Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Ilik får kommunale midler til tre år


En halv million kr. fordelt over de næste 3 år. Det blev resultatet af inklusionsprojektet ILIK's ansøgning til København Kommunes pulje ”Støtte til frivilligt socialt arbejde”.

- Med udløbet af strategien for udsatte grønlændere, og det stadigt stigende antal grønlændere i København, er der behov for en indsats, der tager hånd om de nytilkomne og sikrer en tryg og god opstart i København, står der i begrundelsen fra kommunens socialudvalg.

Beløbet gør det muligt at styrke ILIKs arbejde endnu mere. Bevillingen fra Københavns Kommune i 2016 lød på 90.000 kroner og i 2015 på 50.000 kr. 

- ILIK har til formål at støtte den enkelte til at kunne hjælpe sig selv. Projekts opbygning gør det muligt at lave en unik indsats i kraft af, at vores indsats er forbyggende, samt at relationen mellem deltager og mentor bygger på frivillighed, siger projektets leder Mille Schiermacher.

ILIK er et inklusionsprojekt, der tilbyder praktisk og social hjælp for grønlændere, som er flyttet til Danmark. Gennem ILIK knyttes borgeren til en frivillige mentor, som kan hjælpe med eksempelvis udfordringer på studiet, med jobsøgning eller med etablering af netværk. 

Læs her 3 historier om mentorforløb i ILIK.
 

Qiperoq spiller kalenderpakkespil


Hver dag her i december bliver der raflet om dagens pakkekalendergave i Qiperoq. Den, der slår det højeste antal øjne på terningen, vinder pakken, og med pakken følger et lille brev med en hilsen.

Der er også mulighed for at skrive julekort til de nære og kære, og Qiperoqs personale sørger for at få kortene sendt. 

I Qiperoqs værksteder er der mulighed for at lave julegaver, og der bliver syet anorakker og lavet perleøreringe, slebet sten til smykker og lavet smukke grønlandske ure. 

Qiperoq har åbent frem til d. 22.december som er sidste dag inden juleferien. Glædelig jul til alle fra Qiperoq.
 

Rekordstort julemarked

Der var luffer, kjoler, bageforme, puder, bælter, smykker, figurer, platter, julemærker, bøger, T-shirts, skindhårklemmer, strikkede små kamikker… og vi kan blive ved.

Årets julemarked løb af stablen i år, og det var med et rekordstort antal stadeholdere – i alt 37 blev det til. I det tidligere butikslokale havde Nanu Børn indrettet en hyggelig café, hvor de serverede kaffe og æbleskiver. På første sal havde vi indrettet en julekulisse, hvor man kunne få taget et fint portrætbillede til årets julekort.

Mange glade gæster lagde vejen forbi julemarkedet, både voksne og børn – på kig efter en fin lille ting til under juletræet.
 

Josef synger julen ind

Så er det absolut sidste chance for at få fingre i en billet til koncerterne med operasanger Josef Josefsen og pianist Jim Milne.

Koncerterne finder sted fredag d. 16. december kl. 17:00 i Ajamut i Det Grønlandske Hus og lørdag d. 17. december kl. 19:30 på Kulturværftet i Helsingør. Billetter til koncerten i Ajamut kan købes i vores Boghandel. Billetter til koncerten i Helsingør købes på internettet på kuto.dk.
 

Farvel til Festens Gave


Kunstværket Festens Gave, som siden 2008 har været udsmykning i gården i Det Grønlandske Hus, er blevet taget ned. Festens Gave er skabt af kunstneren Iisaaja Isaksen, inspireret af myten om, hvordan menneskene lærte at feste, som Knud Rasmussen nedskrev på den Femte Thuleekspedition.

Det er bestyrelsen i Det Grønlandske Hus, der på deres sidste møde blev enige om, at der trængte til fornyelse i gården.

Festens Gave er nu blevet placeret på arkiv, mens det overvejes, hvad der fremover skal pynte i gården i Løvstræde.

Besøg af naalakkersuisoq for uddannelse

 Det nyudpegede medlem af Naalakkersuisut for uddannelse, kultur, forskning og kirke Doris Jacobsen besøgte i tirsdags Det Grønlandske Hus, hvor hun mødtes med direktør Leise Johnsen og souschef Niels Ole Jensen. 

På mødet blev hun orienteret om husets uddannelsesvejledning og den nye undervisningsportal Dagens Grønland. Desuden fik hun en kopi af den spørgeskemaundersøgelse, som de fire grønlandske huse i fællesskab gennemførte i november blandt grønlandske studerende i Danmark. Formålet med undersøgelsen var at finde ud af, hvilken betydning den danske fremdriftsreform og SU-reform har haft på de studerende fra Grønland.

På billedet er det: fra venstre departementschef Lone Nukaaraq Møller, souchef Niels Ole Jensen, Naalakkersuisoq Doris Jacobsen, direktør Leise Johnsen og medlem af husets bestyrelse Kaj Heilmann.

Det Grønlandske Hus  får plads i udsatterådet

Det er første gang der udpeges et rådsmedlem fra Det Grønlandske Hus til at repræsentere målgruppen af udsatte grønlændere i Københavns Kommunes Udsatteråd.

Formålet med Udsatterådet er at give medindflydelse til Københavns udsatte borgere og de organisationer, der forsøger at skabe bedre vilkår for byens udsatte grupper.

Husets medarbejder Mille Schiermacher er blevet udpeget som medlem af rådet. Mille sidder i forvejen i Rådet for Socialt Udsatte, som arbejder på nationalt plan, og hun ser frem til at kunne arbejde med målgruppen på flere niveauer - både lokalt og nationalt. 

Menuen i december

Selv om vores køkkendame Karen Marie er gået på juleferie, så fortsætter tirsdagsspisningen frem til jul, hvor Martine Schmidt kokkererer. Efter jul bliver den første tirsdagsspisning den 10. januar. Se menuen her. (Foto: Royal Greenland)
 

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp