Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Mosaik-mysteriet


I efteråret 2015 hang der pludselig en lille mosaik, der forestiller Grønland, på væggen ved siden af porten ind til Det Grønlandske Hus. Vi blev selvfølgelig glade for at få et smukt lille kunstværk, selv om vi godt nok undrede os lidt over, hvem der havde hængt det op.

Men en dag for nyligt fik vi besøg af en ung mand, som spurgte til mosaikken. Han havde nemlig spottet fire Grønlands-mosaikker magen til rundt i København.

Ann Dorthe Lunde fra netværksstedet Qiperoq kunne bidrage med billedet af én mere i Vanløse, tæt på hendes bopæl. Denne mosaik hænger meget højt oppe, og rejser endnu et spørgsmål. Hvordan i alverden har nogen hængt den op?

Nu spørger vi vores følgere om hjælp. Har I set flere mosaikker rundt i København, så send dem meget gerne til sth@sumut.dk. Fortæl os også gerne, hvis I ved, hvem den hemmelige kunstner er.

Hvordan gør man kunsten vedkommende?


Nåede du ikke foredraget om Grønlands kunst med Jørgen Trondhjem i går? Så kan du stadig nå foredraget Kunsten i Grønland – om samspil og nye tiltag v./ leder af Nuuk Kunstmuseum Nivi Christensen i aften. I sit foredrag vil hun fortælle om, hvordan museet arbejder med at gøre grønlandsk kunst vedkommende. 

Foredraget er et led i husets aktuelle udstilling Fra Husets gemmer – kunst i Det Grønlandske Hus, hvor vi viser over 60 værker af mere end 30 kunstnere, som Huset har købt eller fået gennem årene. Foredraget finder sted d. 2. marts kl. 17-18.30 og er selvfølgelig gratis

Forårsmarked 1. april


Vi er i fuld gang med at arrangere årets store forårsmarked, som finder sted lørdag den 1. april klokken 11-16. I kan godt glæde jer, for der bliver masser af lækre sager. Mere end 20 stadeholdere har tilmeldt sig markedet, så det bliver næsten lige så stort som sidste års rekordstore julemarked. 

NanuBørn står for serveringen ved markedet. Café NanuBørn kommer til at være i kælderen, hvorfra de sælger kaffe, te og kage. Hvis vejret er godt, vil nogle af boderne blive rykket ud i gården. Så sæt stort kryds i kalenderen den 1. april.

Besøg fra GUX i Aasiaat

Otte elever fra gymnasiet i Aasiaat besøgte tirsdag Det Grønlandske Hus, hvor de blev taget imod af uddannelsesvejleder Pia Rosing Heilmann.

Eleverne er fra gymnasiets universitetsklasse og er blevet udvalgt til netværksrejsen efter en ansøgningsproces. De skal være i Danmark en hel uge, hvor de blandt andet også har/skal besøge Københavns Åbne Gymnasium, Lunds Universitet, Rytmisk Konservatorium samt uddannelsessteder i Aarhus. 

Billeder og historier  
fra Sydgrønland


Går du og overvejer en tur til Grønland, så er der måske inspiration at hente i det foredrag, som du kan opleve i det Grønlandske Hus den 8. marts 2017 kl. 17-19.

Her vil den tidligere stabschef på den nu nedlagte militærbase Kangilinnguit/Grønnedal vise billeder og fortælle om en gensynsrejse, som han og 14 andre tidligere ansatte ved basen og deres familiemedlemmer var på i sommeren 2016. Der er fri entré til arrangementet.

ILIK får studentermedhjælper

Mentorordningen Ilik har ansat en studentermedhjælper. Det er den nyslåede BA i Eskimologi og Arktiske Studier Kuluk Møller Haltrup. Hun har via sit arbejde hos Reden København fået et godt kendskab til de mulige kulturelle, sproglige og sociale udfordringer, der kan opstå, når grønlændere flytter til Danmark. Udover at gå til hånde i ILIK, underviser Kuluk i grønlandsk grammatik på Eskimologi og Arktiske Studier. 

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp