Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Svært at skaffe grønlandsk proviant


Det er blevet sværere at få fat i grønlandske råvarer i København, og det mærker vi også i Det Grønlandske Hus, når der skal serveres grønlandsk mad ved den ugentlige tirsdagsspisning.

Forklaringen er, at Tranhuset, som hidtil har været Husets leverandør, har skåret kraftigt ned på salget af grønlandske fødevarer, især kød og fisk. Selv om Husets souschef Niels Ole Jensen har ledt efter alternativer, blandt andet svensk rensdyrkød, har det ikke været muligt at finde et alternativ inden for de prismæssige rammer.

Derfor vil det især være grønlandsk fisk og new zealandsk lam, der står på menuen ved tirsdagsspisningen fremover.

Niels Ole Jensen er ærgerlig over ikke at kunne tilbyde en bredere menu, men lover, at han holder øje med markedet og slår til, hvis det bliver muligt at få grønlandske råvarer igen. Tirsdagsspisningen er et non-profit arrangement fra Husets side.
 

Digte tryllebandt publikum

Forfatter Hulda Zober Holm er netop debuteret med digtsamlingen Glaskugler Qaajasut, som er udgivet på Forlaget Atuagkat. 

Omkring 40 mennesker mødte op, da hun tirsdag aften læste op af sine digte og fortalte om arbejdet med bogen i Det Grønlandske Hus.

Digtene spænder vidt – fra temaer om død og misbrug til humoristiske betragtninger over forskellene på Danmark og Grønland, så der var både latter og en lille tåre i øjenkrogene blandt de fremmødte. Efterfølgende solgte og signerede Hulda sine bøger, og det var der mange, der benyttede sig af.

Qiperoq fejrer 1-års dag


I april måned er det et år siden, netværksstedet Qiperoq flyttede ind i nye store, dejlige lokaler på Langebrogade 6G på Christianshavn.

I den anledning slår de dørene op for kaffemik på traditionel grønlandsk manér. Det finder sted den 7. april klokken 12-14.30.

Kaffemikken er åben for alle, og Qiperoq håber på at se mange brugere, samarbejdspartnere og folk, der har lyst til at komme og se stedet og de tilbud, der er.
 

Høring om justitsområdet


Der var deltagelse fra Det Grønlandske Hus, da der sidste uge var høring om justitsområdet i Grønland i Folketinget. Høringen var arrangeret af Retsudvalget og Grønlandsudvalget.

- Det er vigtigt for os at deltage i sådanne høringer, da bistandsværgeordningen bliver varetaget af Det Grønlandske Hus i København. Det har stor betydning for bistandsværge-arbejdet at være ajour både på det generelle og det politiske plan, siger Susanne Jensen, der er bistandsværgekoordinator.

Hun deltog i høringen sammen med Husets direktør Leise Johnsen og to af bistandsværgerne, Anthon Møller og Lennart Frandsen.

 

Naalakkersuisuts formand på besøg


Kim Kielsen besøgte mandag Det Grønlandske Hus i København.

På billedet er det ministersekretær Karen Motzfeldt, protokolchef Jakob Rohmann Hard og Naalakkersuisuts formand Kim Kielsen, der netop har holdt møde med Husets direktør Leise Johnsen.

Under mødet talte de primært om udfordringerne omkring unge udsatte grønlændere i Danmark. 

 

Forårsmarked i weekenden

Så er det i weekenden, at vores store Forårsmarked løber af stablen. 24 boder er det blevet til foruden Husets egen bod og Nanu Børns café.

Som noget helt særligt kan du også deltage i en gratis workshop, som sygeplejerske Gwilli Bergenholtz, der har arbejdet i Grønland i mange år, står for. Her kan du lære at bruge dine skindrester og garn på en anden måde. (Se billedet)

Forårsmarkedet er åbent lørdag den 1. april mellem 11 og 16.

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp