Copy
Problemer med at læse dette nyhedsbrev? Klik her  

Kunst om hjemlandet


Følelserne for hjemlandet er i centrum i malerierne og fotocollagerne i en ny dobbeltudstilling, Det gyldne savn og Mit hjem – mit samfund, som åbner den 13. oktober.

Anina Hansen skriver digte og maler dragende og stemningsladede malerier ud fra sine personlige følelser til sit hjemland. Hun er født og opvokset i Grønland, men har de seneste mange år boet i København. I udstillingen Det gyldne savn mærker man savnet efter Grønland.

Ivínguak’ Stork Høeghs collager i udstillingen Mit hjem – mit samfund indeholder hendes til tider ambivalente følelser omkring hverdagen i Nuuk og samfundet generelt.

Udstillingen kan ses frem til den 26. november. Der er fernisering onsdag den 12. oktober klokken 17 – 19, hvor begge kunstnere vil være til stede. Udstillingen er også åben på Kulturnatten.

 

Mesterkok disker op igen ved Kulturnatten


 Sommerens gourmet-succes, hvor mesterkokken Inunnguaq Hegelund kokkerede til to totalt udsolgte middage i Det Grønlandske Hus, har inspireret årets kulturnatsprogram.

Som noget særligt i år vil Inunnguaq Hegelund, der to gang er blevet kåret til Grønlands bedste kok, nemlig servere en cremet seafood-suppe til husets gæster.

Derudover vil man kunne opleve et storstilet lysshow, når lysteknikeren Naleraq Eugenius lyser gården op. Der bliver også spoken words med skuespilleren Vivi Sørensen, korsang v./ Mik-koret, polka-undervisning samt koncerter med Aviaja Lumholdt, Ilang og Lars Sørensen.

Kulturnatten er fredag den 14. oktober klokken 18 til 23.
 

Julekoncert med Josef


 Den første og eneste mandlige grønlandske operasanger Josef Josefsen holder sammen med pianisten Jim Milne to julekoncerter i december måned. Den første finder sted i Ajamut i Det Grønlandske Hus den 16. december, og den anden på Kulturværftet i Helsingør den 17. december.

Josef Josefsen blev uddannet klassisk tenor i 2010. Sidenhen har han givet utallige koncerter i Grønland og Danmark. I sommeren 2014 gennemførte han sammen med pianisten Jim Milne Grønlands hidtil længste turné, hvor de gav koncerter i 32 byer og bygder. Sidste år udgav han julecd’en Juullisiutit Asasinnut, og han har tidligere udgivet julecd’en Nuannareqaara sammen med Ida Heinrich.

Billetterne til koncerten her i huset sættes til salg i november. Billetter til koncerten i Helsingør købes via Kulturværftets hjemmeside kuto.dk.

Foreningernes årsmøde

 De grønlandske foreninger på Sjælland og øerne holdt i fredags deres årsmøde i Det Grønlandske Hus.

Tre nye foreninger er kommet til i det forgangne år. Det er foreningerne PIP Foreningen for Kultur og Unge i Grønland, Kalaaliaraq i Helsingør samt Greenlandic Crafts and Arts.

Ved årsmødet blev der holdt to faglige oplæg v./ Emile Hertling Péronard, der fortalte om initiativet til et grønlandsk filmarkiv, samt den nye forening PIP, der fortalte om deres musiksommerskole i Qaqortoq.

Rift om pladserne

Der er kridtet op til et rigtigt godt julemarked i år med omkring 30 boder med grønlandsk husflid og meget andet. Det finder sted den 10. og 11. december fra klokken 11. Lørdag lukker vi klokken 16. Søndag først klokken 17.

Der har i år været så stor efterspørgsel på standene, at vi har måttet oprette en venteliste. Kontakt Panerak Møller, pm@sumut.dk eller 3338 1571, for optagelse på ventelisten.


 

Fyraftensmøde med Naalakkersuisuts formand

 Onsdag den 05. oktober lagde Naalakkersuisuts formand Kim Kielsen vejen forbi Det Grønlandske Hus.

Kim Kielsen startede mødet med et oplæg om den økonomiske og politiske situation, og herefter var der mulighed for at stille spørgsmål og debattere.

Spørgelysten blandt de ca. 55 fremmødte var stor om emner som uran, børns vilkår, bedre mulgheder for studerende, der ønsker at vende hjem efter uddannelse, sprog, flere grønlandske præster i Danmark m. v.

Grønlandskalendere 2017


Årets Grønlandskalendere sættes til salg i boghandlen fra midten af november.

Der bliver i år tre kalendere at vælge imellem: Den gode gamle af fotografen Rolf Müller, Greenland – Land of Beauty-kalenderen af Otto Motzfeldt samt Grønlandskalender af fotografen Jan Bøgsted.

Besøg vores boghandel.

Gratis bøger

Vi rydder stadig op i kasser og på reoler. Overskydende bøger står til gratis afhentning i kassen her, som du finder i Ajamut.Der kan være dage, hvor der er mange bøger og dage, hvor der ikke  er så mange, så kig forbi engang imellem.
 

ADRESSE


Løvstræde 6
Postboks 1042
1007 kbh. k

Tlf.: +45 33 91 12 12
Fax: +45 33 15 75 90

CVR-nr.: 47337828
Email: illu@sumut.dk
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Det Grønlandske Hus Kbh? Afmeld her
This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Det Grønlandske Hus KBH · Løvstræde 6 · København K 1152 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp