Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Mentorprojekt – nu med tandem

Inklusionsprojektet Ilik, som er en mentorordning for grønlændere i Danmark, har investeret i en tandemcykel. I fremtiden kan mentorerne og deres mentees nu cykle i fællesskab rundt på de travle københavnske cykelstier og på den måde udvide deres kendskab til byen.

- Tanken med cyklen er, at projektets deltagere på en sjov både kan lære finde rundt i København, samtidig med at de kan træne deres trafiksikkerhed i storbyen, siger projektets leder, Mille Schiermacher.

Tandemen blev prøvekørt i går. På billedet er det Ulf og Knud, der tager en tur.
 

Nedtælling til julemarked

Vi glæder os til at åbne dørene til det største julemarked i husets historie. Fra kælder til top vil huset være pakket med spændende boder med lækre grønlandske sager.

Traditionen tro serverer Nanu Børn kaffe og kage. Det bliver i år det tidligere butikslokale, hvor der bliver en lille café. Både Ajamut og mødelokalet og udstillingen på 1. sal bliver fyldt med boder. Husets egen bod finder man i boghandlen/galleriet i stueetagen.

Julemarkedet finder sted lørdag og søndag den 10. og 11. december. Lørdag 11-16, søndag 11-17. 

Juleklip for viderekomne

Der blev flettet, klippet og klistret på livet løs, da vi i sidste uge havde inviteret til juleklip og julesang. Mere end 150 lagde vejen forbi Ajamut.

Og fik man ikke nok, så kan man stadig nå at sikre sig en plads på papirfletworkshoppen med PaperMatrix, som finder sted 6. og 7. december kl. 17-20.

Papermatrix har med udgangspunkt i det danske flettede julehjerte skabt helt nye former og teknikker. Desuden vil der på workshoppen blive præsenteret et helt nyt grønlandsk papirflet, som deltagerne får med i gave.

Den 3-timers workshop koster 200 kr. Billetter kan købes på billetto.dk frem til i morgen kl. 14.

Nordatlantiske kor synger ny nordisk hymne

De fem kor Aavaat, Mik-koret, Staka, Húsakórið og Det Islandske Kvindekor er klar til årets Nordatlantiske Julekoncert. Den finder sted 10. december kl. 17-19 i Helligåndskirken.

Korene synger hver mellem to og fire sange, og som noget nyt i år skal de fælles synge den nykomponerede nordiske hymne – Nordika. Den er komponeret af Sunleif Rasmussen med tekst af Kim Leine og blev uropført ved Nordisk Ministerråds prisuddeling i DR’s koncertsal.  

Desuden er der fællessang på fire sprog samtidig, når korene synger for til Dejlig er jorden og Glade jul.

Koncerten afsluttes traditionen tro med salmen Guuterput, som alle fem kor synger i fællesskab. Har du ikke sikret dig billet endnu, kan den købes i Boghandlen i Det Grønlandske Hus.

 

Uddannelsesrejse til Tasiilaq stor succes

Vores uddannelsesvejleder Pia Rosing Heilmann er netop vendt hjem fra årets Uddannelseskaravane i Grønland (Sisimiut samt Aasiaat). Som noget ekstra i år var hun desuden i Tasiilaq for at tilbyde uddannelsesvejledning og holde møder med relevante parter.

- Det var en kæmpe succes. Jeg blev stoppet af folk på gaden, der ville stille mig spørgsmål om uddannelsesmuligheder. Selv om søndagen, da jeg var til barnedåb i kirken, fortæller hun.

Pia fandt ud af, at byens nyåbnede Stark-butik blandt andet var et godt sted at komme i kontakt med byens borgere. Her mødte hun flere håndværksmestre, der var interesserede i at oprette lærepladser. Mange af byens 10. klasses elever lægger også vejen forbi Stark i deres frikvarter for at få en kop kaffe og lidt snak. Så denne dag kunne de oven i købet få lidt uddannelsesvejledning.

Mange tak til Elsebeth
fra Besøgstjenesten

Besøgstjenesten, der er et tilbud til ældre grønlændere og færinger i København, må fremover undvære en af deres ildsjæle. Elsebeth Næs Sørensen, der primært stod for den færøske del af besøgstjenesten, har valgt at stoppe arbejdet for besøgstjenesten.

Besøgstjenesten blev oprettet i 2008, som et tilbud for at forebygge ensomhed og øge livskvaliteten, blandt ældre.

Direktør og souschef i Det Grønlandske Hus Leise Johnsen og Niels Ole Jensen deltog i Elsebeths afskedsarrangement torsdag i sidste uge og takkede for det gode samarbejde.
 

Videnshjørne til skoleelever

Skoletjenesten i Det Grønlandske Hus har fået sit eget videnshjørne i et hjørne af Ajamut. På væggen hænger en stor version af det billede, kunstneren Nuka Godtfredsen tegnede af Grønlands historie til undervisningsportalen Dagensgrønland.dk, som blev lanceret tidligere på året.

På de opsatte computere kan eleverne finde viden om Grønland – blandt andet ved at læse de mange artikler på dagensgrønland.dk.

Planen er også at udvikle en lille quiz, hvor eleverne kan teste deres viden om Grønland.
 

Giv dit hår til kunstprojekt

Kunstneren Annika Nilsson står i perioden 26. november til 9. december for en såkaldt Juleklippening i Det Grønlandske Hus. Her kan man opleve et serviceritual, som både er en trimning af dit hår og samtidig en indsamling af hår og tanker.

Ordet klippening er sat sammen af de to hændelser: en klipning og en happening. En klipning er en måde at komme af med sit hår. En happening er en kunstaktivitet, hvor publikum indgår og deltager.

En juleklippening er gratis og varer 45 minutter. Undervejs deler man sine tanker med kunstneren, der i øvrigt også er frisøruddannet. Håret bliver studset i en enkel frisure efter eget valg, og det indsamlede hår bliver del af en udstilling.

Julemiddag på menuen

Karen Marie Nielsen, der laver mad i huset hver tirsdag, slutter årets tirsdagsspisninger af med en lækker julemenu med and og risalamande. Det sker den 6. december fra klokken 12. Vi garanterer for, at der er mad frem til klokken 15 på denne dag. Det bliver den sidste tirsdagsspisning inden jul. Første servering efter nytår bliver den 10. januar.
Foto: Stijn Nieuwendijk/Flickr

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp