Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Nationaldag i flagets tegn

Årets gæstetaler var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der her skærer den store kage for til glæde for de mange hundrede gæster. Det holdt tørvejr, så også gården var fyldt med glade gæster. Sponsorerne Royal Greenland, Polar Seafood og Grønlands Erhverv gjorde det muligt at alle kunne få gratis mad kl. 17, da F. C. Nanoq overtog festen.

Stor interesse for grønland på folkemødet

 

For første gang deltog de fire grønlandske huse i Folkemødet på Bornholm i juni. Der var arrangeret flere debatter og blandt deltagerne var blandt andet Aaja Chemnitz Larsen og Aleqa Hammond.

Fra flere sider blev der givet udtryk for, at det var dejligt at også Grønland var repræsenteret.

bøf og Grønland i tivoli

Traditionen tro griller vi Tivoli-bøf i gården fredagen inden Grønland i Tivoli åbner. Det sker den 29. juli klokken 12-13.30. Det er muligt at forudbestille sin Tivoli-bøf, men ikke en forudsætning.

Tivoli-bøf har været en fast sommerbegivenhed i Det Grønlandske Hus hvert år siden husets nuværende direktør Leise Johnsen trådte til i 2013.

Det er 40. gang der afholdes Grønland i Tivoli. Det finder sted søndag og mandag den 31. juli og 1. august. (Foto: Tivoli)

Thule-udstilling lokker

Der er stor interesse for fotoudstillingen Thule Air Base – mørke tider og lyse sider som kan ses i det Grønlandske Hus netop nu.

Det er fotografen Bettina Ovgaard som arbejder på Thule Air Base, der står bag udstillingen. Billederne er et kig ind i en verden - både en ualmindelig arbejdsplads og en smuk og barsk natur - som de færreste af os har mulighed for at opleve.

Omkring 100 mennesker mødte op da der var fernisering den 7. juni hvilket var langt mere end forventet. Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival hvilket har tiltrukket et publikum som ellers ikke plejer at komme i huset.

Selv om det Grønlandske Hus henover sommeren overgår til sommeråbningstider, så kan udstillingen ses frem til den 5. august. (Foto: Bettina Ovgaard)
 

Deltagelse på grønlands folkemøde

Når Grønlands første folkemøde Qassimiuaarneq løber af stablen 29.-30. juni bliver det med deltagelse fra De Grønlandske Huse.

Uddannelsesvejleder fra København Pia Rosing Heilmann sætter kursen mod Nuuk og Folkemødet på vegne af alle fire Grønlandske Huse i Danmark.

Et af hovedtemaerne for folkemødet er uddannelse, og Pia vil bidrage med oplæg om hvordan man kan afstemme sine forventninger til en uddannelsesophold i Danmark, hvad de Grønlandske Huse har at tilbyde studerende og muligheder for uddannelse i Norden mm..

Desuden vil filmene Uninnak som er produceret for det grønlandske Hus i København af Ánorâk Film, blive vist. Filmenes budskab er at man hellere skal falde til - i stedet for at falde fra.

Punktum for udsatte-strategi

Strategien for udsatte grønlændere som blev igangsat i 2013, er nu nået til vejs ende.

Det skete på en konference i Odense den 8. juni hvor tre af husets medarbejdere deltog.

På konferencen var der fremlæggelse og vidensdeling mellem de forskellige deltagere i strategiarbejdet som blandt andet omfatter de fire Grønlandske Huse samt kommunerne København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Det Grønlandske Hus i København har fået en bevilling på to gange 1 million kr. til at fortsætte arbejdet fra strategien i 2016 og 2017. Herefter udløber bevillingerne til området.

Barselsvikar tager over

Vores gode kollega Karola Pike er nu gået på ferie og barsel, og i hendes sted har vi fået Panêrak Møller i Kultur- og Informationsafdelingen.

Panêrak er allerede et kendt ansigt i huset da hun siden januar har været projektansvarlig for udviklingen af den nye hjemmeside-portal Danmarkimut.dk som skal informere om at flytte fra Grønland til Danmark.

Vi ønsker Karola en fantastisk barsel, og stort velkommen til Panêrak - der sideløbende stadig vil arbejde på portalen Danmarkimut.

 

 

Grønlandske kunstnere med på art copenhagen

Det Grønlandske Hus i København har sikret grønlandsk deltagelse ved årets store københavnske kunstmesse Art Copenhagen som finder sted i Bella Center den 26.-28. august.

Det er seks år siden grønlandsk kunst sidst var med på messen, men i år er det med støtte fra Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys Fond samt NAPA lykkes at rejse midler til en grønlandsk kunststand.

Forberedelserne i husets kulturafdeling er i fuld gang. I alt bliver der tale om 10 kunstnere med tilknytning til Grønland. De skal i fællesskab fylde en stand på i alt 52 kvadratmeter.mesterkok disker op ved copenhagen cooking

Grønland er berømt for sine råvarer og er hastigt ved at vinde anerkendelse for sin madlavning. Derfor plejer Det Grønlandske Hus' bidrag til madfestivalen Copenhagen Cooking være vældigt populært.

I år er det mesterkokken fra Hotel Arctic, Inunnguaq Hegelund, der byder på en 3-retters menu fra det grønlandske fusionskøkken. Menuen ligger endnu ikke fast, men kommer til at bestå af årstidens råvarer, f.eks. fisk, skaldyr, lam, moskus eller bær.

Der afholdes to middage den 19. og 20. august. Billetter kan kun købes via madbillet.dk til en pris på 350 kr. Klik på knappen 'Læs mere' for at købe billet.

sommerferie i huset

I løbet af sommeren har det Grønlandske Hus særlige sommeråbningstider fra kl. 10 til kl. 16. Det gælder perioden mellem d. 23. juni og d. 15. august. Der er ingen tirsdagsspisning i hele sommerperioden.

Cafeen Ajamut holder lukket 4.-8. juli (begge dage inkl.) på grund af renovering. Der vil dig stadig være kaffe at få i mødelokalet på 1. sal.
                                                                                  

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her