Copy
PERSBERICHT
23 februari 2016

The Prosecutor, The Defender, The Father and his Son vanaf 7 april in de bioscoop

Rechtbankdrama gebaseerd op waargebeurd verhaal in première op Movies that Matter Festival

* Regisseur Iglika Triffonova beschikbaar voor interviews.
* Landelijke persvoorstelling: 29 maart 12.15 uur in Het Ketelhuis 


The Prosecutor, The Defender, The Father and his Son gaat op 20 maart in première op het Movies that Matter Festival. In deze film over een felle strijd tussen een aanklager en een ambitieuze advocaat, lijkt een onschuldige jongen slachtoffer te worden. Regisseur Iglika Triffonova (Investigation, Letter to America) baseerde haar film op een waargebeurde rechtszaak voor het Joegoslavië Tribunaal. De film is gedeeltelijk opgenomen in Den Haag en is geproduceerd door het Nederlandse Phanta Film. Vanaf 7 april wordt The Prosecutor, The Defender, The Father and his Son uitgebracht door Mokum Filmdistributie in de filmtheaters en via Filmthuis.   
The Prosecutor, The Defender, The Father and his Son
Een aanklager en een ambitieuze advocaat staan lijnrecht tegenover elkaar in het proces tegen Milorad Krstić, die ervan wordt beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben begaan in de oorlog in Bosnië. Verdediger Mikhail Finn is erin geslaagd om alle beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt te weerleggen. Overtuigd van Krstić’s schuld, roept openbaar aanklager Catherine Lagrange een jonge man als getuige op, die een belastende verklaring aflegt. Hij beweert als kind door zijn ouders in de steek te zijn gelaten en een van Krstić's soldaten te zijn geweest. Advocaat Finn onderzoekt de betrouwbaarheid van de verklaring van de getuige – en ontmoet al spoedig de familie van de jongeman.

Over de regisseur
Regisseur Iglika Triffonova studeerde film & TV aan de Rijksacademie van Theater en Film Art in Sofia, Bulgarije. Haar carrière begon met de documentaire Year of 1990, waarin zij het jaar na de val van de Berlijnse muur documenteerde. Haar film Murder Stories (1993) over drie mannen die een moord hebben bekend, vormde de publieke opinie over de doodstraf in Bulgarije. Het thema doodstraf komt ook weer terug in haar bekroonde film Investigation /Razsledvane (2006).

The Prosecutor, The Defender, The Father and his Son staat tijdens het Movies that Matter Festival onder andere centraal in de Camera Justitia Masterclass. Aanklager van het Joegoslavië Tribunaal Serge Brammertz bespreekt zijn werk met professionals en studenten aan de hand van fragmenten uit de film.

The Prosecutor, The Defender, The Father and his Son: vanaf 7 april in de bioscoop en op Filmthuis, de online zaal van het filmtheater.

Filmthuis.
Vanaf nu kun je speciaal geselecteerde films die in het filmtheater draaien ook gelijktijdig thuis kijken in de online zaal van het filmtheater. Gewoon op je TV, laptop, tablet of smartphone. Geen tijd om de deur uit te gaan, bezoek het filmtheater dan ook eens vanuit huis, 24 uur per dag open.

Bulgarije, Nederland, Zweden, 2015 | 105 minuten | Bosnisch, Engels, Nederlands en Zweeds gesproken
 
Regie en scenario: Iglika Triffonova
Distributie: Mokum Filmdistributie
Productie: Rossitsa Valkanova (Klas Film), Petra Goedings (Phanta Film) en Ulf Synnerholm (Filmlance)

Cast:
Romane Bohringer … Catherine Lagrange
Samuel Fröler … Mikhail Finn
Nermina Lukać … Jasna
Izudin Bajrović … Deyan’s vader
Ovanes Torosyan … Deyan-Miro
Krassimir Dokov … Milorad Krstić
Sanne Vogel … Marijn
Frank Lammers … Ex-peacekeeper
* Regisseur Iglika Triffonova is aanwezig bij vertoningen van de film in Den Haag en Amsterdam, acteurs Ovanes Torosyan en Izudin Bajrović zijn bij de vertoning in Amsterdam. Allen zijn beschikbaar voor interviews.

* Landelijke persvoorstelling: 29 maart 12.15 uur in Het Ketelhuis
Website
Website
EINDE PERSBERICHT

Voor persmap en beeld: www.herrie.com/pers
Voor meer informatie: 
020-4868212 | info@herrie.com | www.herrie.com