Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Qiperoq får nyt hjem

Netværksstedet Qiperoq har fået nye lokaler på Christianshavn. Det er hele 352 kvadratmeter på Langebrogade 6E – fordelt på et stort værksted, opholdsrum, køkken, med plads til sy-, tegne-, male- aktiviteter og hvad hjertet nu ellers begærer.

Lokalerne overtages den 8.april, og Qiperoq åbner den efterfølgende uge.

På nuværende tidspunkt er udlejer i fuld gang med at etablere værksted, køkken og så videre, så alt er nyt og klart til overtagelsen.

Qiperoq har været midlertidigt huset i kælderen under Det Grønlandske Hus efter fraflytningen af lokalerne i Skelbækgade.

fernisering er flyttet

Den 14. april slår huset dørene op for en satire-udstilling.
 
Udstillingen har vist sig at være lidt længere undervejs end planlagt, så ferniseringsdatoen er fremrykket til 13. april.
 
I stedet kan man nyde udstillingen Tre lidt længere – den fortsætter frem til 8. april. Den er blevet til i et samarbejde mellem tre svenske kunstnere, Tomas Colbengtson, Björn Krestesen og Jöran Österman.
 
På satireudstillingen vil man kunne se satiriske tegninger af Per Danker, Robert Holmene og Martin Brandt. Martin Brandt vil være til stede ved ferniseringen.

digitalt socialsamarbejde

Et nyt digitalt redskab skal gøre det lettere for de fire grønlandske huse at registrere deres arbejde, så det bliver gjort ensartet over hele landet.
 
Fordelen ved det er blandt andet at man vil få et større overblik over brugerne af de grønlandske huses socialafdelingerne og det arbejde der udføres.
 
- Ideen er at prøve at gøre registreringen fra hus til hus mere ensartet, så vi kan videreudvikle os sammen og dele vores viden, siger direktør i Det Grønlandske Hus i København, Leise Johnsen.
 
Redskabet har fået navnet Inuk, fordi det er mennesker, det handler om.
 
I januar måned har social-medarbejderne fået en introduktion til det nye værktøj, og arbejdet med at tage det i brug er i fuld gang.

Ny netværkscafé i næstved

3. marts åbnedes dørene for et nyt tilbud til grønlandske borgere omkring Næstved. Fremover vil der være grønlandsk netværkscafé hver torsdag i Næstved.
 
Formålet med cafeen er at skabe et bredt netværk mellem de mange grønlandske borgere og grupper på Syd- og Midtjælland.
 
Indtil videre har cafeen fået en stille start med få fremmødte, men socialafdelingen håber på at flere vil møde op i takt med at nyheden spreder sig.
 
I cafeen vil der være tilknyttet en socialrådgiver fra Det Grønlandske Hus til åben rådgivning m.m.  I første omgang er netværkscafeen et pilotprojekt frem til udgangen af juni 2016. Netværkscafeen er åben hver torsdag mellem klokken 12 og 16 i Frivilligcenter Næstved, Farimagsvej 22, tæt ved Næstved Station.

mediernes rolle i grønland

Ph.d.-stipendiat i grønlandske medier Naimah Hussain lægger vejen forbi Løvstræde den 30. marts klokken 17 til 18.30.

Her vil hun fortælle om den grønlandske mediesituation samt lægge op til debat om mediernes rolle i det grønlandske samfund med særligt henblik på journalistikkens vilkår i et lille samfund og de koloniale relationer, der eksisterer mellem Danmark og Grønlands - også på medieområdet.

Naimah Hussain har en fortid som journalist på KNR og Nuuk TV og har siden 2012 været tilknyttet den grønlandske journalistuddannelse på Ilisimatusarfik. Hun påbegyndte sin ph.d-forskning sidste år.

Efter foredraget vil der være debat og diskussion med de fremmødte.

Forårsmarked

Traditionen tror holder Det Grønlands Hus forårsmarked. Det sker lørdag den 19. marts klokken 11  til søndag den 20. marts klokken 17. Der vil i år være hele 21 spændende boder.
 

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her