Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Billetterne til copenhagen cooking
blev revet væk


Mesterkokken Inunnguaq Hegelund er i disse dage i gang med at plukke urter i fjeldet til den store tre-retters menu, som er Det Grønlands Hus’ bidrag til madfestivalen Copenhagen Cooking. Når rensdyrjagten går i gang næste uge, vil han også forsøge at plukke et rensdyr. Og der vil også være friskhøstet tang på tallerkenerne.

Med lidt mindre end en måned til festivalen, er billetterne dog allerede udsolgt. Middagene finder sted den 19. og 20. august.

blomstrende foreningsliv


Sjælland er blevet beriget med to nye grønlandske foreninger. Kalaaliaraq har base i Helsingør og er en forening for grønlændere og andre med interesse i Grønland, der bor i Nordsjælland. Greenlandic crafts and arts er et samlingspunkt for kunsthåndværkere og andre kunstnere.

Desuden er PIP – Foreningen for Kultur og Unge i Grønland også begyndt at gøre brug af faciliteterne i Løvstræde. Foreningen arbejder for at fremme det kulturelle ungdomsliv i Grønland og afholder blandt andet musiksommerskole i Qaqortoq.

Det Grønlandske Hus bakker op om de grønlandske foreninger. Foreningerne kan frit bruge husets faciliteter, og hver anden måned afholdes der et samlet foreningsmøde med gensidig udveksling af informationer. Desuden afholder huset hvert år i september et stort årsmøde med middag for alle foreningernes bestyrelser. I år finder det sted den 30. september.

Udstilling: Nuuk møder sorø


Naturen omkring Nuuk og Sorø har været inspirationskilden for udstillingen Spejling [Nuuk – Sorø] med kunstneren Ivan Burkal. Vi slår dørene op til udstillingen den 12. august.

- Jeg blev optaget af de ligheder, der umiddelbart kan iagttages mellem de to ellers vidt forskel­lige steder. Da iskappen, der for tusindvis af år siden lå over Nordkalotten, trak sig tilbage efterlod den et landskab, som man kan se både i Nuuk og omkring Sorø. I Nuuk ligger der mange sten tilbage fra den tid som en ”aflejring” af en tidligere tid. Sorø Sø og aflejringerne omkring er på samme måde formet af isen, men landskabet ”ånder” på en anden måde på grund af årets og årenes gang, siger kunstneren selv om udstillingen.

Der er indbudt til fernisering på udstillingen den 11. august klokken 17, hvor Ivan Burkal selv vil være til stede.

 

Grønlandsk satire
til helsinki


Satireudstillingen med tegninger af Per Danker, Robert Holmene og Martin Brandt Hansen, som har været vist i Det Grønlandske Hus, er nu på vej til Helsinki.

Mellem den 23. august og den 9. september vil 29 udvalgte tegninger fra den oprindelige udstilling blive vist i Kulturkontakt Nords hus i Helsinki.

Det Grønlandske Hus har samarbejdet med Kulturkontakt Nord om udvælgelsen af tegningerne og oversættelse af teksterne, som er sammensat så folk, der ikke har stort kendskab til Grønland, også kan le med.

efterskoleelever lander


Der er travlhed i Uddannelsesafdelingen for tiden. Denne uge ankommer 226 kommende efterskoleelever fra Grønland, som skal fordeles på efterskolerne rundt i Danmark. 113 af dem skal på efterskoler i vores område. Uddannelsesvejlederne fra Det Grønlandske Hus tager imod eleverne i lufthavnen og guider dem videre på deres rejse.

Samtidig venter ansøgerne til uddannelserne i Danmark spændt på deres optagelsesbrev, som kommer den 29. juli. Der har været færre ansøgere til uddannelserne på Sjælland, øerne og Bornholm samt udlandet, end sidste år. I alt har 165 søgt om optagelse mod 263 sidste år.

klar til tivolibøf


I anledningen af Grønland i Tivoli, som finder sted denne weekend, griller Det grønlandske Hus lamme-bøffer i gården. Bøfferne serveres fredag den 29. juli klokken 12-14 - eller så længe der er bøffer tilbage.

Det er 40. gang der afholdes Grønland i Tivoli. Det finder sted søndag og mandag den 31. juli og 1. august.

OBS: På grund af strømafbrydelse 28. juli kunne nyhedsbrevet ikke udsendes før i dag.

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her