Copy
Impact!
  voor artsen  
 

Een nieuwsbrief voor risicovechtsportartsen!

Het Risicovechtsportplatform lanceert de eerste editie van de nieuwsbrief voor artsen.

 
  Opleidingsmoment  
 

Online pool van risicovechtsportartsen

Het Risicovechtsportplatform probeert alle artsen die betrokken zijn bij risicovechtsporten (online) te verzamelen. Het gaat hierbij enerzijds over keuringsartsen bij wie men terecht kan voor het eerste of periodieke medisch geschiktheidsonderzoek en anderzijds over toezichthoudende artsen die aanwezig zijn op de wedstrijden. Sommige artsen zijn in beide functies actief.

Om risicovechtsporters zo veel mogelijk toe te leiden naar artsen met specifieke ervaring in risicovechtsporten, bieden wij de sporters, clubs en federaties de mogelijkheid om deze pool van artsen online te raadplegen.

Wij vragen ook uw hulp! Bent u als risicovechtsportarts nog niet opgenomen in de (online) pool? Contacteer Ineke via ineke@vlaamsesportfederatie.be of 0495 10 07 90.

 
 

Nieuw opleidingsmoment voor risicovechtsportartsen

Na het succes van de vorige editie organiseert het Risicovechtsportplatform een nieuw opleidingsmoment voor risicovechtsportartsen op zaterdagvoormiddag 18 april 2015 in Gent. Dit opleidingsmoment is een herhaling van het eerste opleidingsmoment (van 8 november 2014) en is bedoeld voor een nieuwe groep artsen met interesse in risicovechtsporten.

Er wordt een korte voorstelling gegeven van het Risicovechtsportplatform. Daarnaast stellen enkele ervaren artsen de praktische tools voor, zowel voor keuringsartsen als voor toezichthoudende artsen. Dr. Salah-Eddine Achahbar, neurochirurg in opleiding, en zelf karateka en kickbokser geeft een voordracht over traumatisch hersenletsel en de mogelijke gevolgen. Twee scheidsrechters van VKBM²O komen langs om hun ervaringen te delen.

Lees meer

 

Toolbox voor artsen

Het Risicovechtsportplatform ontwikkelde reeds een toolbox voor clubs en overheidsdiensten vol handige tips en praktisch advies. Nieuw is nu de toolbox voor artsen. Deze toolbox wordt gevuld met tools ter ondersteuning van de risicovechtsportarts.

Wat kan u momenteel vinden in de toolbox:
  • Algemene informatie over het sportmedisch geschiktheidsonderzoek in het kader van gezond sporten.
  • Protocol preventief sportmedisch geschiktheidsonderzoek.
  • Protocol sportmedisch geschiktheidsonderzoek bij wedstrijd.
  • Advies voor wedstrijdsituaties waarbij de risicovechtsporter risico loopt op een (blijvend) letsel.
  • Advies tijdens verplichte rust- en herstelperiode.

 
 
Vlaanderen Cultuur, Jeugd, Sport en Media Vlaamse Sportfederatie Vrije Universiteit Brussel Vlaamse Trainersschool Vlaams instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid