Copy

Martin Koolhoven terug met nieuw seizoen De kijk van Koolhoven
Vanaf vrijdag 21 februari 20.25 uur op NPO 3

De kijk van Koolhoven, het enige filmprogramma op de Nederlandse televisie, krijgt een vervolg met zes nieuwe afleveringen. Filmmaker Martin Koolhoven, bekend van onder meer Brimstone en Oorlogswinter, bespreekt zijn favoriete films op de van hem bekende onnavolgbare wijze: hartstochtelijk en inzichtelijk. 
Martin Koolhoven bespreekt de huidige hausse van remakes en sequels, selecteerde in Europa de beste misdaadfilms, kijkt naar hoe buitenaardse wezens in speelfilms worden neergezet, gaat in liefst twee uitzendingen dieper in op het fenomeen American Gangster en kijkt tot slot naar tijdreisfilms.

In de zes weelderig vormgegeven uitzendingen maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van The Godfather tot Back to the Future, van Ben Hur tot Spider-man: Into The Spider-Verse, van Un Prophète tot Once Upon a Time in America: iedere filmenthousiasteling kan andermaal zijn hart ophalen.

De eerste serie De kijk van Koolhoven uit 2018 kan bogen op lovende recensies in de pers en enthousiaste reacties van het kijkerspubliek. De nieuwe reeks hanteert dezelfde formule.
 
De kijk van Koolhoven: zes nieuwe afleveringen vanaf vrijdagavond 21 februari, om 20.25 uur op NPO 3 .

Previews in EYE 
De zes nieuwe afleveringen van De kijk van Koolhoven worden vanaf 20 februari, een dag voor de uitzending, al als sneakpreview vertoond in EYE in Amsterdam. Martin Koolhoven is bij de vertoningen aanwezig en na afloop wordt een film vertoond die aansluit bij de uitzending.
vpro.nl/de-kijk-van-koolhoven vpro.nl/de-kijk-van-koolhoven
Download still  


Voor meer informatie: 

020-4868212 | info@herrie.com | www.herrie.com