Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Nye film skal forebygge frafald

Hvad gør man når studielivet i Danmark er hårdt, og hjemveen presser sig på?

Med økonomisk støtte fra Grønlands Selvstyre har Det Grønlandske Hus fået produceret tre korte film, der skal forebygge frafald blandt de grønlandske studerende i Danmark. Filmene vil blive distribueret bredt i Grønland for at forberede kommende studerende på mødet med Danmark.

Filmene præsenteres i Det Grønlandske Hus onsdag 27. april kl. 17:00 – 18:00 efterfulgt af en paneldebat, hvor alle er velkomne.

De tre film, der er produceret af Emile Hertling Péronard og Jakob Søvndahl Skovaa for Ánorâk Film, har titlerne "Assigiinngissutsit" (Forskelle), "Naleqqussarneq" (Forståelse) og "Piareersimaffissat" (Forandringer).

Satire til morskab og eftertænksomhed

Havets Moder stirrer forundret på de mange oliebor, der er på vej ned i den grønlandske havbund. Buuarsikkut er udsat for rambuk-tyveri i sin iglo. Og Parcafolket kræver genforhandling af aftalen om undergrunden efter guldfund i Danmark
 
Det Grønlandske Hus er aktuel med udstillingen ”Grønlandsk satire”. Den rummer omkring 150 satiriske tegninger, der på kærlig vis har revset det grønlandske samfund gennem årene. Bag tegningerne og striberne står tegnerne Per Danker, Robert Holmene og Martin Brandt Hansen, der alle er ganske velkendte i Grønland.
 
Udstillingen kan ses frem til 1. juni.

Ny grønlandsk krimi

Jyllands-Posten har udråbt en ny genre inden for litteraturens verden: Arctic Noir - arktiske krimier. Sådan én har Nina von Staffeld skrevet.

Bogen Frosne Beviser er sat i Sisimiut, hvor mystiske dødsfald finder sted, store erhvervsinteresser står på spil, og en nysgerrig kommunikationskonsulent kæmper med fortidens traumer.

Bogen præsenteres ved en bogreception i Det Grønlandske Hus tirsdag den 3. maj kl. 17-18.30. Her kan man blandt andet møde forfatteren og forlægger Lene Therkildsen fra Milik Publishing. Nina von Staffeld vil læse lidt højt fra bogen.
 

Politisk laboratorium med Alternativet


I samarbejde med Det Grønlandske Hus i København afholder Alternativet et politisk laboratorium, der skal bidrage til partiets grønlandspolitik.

Det politiske laboratorium finder sted 25. april kl. 18-21 i Det Grønlandske Hus i København. Repræsentanter for Siumut og Inuit Ataqatigiit vil med korte indlæg inspirere til politikudviklingen.

 

Morgencafé for hjemløse

Socialrådgiverne fra Det Grønlandske Hus vil fremover være at finde hver onsdag formiddag i Morgencafeen For Hjemløse på Theklavej 48 i København. Her kan grønlandske hjemløse få råd og vejledning eller bare en god snak.

nye medlemmer af bestyrelsen

Bestyrelsen af Det Grønlandske Hus har fået nye ansigter. Det er skuespiller Nukâka Coster-Waldau, der er indtrådt i bestyrelsen, sammen med Kanukokas tidligere direktør Martha Labansen og MT Højgaards koncerndirektør Jørgen Nicolajsen.

Kurser i trommedans

Er der en trommedanser gemt i dig? Det kan du få afgjort i Det Grønlandske Hus fire tirsdag i maj måned, hvor trommedanseren Gaz-Zaa-Lung tilbyder kurser i trommedans. Deltagelse koster 500 kr. pr. person.

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her