Copy
Pressmeddelande från Sätergläntan.
Nytt från Sätergläntan
Pressmeddelande / 26 december 2015
Share
Tweet
Share
+1
Forward

Sätergläntans rektor Renée Rudebrant nominerad till samhällsbyggnadsstipendium

Renée Rudebrant, rektor och verksamhetschef vid Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk, är en av de nominerade till DalaFrakts samhällsbyggnadsstipendium i år.

I vinter delar DalaFrakt ut sitt samhällsbyggnadsstipendium om 50 000 kr för tredje året. 

– Detta här är ett initiativ som fått mycket lovord från olika håll i Dalarna. Vi har uppmärksammats som ett företag som värnar om samhällsutvecklingen i länet. Det inspirerar oss till att ge ut stipendiet igen, säger Mats Aspemo, VD för DalaFrakt.

Juryns motivering lyder: ”Renée Rudebrant har visat prov på ett imponerande engagemang och idérikedom när det gäller att utveckla Sätergläntan i Leksand till ett attraktivt lärosäte för slöjd och hantverk. En historisk verksamhet för framtiden.”


– Vilken överraskning! Det här är spännande, sa Renée Rudebrant när hon förstod att hon uppmärksammats genom sitt engagemang för Sätergläntan. Renée Rudebrant har varit rektor vid Sätergläntan sedan år 2012.

Läs mer på DalaFrakts hemsida: http://www.dalafrakt.se/tva-nya-kandidater-till-samhallsbyggnadsstipendiet/
Om Sätergläntan
Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk är utbildningssäte och mötesplats för slöjd och hantverk. Sätergläntan bedriver konst- och kulturutbildningar på heltid och deltid, på plats och på distans, under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Hemslöjden (Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund) är Sätergläntans huvudman. 

Sätergläntan är i Sverige och internationellt en drivande kraft i arbetet med att bevara och utveckla kunskaper och handaskicklighet inom slöjd och hantverk. Våra utbildningar kombinerar en djup förståelse för äldre tekniker och kunskap om materialen med nytänk inom form och funktion. Samarbete mellan de olika inriktningarna, entreprenörskap och produktutveckling utgör också viktiga inslag i våra utbildningar.

Till Sätergläntan är skickliga och erfarna slöjdare, hantverkare, formgivare, konstnärer och andra kulturarbetare knutna som pedagoger, föreläsare och inspiratörer.

Sätergläntans butik erbjuder litteratur, material, verktyg och redskap för dig som vill slöjda. Vi har även noga utvalda föremål från Sveriges främsta slöjdare.

Sätergläntan är beläget i Insjön, Dalarna.


Pressansvarig

Gunilla Tegen
Kommunikatör
gunilla.tegen@saterglantan.se
0247-362 337
Sätergläntan
Butiken
Utbildningar
Hemsida
Email
Copyright © 2015 Sätergläntan, All rights reserved.


avanmäl dig från nyhetsbrevet    uppdatera dina uppgifter 

Email Marketing Powered by Mailchimp