Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Nordlys på Løvstræde

Vinduerne i kælderlokalet i Det Grønlandske Hus, som vender ud mod Løvstræde, har fået en ansigtsløftning. Lokalerne har stået tomme, siden netværksstedet Qiperoq rykkede ud på Christianshavn, så derfor var der behov for at give forbipasserende noget at kigge på.

Det er scenografen og designeren Annika Nilsson, der har løst opgaven. I vindueskarmene på de fire vinduer har hun arrangeret en lille scenografi, der illustrerer rejsen fra Grønland til Danmark og viser, hvad man kan bruge Det Grønlandske Hus til. Samtidig kaster teaterlamper et nordlys-lignede skær over dekorationerne og ud på Løvstræde.
 

17 mosaikker lokaliseret

Efter at vi i sidste nyhedsbrev efterlyste grønlandsmosaikker magen til den, som en anonym kunstner har hængt op i vores port, er det på vores facebook-side strømmet ind med billeder af tilsvarende mosaikker, som er hængt op rundt i København. 

I alt 17 mosaikker har vi nu tal på. Mange af dem hænger på steder, der har en eller anden relation til Grønland, f.eks. Nordatlantens Brygge, Trangravsbroen, Godthåbsvej og ved siden af isbjørnen i Nordisk Films logo på Frederiksberg Biograf. Mens andre placeringer tilsyneladende ikke har noget med Grønland at gøre: Hyltebjerg Allé, Fredens Bro, Tomsgårdsvej og motorvejsviadukten ved Frederikssundsvej.

Vi kender stadig ikke identiteten på den anonyme kunstner, men skulle man have lyst til at tage på mosaikvandring kan man under ’læs mere’ finde et kort med de forskellige mosaikker på.

Digteren fortæller


Lille spejl på væggen der
Er jeg stadig mest grønlænder
– i verden her?

 
Sådan spørger Hulda Zober Holm i sin digtsamling Glaskugler – Qaajasut, som netop er udkommet på forlaget Atuagkat. Den 28. marts klokken 17 kan I opleve Hulda Zober Holm læse op af sine digte og efterfølgende vil hun i samtale med Martine Lind Krebs fortælle om baggrunden for bogen. Arrangementet er gratis og åbent for alle.
 

Uddannelsesudvalget på besøg

Inatsisartuts uddannelsesudvalg besøgte mandag i denne uge Det Grønlandske Hus. Her blev de modtaget af de to uddannelsesvejledere Pia Rosing Heilmann og Helle Hansen Rosing samt Husets direktør Leise Johnsen. Udvalget ønskede bl.a. at høre om Husets erfaringer med hensyn til den danske fremdriftsreform, efterskoleelever og uddannelseskampagner. På billedet er det: (fra venstre) Pia Rosing Heilmann, Peter Olsen, Leise Johnsen, Nivi Olsen, Helle Hansen Rosing, Mimi Karlsen og Ineqi Kielsen.

Fremtidens grønlandsturisme

Hvad skal der til for at turismen i Grønland kan nå samme højder som i Island?
Direktør i Visit Greenland Anders Stenbakken besøger Det Grønlandske Hus, hvor han vil fortælle om udviklingen inden for turismen – herunder lufthavnsudvidelser og turismestrategien 2021. Det sker torsdag d. 23. marts kl. 17-18.30. Arrangementet er gratis og åbent for alle.
 

Forårsmarkedet vokser

Antallet af stadeholdere har nu rundet 27 til årets forårsmarked. Dermed nærmer markedet sig vores rekordstore julemarked sidste år. Vi satser på godt vejr, for så kan vi nemlig fylde gården med boder. Forårsmarkedet finder sted 1. april kl. 11-16.
 

Qiperoq vil også
lave mosaikker

I netværksstedet Qiperoq er personalet blevet inspireret af de små smukke grønlandsmosaikker rundt omkring i byen, og nu vil de prøve at lave vores egne mosaikker. Derfor efterlyser Qiperoq tallerkner eller andet porcelæn i forskellige mønstre og farver. De første tallerkener er allerede landet i Qiperoq og er klar til at blive smadret for at blive brugt igen på ny.
 
Har du brugte tallerkener eller andet porcelæn du vil af med så kom gerne forbi med det i Qiperoq på Langebrogade 6G på Christianshavn. Vil du gerne være med til at lave mosaik, er du velkommen på alle hverdage.

Kulturkalenderen

Vil du følge med i vores kulturarrangementer, så klik på billedet her for at hente en .pdf
med forårets arrangementer.

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp