Copy
CIAC NEWS - Febrer 2015
Clica aquí si no veus bé el correu

CIAC NEWS - Febrer 2015

Benvolgut/uda <<First Name>>,
Li fem arribar el CIAC NEWS - Febrer 2015 per mantenir-lo informat de les tasques que fem per la indústria, amb l'objectiu de cercar la competitivitat del sector amb la seva complicitat i cooperació.

Propers actes amb suport del CIAC

02/03/2015
És un acte obert a tothom que vulgui participar. Aquest taller pràctic comptarà amb la presència de responsables de CDTI (Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial) i consistirà en donar a conèixer les oportunitats existents en el desenvolupament de projectes innovadors, capaços d'augmentar la competitivitat i elevar el nivell tecnològic de les empreses del sector.
Es reflexionarà conjuntament sobre les necessitats i oportunitats de millora relacionades amb els actuals i previsibles Programes d’Ajuda per al Sector de l’Automoció. En aquest sentit, la jornada serà dinàmica amb preguntes, suggeriments, recomanacions i experiències pròpies de les empreses assistents. Tot per veure les properes ajudes per R+D+I.
El Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i el CIAC organitzen aquest acte que es celebrarà a la seu del CEIC. Pot consultar més informació i inscriure's a la jornada aquí.
13/03/2015
Més és menys. La millora de processos com a eina de valor en la indústria d'automoció alemanya

És un acte obert a tothom que vulgui participar. La jornada tindrà lloc el proper dia 13 de març de 2015 amb l'objectiu d'informar sobre l'optimització, mètodes i eines mitjançant l'aplicació dels estàndards de la indústria d'automoció alemanya.

SEG-B exposarà diferents mètodes d'anàlisi i millora de processos, així com la seva sistemàtica d'implantació. Tot il·lustrat amb exemples pràctics reals que mostren l'estratègia i enfocament seguit per algunes OEM i els seus proveïdors a l'hora de millorar l'eficàcia dels seus processos, i en conseqüència els resultats de la seva organització. L'exposició serà realitzada pel Sr. José Luis Ogueta, Director i Co-Fundador de SEG-B SL, Partner Llicenciatari de VDA QMC a Espanya i el Sr. Wolfgang Sauer, Professor de VDA-QMC.

Pot inscriure's aquí.
Les visites creuades dels nostres socis

25/03/2015
Acte exclusiu per a socis. Els membres i socis del CIAC podran anar a visitar SEAT per veure les seves instal·lacions, a la vegada que podran establir sinergies de negocis amb un dels nostres OEM's. Així doncs, serà la tercera visita entre socis des de que s'ha iniciat aquest programa del CIAC.

Pot consultar més informació i inscriure's a la jornada aquí.
15/04/2015
Acte exclusiu per a socis. Els membres i socis del CIAC podran anar a visitar la Fundació Privada ASCAMM per veure les seves instal·lacions, a la vegada que podran establir sinèrgies amb un dels centres tecnològics més actius del CIAC. Així doncs, es continuarà amb les visites creuades entre socis i s'iniciarà el Know-How amb el centres tecnològics.

Pot consultar més informació i inscriure's a la jornada aquí.
Participa als premis! Enguany el cotxe connectat!
De cara al Saló de l'Automòbil, STA organitza els premis als millors desenvolupaments tecnològics. Aquest any el tema és el Cotxe Connectat (Connected Car). Aquí podeu trobar les bases del concurs per participar-hi: Guia dels premis SIAB i Temes dels premis SIAB. El termini de presentacions de candidatures és fins el 31 de març de 2015. Per més informació, cliqui aquí.
Fira de Hannover: Messe 2015

Els socis del CIAC que vulguin participar a la fira de Hannover, Messe 2015, podran tenir passis de manera preferencial i també per acompanyant accedint a serveis exclusius i detallats per a visitants del CIAC, es pot consultar el programa. A la vegada, es comptarà amb visites il·limitades per a la fira (es pot consultar el dossier de la fira aquí). A més a  més, hi ha un espai o subfira dedicat exclusivament al sector de l'automoció que es pot consular aquí.

CIAC al Món

Aquests darrers dies, entre el 23 i el 28 de febrer, 57 empreses i entitats catalanes de cinc sectors diferents participen a la missió empresarial més gran organitzada per la Generalitat a l’Àsia, concretament al Japó i a Corea del Sud, amb l’objectiu de detectar noves oportunitats de negoci i inversió i d’impulsar el comerç̧ exterior entre Catalunya i els dos països asiàtics.
 
Les empreses que participen a la missió són dels sectors automoció, motocicleta, biofarma, moda i turisme. També hi participen representants del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC), el Clúster Moto, Biocat, l’Agrupació Catalana del Tèxtil i la Moda-ACTM i l’Agència Catalana de Turisme.
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de les oficines exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Tòquio i a Seül, ha organitzat agendes paral·leles segons els sectors, que contemplen reunions amb les principals associacions i empreses líders de Japó i Corea del Sud.
 
El grup d’empreses dels sectors auto i moto s’està reunint amb alguns dels principals fabricants a nivell mundial del Japó i diferents associacions. Les empreses del sector automoció que participen a la missió són Comforsa, Ames, Ficosa, Idiada, MMM, Promaut i Zanini, i les del sector moto són Facomsa, J. Costa Competition, JJuan i Nad.
Descobrint els engranatges del CIAC

Find a Way
Pablo Soucheiron és enginyer industrial i ha realitzat estudis superiors en direcció de màrketing. És, des de gener de 2015, el nou director de Find a Way Barcelona, una firma de serveis, assessorament, recolzament i gestió a la direcció general de les empreses i als seus equips directius. Amb més de 25 anys d’experiència a les seves esquenes en multinacionals del sector tecnològic, ara inverteix el seu talent en el desenvolupament de l’àrea de màrketing  i vendes de Find a Way.
Pablo Soucheiron, Director Find a Way Barcelona
El 2015 ha començat amb força, degut a l’augment de projectes tant en la seva àrea d’especialitat com en les altres àrees de Find a Way. “Contamos con una cartera de clientes estable, que confía en nuestros servicios. Nos implicamos en el Clúster CIAC para compartir nuestras experiencias con empresas afines a éste y otros sectores”, ens diu el recent nomenat Director General de la seu de Barcelona.
Find a Way posa al servei dels clients l’experiència del seu equip de professionals, que es convertiran en el seu millor aliat per la pressa de decisions. Proporcionen assessorament i participen en la gestió diària amb l’objectiu d’ aconseguir portar a la pràctica projectes, assolint els objectius i obtenint els millors resultats.
Grupo Antolin
Grupo Antolin ha anunciat el nomenament d'Ernesto Antolín com nou president de la companyia. El fins ara president, José Antolín Toledano, passarà a ocupar el lloc de president d'honor després de 20 anys com primer executiu i tota una vida dedicada al desenvolupament del negoci familiar.
  • José Antolín deixa les funcions executives i és nomenat president d'honor després de 50 anys dedicats a la companyia.
  • Ernesto Antolín nou president executiu i María Helena Antolín, vicepresidenta.
  • José Manuel Temiño cedeix el testimoni com a conseller delegat a Jesús Pascual, actual director d'operacions
La remodelació de la cúpula directiva és un procés en el que la companyia ha treballat de manera ferma durant els últims temps per fer-ho de la forma més ordenada possible. Ernesto Antolín ha senyalat que “se trata de un paso lógico en la evolución de Grupo Antolin y que se ha planificado con sumo cuidado para garantizar la estabilidad de la compañía y seguir ofreciendo el mejor servicio posible a los clientes”.
Pinter
La gestió de recursos humans ha d'estar en el centre d'interès dels equips directius. Algunes empreses comencen a entendre que amb una plantilla treballant a gust, la rendibilitat puja. I, a banda de les condicions de treball, l'organització interna és clau per millorar el benestar a la feina. L'empresa Pinter, Pintados y derivados SL, és exemple de com gestionar i com organitzar una bona feina interna de l'empresa amb els seus treballadors perquè estiguin a gust. I en conseqüència, en com millorar la producció.

Pot veure el darrer vídeo del programa VALOR AFEGIT de TV3 on s'exposa l'exemple de PINTER: vídeo.
Gedia Espanya
David Martin, Director General de GEDIA Espanya
GEDIA España, empresa dedicada al desenvolupament, fabricació i subministrament de components i conjunts metàl·lics per l’automoció, amb seu a Sta. Margarida i els Monjos, ha nomenat a David Matín (41) com el seu nou Director General al cap davant de la companyia en substitució de Josep Maria Vall (68), que es va jubilar el passat mes de desembre. L’empresa, que pertany a la multinacional alemanya GEDIA Automotive Group, va iniciar la seva activitat en el Penedès en 1998 i a l’actualitat té un volum de facturació  superior als 80 milions d’euros i compta amb una plantilla de més de 300 persones.
GEDIA Espanya, ha mantingut des dels seus inicis una estratègia de inversió molt sòlida que ha fet  créixer l’empresa de manera sostenible, fins i tot, en temps de crisi augmentant el seu mercat tant a nivell local com en exportació. En l’últim any, s’ha incorporat a l’activitat de l’empresa la divisió de disseny i construcció de matrius d’estampació, donant suport en el creixement internacional del Grup al qual pertany.
 
Banc de coneixement empresarial

Aquí pot consultar l’informe sobre la competitivitat de l’economia catalana que ha preparat la prestigiosa escola de negocis IMD: Lloc web de l’informe.

Aquest informe analitza més de 300 indicadors estadístics de Catalunya –agrupats en quatre grups: dades econòmiques; eficiència governamental; eficiència empresarial, i infraestructures– i compta amb l’aportació mitjançant enquestes de més de 60 directius i professionals de Catalunya.

L’estudi s’ha fet seguint la mateixa metodologia que el World Competitiviness Center d’IMD aplica, des de fa 25 anys, a les 60 economies més competitives del món i permet posicionar l’economia catalana en aquest rànquing, en què ocupa la posició 38 d’un total de 61 economies. Aquesta posició consolida Catalunya com l’economia més competitiva de l’Europa Mediterrània i constata que, actuant sobre aquells indicadors que evolucionen pitjor, podria arribar a ocupar una posició semblant a la dels països del centre d’Europa –posició 27 segons el mateix estudi.
Oportunitat de negoci: Kazakhstan

Empreses d'automoció de Kazakhstan consideren que seria mútuament avantatjós localitzar proveïdors específics per a components i sistemes. Amb unes produccions de 60 mil cotxes per una primera etapa i de 120 mil per a una segona etapa, aquesta regió pot ser de gran interès per a les empreses catalanes d'automoció de poder-se expandir.
Respecte a les formes de cooperació, les empreses del país en qüestió estan obertes a tot tipus de cooperació. Tot i que, no voldrien trobar pas un soci, sinó a un inversor preferiblement. Tot seria qüestió de negociacions i d'estar disposat a parlar sense garantia de inversió real.
Si es mostra interessat en el tema, contacti amb el CIAC per ampliar la informació i les gestions.
Els socis han visitat BOSCH SISTEMAS DE FRENADO
El passat 12 de febrer de 2015, es va celebrar la visita per a socis del Clúster a BOSCH. Es va iniciar amb una benvinguda del president del CIAC; el Sr. Vicenç Aguilera, i seguidament, de la mà del Sr. Venancio Alonso, director de la planta de Bosch Lliçà, es va realitzar una presentació de la companyia.
Rera la presentació, es va visitar les diferents instal·lacions de la mà del Sr. Jean-Luc Guesdon, responsable del departament d'enginyeria de producte, del Sr. Pascal Sevilla, responsable del departament d'enginyeria de producció i del Sr. Lluis Martí, responsable de producció. La visita altament gratificant pels socis va fer palesa el Know-How de Bosh en sistemes de frens fent que es produïssin sinergies entre els socis assistents.
INIKER i MICROSOFT  - La factoria del futur: últim acte del mes de febrer al CIAC
La jornada del passat dia 24 de febrer de 2015 va tenir com eix la importància i necessitat de la implantació dels sistemes de planificació de recursos empresarials, ERP, en la globalitat del negoci de l'automoció. Amb especial èmfasi en la digitalització, de manera total i perfectament integrada en tots els processos sense oblidar la seva vinculació amb els conceptes "Big Data" i "Internet de les coses".
Albert Macià i Chrandru Shankar amb el gerent i amb el secretari del CIAC
Es va iniciar amb la presentació de Francesc Perarnau, secretari del CIAC, partint de tres àrees de treball: el desig dels consumidors, la innovació i les possibilitats que pot oferir la tecnología. L'acte va continuar amb la conferència del senyor Chandru Shankar, responsable d'Indústria i Distribució EMEA de Microsoft qui va destacar la importància d'arribar directament al client, de connectar i saber les seves preferències. És en aquesta realitat de fluxos de comunicació i interacció en la qual tenen cabuda les solucions aportades per Microsoft Dynamics amb la implementació de sistemes ERP i CMR, aplicables tant en grans indústries com per a pimes. Shankar ha arrodonit la seva explicació amb exemples concrets de diferents marques del sector, fins i tot de la Fórmula 1. Posteriorment, Albert Macià, delegat territorial d’Iniker a Catalunya, va fer una breu presentació de la implantació de programari ERP, remarcant que en l'actualitat tots els mòduls, processos o àrees de l'empresa, inclosos el CRM i Internet, s'han d'integrar en l'ERP, com una aposta estratègica.

Com a conclusió i resum de tota la jornada les funcionalitats d'un ERP que s'erigeixen en la pedra angular imprescindible d'una empresa del sector, capaç d'aglutinar, compartir i gestionar tots els aspectes del negoci aportant el seu autèntic sentit a la innovació i la facilitat per a la presa de decisions.
Copyright © 2015 Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya

Podeu consultar les newsletters anteriors aquí
Visitar-nos a www.ciac.cat o contactar-nos a comunicacio@ciac.catPasseig de Gràcia 129, 3a planta. Barcelona 08008

Donar-me de baixa del CIAC NEWS    Actualitzar les meves dades
Segueix-nos al nostre Linkedin
Segueix-nos al nostre Linkedin