Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Se eller gense Husets værker


Udstillingen Fra Husets gemmer – kunst i Det Grønlandske Hus er netop åbnet.

Udstillingen rummer over 60 værker, som Det Grønlandske Hus har fået eller indkøbt gennem årene, både malerier, grafiske værker, keramik, kunsthåndværk, glas og tekstilkunst. Det ældste værk er fra 1932, og der er værker af så forskellige kunstnere som Aage Gitz-Johansen, Buuti Pedersen, Kîstat Lund, Bolatta Silis-Høegh og mange andre. Desuden rummer udstillingen en flot samling af plakater fra tidligere kunstudstillinger i Huset.

Arbejdet med udstillingen har samtidig været en god anledning til at registrere al Husets kunst og indramme nogle af værkerne på ny og give dem nye passepartout. 


 

Grønlandsk kunst
– før og nu


Som del af Husets nye udstilling Fra Husets gemmer afholder vi to kunstforedrag om grønlandsk kunst. Den 1. marts kl. 17-18:30 er det kunsthistorikeren Jørgen Trondheim, der vil tage os med på en rejse gennem grønlandsk kunst og pege på, hvor kunstnerne fandt deres inspiration – lokalt, globalt, fra Vesten eller fra andre inuit-befolkninger.

Dagen efter, 2. marts kl. 17-18:30, er det Nivi Christensen, leder af Nuuk Kunstmuseum, der vil fortælle om de løbende tiltag, de gør på museet, for at gøre grønlandsk kunst vedkommende – både på et nationalt og internationalt plan – samt om hvordan det er lykkes museet at mere end firedoble deres årlige besøgstal.

Vinderklasse besøgte Det Grønlandske Hus


Eleverne fra 7.B på Kangillinguit skolen i Nuuk vandt i efteråret en rejse til Danmark i Historiedysten, arrangeret af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Under deres tur til Danmark besøgte de blandt andet Det Grønlandske Hus for at se huset og høre lidt om mulighederne for at gå på efterskole i Danmark.

Temaet for historiedysten var ”Danmark som kolonimagt”, og 7.B imponerede dommerne med en film om Pôq og Qiperok’, som var nogle af de første grønlændere i København.

Efter elevernes besøg i huset skulle de ud og shoppe i Københavns gader og stræder.

Spot på grønlandske film


Den grønlandske filmindustri har i de seneste år været i rivende udvikling med deltagelse ved internationale filmfestivaler og stiftelsen af en brancheorganisation.  

Instruktør og producent Aka Hansen gæster Det Grønlandske hus, hvor hun vil fortælle om om udviklingen og perspektiverne og vise to eksempler på sine produktioner. Filmen Half&half handler om det at være både dansk og grønlandsk, og filmen STG følger bandet Small Time Giants under deres turné i Tyskland.

Ny uddannelsesvejleder


Nu bliver uddannelsesafdelingen endelig fuldtallig igen. 1. marts starter Helle Hansen Rosing som uddannelsesvejleder sammen med Pia Rosing Heilmann.

Helle kommer fra en stilling som HR konsulent i Nukissiorfiit, og er netop flyttet til Danmark med sin familie.

Hun har allerede været på besøg i huset og glæder sig rigtig meget til at starte.

Gensynsrejse til Sydgrønland


I sommeren 2016 tog 15 personer på en spektakulær rejse til Sydgrønland. Holdets rejseleder var Jan Bøgsted, tidligere stabschef på den nu nedlagte militærbase Kangilinnguit/Grønnedal ved Ivittuut. Med på rejsen var tidligere ansatte på basen og deres familier.

Det blev til et glædeligt gensyn med Sydgrønland og stærke oplevelser, udfordringer og sammenhold. Det kommer Jan Bøgsted og fortæller om og viser billeder af - i Ajamut den 8. marts 2017 kl. 17-19. Der er fri entré til arrangementet.
 

Flere ansøgere til særydelser


Der er travlhed i Uddannelsesafdelingen, hvor der kommer forespørgsler og ansøgninger til særydelser til det kommende studieår.

- I forhold til samme tidspunkt sidste år har vi fået langt flere ansøgninger, og det er meget positivt, siger uddannelsesvejleder Pia Rosing Heilmann.

Selv om den egentlige optagelse på uddannelserne først ligger efter 1. juli, så er der frist på ansøgningerne til særlige uddannelser (f.eks. pilot, DAC og beklædningsdesigner) den 1. marts kl. 12. Ansøgning med optagelse gennem særordningen er 15. marts.

 

Sælskind i Qiperoq

Qiperoq har været så heldige at få doneret skind i forskellige farver, så der er rig mulighed for at komme og sy i skind. Der er på forhånd skåret ud til punge og også luffer, men man kan lave, hvad du har lyst til. Eksempelvis sutsko, pandebånd og brocher. Qiperoqs pædagogiske aktivitetsmedarbejder Petra hjælper i gang og giver råd og vejledning om at sy i sælskind.

Qiperoq ligger på Langebrogade 6G på Christianshavn og er åbent mellem 12 og 16 hver dag.
 

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp