GPO. A la vegada, animem a tota empresa sòcia que se sumi a treballar amb els subteams de la comissió per a seguir innovant en projectes de qualitat.
Descobrint els engranatges del CIAC

AsorCAD
AsorCAD fa 10 anys i continua apostant per la innovació en totes les fases del disseny. Aquest any incorporaran moltes novetats i, avui, ens desvetllen la primera:

Després d’inaugurar recentment les seves noves instal·lacions, amplien el seu ventall de productes que subministren amb la impressora 3D CreatebotB professional i amb la semi-professional.

AsorCAD ve oferint serveis de impressió 3D als seus clients des de fa temps i és membre associat de ADDIMAT. Ara, a més a més, serà el distribuïdor oficial de les impresores 3D CreatebotBCN. Aquesta impressora de tecnologia FDM, destaca per la seva alta precisió gràcies als components i motors que la composen. La CreatebotBCN MAX i MINI disposen de característiques de impressora professional a un preu molt ajustat.

Pot consultar més informació aquí.
Descomptes i avantatges pel soci - Circuit de Barcelona CATALUNYA
Circuit de Barcelona-Catalunya és una de les instal·lacions esportives dedicades al motor més prestigioses del món. Cada temporada s'hi celebren grans esdeveniments, entre els quals destaquen el FORMULA 1 Gran Premio de España Pirelli 2015 (8, 9 i 10 de maig) i el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGPTM (12, 13 i 14 de juny).
Però el Circuit és més que curses, és un motor d'activitats i esdeveniments per a empreses gràcies a la polivalència d'una infraestructura equipada amb tota mena de serveis que inclou, entre altres, un restaurant, sales per a reunions i convencions amb capacitat per a 450 persones, diversos espais i sales destinades a lloguer, fins i tot, un heliport.

El Circuit de Barcelona - Catalunya ofereix als socis del CIAC la possibilitat d'adquirir tots aquests productes i serveis amb un descompte addicional del 10%.

Per a més informació, si us plau contacteu a:

Erica Mandome
Responsable Fidelització Grans Comptes
emandome@circuitcat.com
93 571 97 06

CARTA / CARTA / LETTER
SF Consultants: programes d'ajuda R+D+I amb responsables de CDTI
Aquest taller pràctic va comptar amb la presència de responsables de CDTI (Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial) i va consistir en donar a conèixer les oportunitats existents en el desenvolupament de projectes innovadors, capaços d'augmentar la competitivitat i elevar el nivell tecnològic de les empreses del sector.
Es va reflexionar conjuntament sobre les necessitats i oportunitats de millora relacionades amb els actuals i previsibles Programes d’Ajuda per al Sector de l’Automoció. En aquest sentit, la jornada va ser molt dinàmica amb preguntes, suggeriments, recomanacions i experiències pròpies de les empreses assistents.
SEGB - VDA: Més és menys
El passat 13 de març, el CIAC va organitzar una taula rodona donant suport a un dels seus socis més joves, SEG-B. El Sr. José Luís Ogueta, soci fundador de l'empresa, va dur a terme una sessió sobre les certificacions VDA exposant diferents mètodes d'anàlisi i millora de processos, així com la seva sistemàtica d'implantació. Tot il·lustrat amb exemples pràctics reals que mostraven l'estratègia i enfocament seguit per algunes OEMS i els seus proveïdors a l'hora de millorar l'eficàcia dels seus processos i, en conseqüència, els resultats de la seva organització.

Sota el lema MÉS ÉS MENYS - La millora de processos com a eina de valor en la indústria d'automoció alemanya, els diferents assistents van sortir amb una nova visió sobre les certificacions VDA, claus per a la indústria d'automoció alemanya.
Els socis han visitat SEAT
El passat dimecres dia 25 de març, tots els socis del CIAC que ho van desitjar van poder visitar SEAT. D'aquesta manera, es van reunir 85 persones representant més de 60 empreses del clúster. La visita es va haver de desenvolupar en dos torns a causa del gran èxit de convocatòria fent que es visitessin, de la mà del vicepresident del clúster i exdirector de logística i planta de SEAT, el Sr. Juan Ramón Rodríguez, el taller de xapisteria-pintura i el taller de muntatge final de línia. Els dos torns es varen trobar en l'auditori de l'edifici corporatiu de SEAT on el actual director de logística de SEAT, el Sr. Enric Martí, va fer una presentació relacionant la logística amb les noves tecnologies, projectes recents i la innovació amb l'objectiu d'arribar a ser la primera logística de referència del Grup VW en els propers 2 anys.
Reunió informativa RIS3CAT - Comunitat Mobilitat Sostenible
El passat dijous 26 de març, es va informar de l'estat actual de la comunitat mobilitat sostenible i de tots els seus projectes que es duen a terme dins d'aquesta comunitat. La reunió informativa es va realitzar perquè empreses de la indústria d'automoció poguessin saber de primera mà què és el RIS3CAT, les seves comunitats i, en especial, la comunitat mobilitat sostenible. Així doncs, varen assistir 26 persones representant  20 empreses (inclosos 4 centres tecnològics). La reunió va ser desenvolupada pel Sr. José Manuel Barrios de IDIADA, responsable de liderar la comunitat mobilitat sostenible. Les empreses van poder preguntar dubtes referents a projectes proposats dins de la comunitat emfatitzant en la manera de poder participar, d'introduir algun projecte nou o de trobar el seu possible posicionament fins de la comunitat sostenible.
Copyright © 2015 Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

Podeu consultar les newsletters anteriors aquí
Visitar-nos a www.ciac.cat o contactar-nos a comunicacio@ciac.catPasseig de Gràcia 129, 3a planta. Barcelona 08008

Donar-me de baixa del CIAC NEWS    Actualitzar les meves dades