Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Nytårskur hos Dronningen

Direktør for Det Grønlandske Hus Leise Johnsen var i går til nytårskur ved HM Dronning Margrethe samt HKH Kronprins Frederik og HKH kronprinsesse Mary.

- Ukiortaami pilluarit, sagde Leise til majestæten og kronprinsparret, og HKH Frederik kvitterede med et: ”Qujanaq. Illillu.”

Nytårskuren forløber over tre dage på Christiansborg Slot. Dagen den 3. januar er for officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, prominente gæster, repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner. Da HM Dronning Margrethe er protektor for det Grønlandske Hus i København, er husets direktør en fast gæst ved nytårskuren.
 

Hjemløses jul var en succes

Det skortede hverken på ænder, flæskesteg, gaver eller risalamande, da der var juleaftensarrangement for ensomme og hjemløse i Det Grønlandske Hus. Hele 28 kilo flæskesteg, 20 kilo ænder og 65 kilo kartofler blev der tilberedt. Hver af gæsterne fik en julegave med hjem.

Omkring 45-50 mennesker mødte op til arrangementet. Alligevel var der mad nok til, at de, der ville, kunne få en pose med rester med hjem, og resten af maden blev afleveret på Stjerneskibet på Christiania. 

Det var Poul Johansen fra Sydsjælland, der havde taget initiativ til julearrangementet sammen med en gruppe frivillige. Det Grønlandske Hus lagde lokaler til og sponsorerede maden.

Nogle af de frivillige håber at gentage succesen til næste jul. 

Feltarbejde i Det Grønlandske Hus

Fire studerende fra Antropologi på Københavns Universitet har gennem hele efteråret og vinteren hængt ud i Ajamut. 

Ida Moth Kej, Amalie Toft, Emma Katarina Andersen og Anne Henriksen har lavet et antropologisk feltarbejde blandt grønlændere i København, og det er de nu ved at skrive opgave om. De har blandt andet interviewet grønlændere, som de mødte i huset, i Qiperoq og på Christianshavns Torv. Samtidig har de lavet deltagerobservation ved at synge sammen med Mik-koret og deltage i tirsdagsspisningen og julemarkedet her i huset .

- Projektet handler om, hvordan grønlændere i Danmark artikulerer deres tilhørsforhold til både Danmark og Grønland. For nogen føles det som en splittelse at høre til to steder samtidig, for andre en berigelse, forklarer de fire studerende. De knytter samtidig en tak til alle de mange mennesker, der har bidraget til projektet.

Nye åbningstider

Med virkning fra 1. januar ændres åbningstiderne i Det Grønlandske Hus til kl. 10-16 alle hverdage.

I januar måned vil der fortsat hver tirsdag være åbent kl. 10-17 som en overgangsordning. 

Mentorprojektet ILIK søger flere frivillige

Mentorordningen ILIK oplever øget interesse og har derfor brug for flere frivillige mentorer.

ILIK er et inklusionsprojekt, der tilbyder hjælp til grønlændere, der flytter til Danmark. De frivillige i ILIK mødes med deres mentees efter behov. I ILIK hjælper mentorerne med at opbygge kompetencer - typisk i forhold til jobsøgning, manglende netværk eller på studiet.

Så har du tid og overskud til at blive mentor, så kontakt projektleder Mille Schiermacher. Læs mere om ILIK her.  

Studentermedhjælp i Uddannelsesafdelingen

Uddannelsesafdelingen har fået fornyede kræfter, ved studentermedhjælper Fie Reiding.

Fie læser offentlig administration på professionshøjskolen Metropol og startede i Det Grønlandske Hus lige før jul og vikarierer indtil vores nye uddannelsesvejleder starter 1. marts.

Fie ofte være at træffe i uddannelsesafdelingen sammen med Pia Rosing Heilmann. Det vil dog være Pia Rosing Heilmann, der tager sig af sagsbehandlingen.
 

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp