Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Qiperoq godt i gang

Qiperoq er faldet godt til i de nye lokaler på Christianshavn og har nu startet efterårets kreative aktiviteter op. Om mandagen kan man sammen med Qiperoq-medarbejder Petra lære at sy en anorak. Qiperoq stiller symaskiner, nål og tråd til rådighed, man skal bare komme med stof. Hver torsdag er der desuden tegn og mal med kunstneren Lars Møller mellem klokken 13 og 16.

Værkstedet til sten-, træ- og benslibning er endnu ikke åbent, da der er håndværkere i gang med arbejde på udluftningen, men Qiperoqs leder Ann Dorthe Lunde håber snart at kunne slå dørene op til værkstedet.

Strategien skal fastholdes

Selv om arbejdet med strategien for udsatte grønlændere er afsluttet, skal det gode samarbejde, som er opstået mellem strategiens parter, fastholdes.Det bliver en opgave for Det Grønlandske Hus’ projektmedarbejder Mille Schiermacher, som også er projektleder på integrationsprojektet Ilik.
Fremover skal Mille, sideløbende med opgaverne i Ilik, koordinere netværket mellem de aktører, der arbejder med udsatte grønlændere og sørge for at fastholde et stærkt samarbejde.

Foreløbigt har Det Grønlandske Hus og Københavns Kommune indgået aftale om, at Mille varetager denne opgave året ud. 

Den årlige jobmesse


Det Grønlandske Hus danner rammen for den årlige grønlandske jobmesse i København. Den finder sted 3. oktober fra kl. 14 til 19.

På messen kan man møde over 20 grønlandske virksomheder og høre foredragene ”Er Grønland noget for mig” v./ kursusleder Kim Falck Petersen samt ”Løn- og Ansættelsesforhold i det offentlige” v./ kontorchef André Guttesen. 

Jobmessen er arrangeret af Grønlands Selvstyre og finder sted i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Med messen ønsker Selvstyret at sikre at grønlandske studerende vender hjem til Grønland efter endt uddannelse og tiltrække øvrige kandidater til job i Grønland.
 

Ny koordinator for bistandsværgerne

Den nye bistandsværgekoordinator er nu udpeget. Det bliver Susanne Jensen, som allerede er et kendt ansigt i Det Grønlandske Hus, hvor hun gennem 14 år har arbejdet som kontorfuldmægtig og faglig koordinator. Hun har et indgående kendskab til de indsatte i Herstedvester i forvejen, da hun siden 2005 har været bistandsværge. Susanne træder til i den nye stilling 1. oktober.

 

Strikkeklub i ajamut

Der er gang i både strikkepindene og snakketøjet, når Det Grønlandske Hus hveranden tirsdag fast sætter rammen for en privat strikkeklub.

Strikkeklubben har holdt sammen siden 2009 med et svingende antal medlemmer mellem 5 og 8. Skulle man have lyst til at være med, så er strikkeklubben åben for nye medlemmer.

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp