Copy
Jaargang 14 nummer 1

Woord van welkom

In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor karate nieuws en mooie karate gerelateerde activiteiten! Op de kalender staan onder andere prachtige karate clinics, interessante opleidingen, cursussen tot KBN scheidsrechter, wedstrijden en meer! Zo start op 6 februari de KBN opleiding tot Dojo Assistent. Aanmelden voor deze opleiding kan nog steeds!

Lijkt het jou leuk om het karate eens vanuit de kant van de scheidsrechter te bekijken? Dan is de scheidsrechterscursus iets voor jou! Ook geven we in deze nieuwsbrief meer informatie over de VOG voor vrijwilligers, het nieuwe KBN Keurmerk en de eerstvolgende KBN Bijscholing. 

Heb je karate-gerelateerd nieuws dat een plekje in deze nieuwsbrief verdient? Dan horen wij dat graag! Stuur ons een mail via info@kbn.nl, dan nemen wij spoedig contact op.

Volg ook onze Social Media kanalen Facebook en Instagram om direct op de hoogte te worden gehouden van al het karate-gerelateerde nieuws. 

Veel leesplezier!

Facebook
Instagram
Twitter
Website
YouTube

Van de bestuurstafel

Beste leden, 

We mogen weer sporten, onze mooie vechtkunst beoefenen. Het lijkt soms zo oneerlijk om steeds te moeten wachten om weer bezig te kunnen zijn met een bijdrage te leveren aan de gezondheid en de weerbaarheid. Onze jeugd en volwassenen niet alleen fitter maken, maar ook mentaal een uitlaatklep bieden om alle ongemakken van deze pandemie te weerstaan.

Want je zal maar in de leeftijd zijn van je grenzen verkennen, waarin je je uit kan leven op partijtjes en feesten. Gewoon met vrienden ouderwets stappen om herinneringen te maken. Face to face nieuwe ontmoetingen met leeftijdsgenoten. Jezelf ontplooien en vormen voor later. Ik geef het je te doen. Alles wat niet of nauwelijks mogelijk is voor deze generatie. 

Sport in welke vorm dan ook, is al eeuwen een belangrijke uitlaatklep om dagelijkse beslommeringen te vergeten of even te parkeren. Om stoom af te blazen in een lastige periode van je leven. Om fitter te worden. Om te ervaren wat het is om te winnen en ook te verliezen in competitie. Dat alles wordt ontnomen door de binnensport stil te leggen. 

Jullie zullen begrijpen dat ik mij als voorzitter van de KBN hier niet heel gemakkelijk bij neerleg. Jullie als leden hebben daar ook gewoon heel veel last van. We willen namelijk allemaal onze eigen leden van groot tot klein iets kunnen aanbieden. 

Daarom is het zeker nu nog meer van belang om samen jullie vereniging en daarmee onze bond te laten floreren en te groeien. Deel alle mooie KBN clinics / workshops, opleidingen en cursussen, en toernooien met elkaar en met jullie leden. 

Dan komen we ook samen in beweging en sta je er niet alleen voor. Wil je iets organiseren schroom dan niet om ons bondsbureau te bellen want die staat in dienst van jullie als leden. Ga weer clinics, vanen en OAV toernooien organiseren en als je financieel een steuntje in de rug nodig hebt hiervoor bel dan de KBN. 

We hebben als KBN de afgelopen jaren hard gewerkt om de bond financieel gezond te maken. Met als doel om weer te kunnen investeren in activiteiten. Laten we dan nu de schouders eronder zetten met elkaar. 

Osu, 

Eddy Marques
Voorzitter KBN

Corona nieuws

Update maatregelen coronavirus

De verdere versoepelingen die op de persconferentie van 25 januari zijn aangekondigd, waren wederom goed nieuws voor de sport! We doen aan iedereen de oproep om de maatregelen zo goed mogelijk na te leven, want dat draagt bij aan het doel dat het ‘gewone’ sportleven zoveel mogelijk kan terugkeren!

>> Lees meer

Veelgestelde vragen

De maatregelen die het kabinet heeft ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken zorgen soms voor onduidelijkheid. Daarom hebben we de veelgestelde vragen (en antwoorden) op een rij gezet. 

>> Lees meer

Breedtesport

KBN Karate Clinic: Bewegingsprincipes

Op 19 februari geeft Elmo Diederiks 2 clinics over de bewegingsprincipes van karate! Er wordt ingegaan op het natuurlijk, veilig en efficiënt bewegen en is stijlonafhankelijk. Ben jij benieuwd hoe je blessure vrij en efficiënter kan bewegen? Schrijf je dan in!

>> Lees meer

KBN Karate Clinic: Sandra Sanchez

Olympisch, Wereld én Europees kata kampioene Sandra Sanchez komt naar Nederland! 

Op 20 maart geven Sandra Sanchez en Jesús del Moral kata clinics in Zoetermeer. KBN-leden kunnen zich nu inschrijven voor deze geweldige clinics! Let op, er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus schrijf je snel in! 

>> Lees meer

Koningsspelen 2022

In 2022 zijn de Koningsspelen op vrijdag 22 april. De Koningsspelen zijn een mooie kans om kinderen in het primaire onderwijs kennis te laten maken met onze sport. 

Basisscholen kunnen de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken, en via de Koningsspelen kun je op een eenvoudige manier een grote groep kinderen kennismaken met karate!

>> Lees meer

Winter Games 2022

De Winter & Summer Games hebben als doel jongeren van 13 t/m 26 jaar sportief, energiek en met een positieve mindset te laten samenkomen en bewegen. Wil jouw organisatie ook in aanmerking komen voor een financiële bijdrage om een gave activiteit te organiseren? Vanaf nu kan er een aanvraag ingediend worden.  

Kijk voor de voorwaarden en inschrijving op de website van de Winter & Summer Games.

Scheidsrechterscursussen

De Nederlandse scheidsrechterscommissie van de KBN nodigt geïnteresseerden van harte uit om aanwezig te zijn bij de scheidsrechterscursus kata en kumite! De cursus is voor (aspirant) Vanen en KBN-scheidsrechters, geïnteresseerde coaches, sporters en andere geïnteresseerde leden. De eerstvolgende cursussen:

Wil jij een scheidsrechterscursus bij jou in de buurt of op jouw vereniging organiseren? Neem dan contact met ons op! 

>> Lees meer

Karate activiteiten

Heeft u in een leuk karate evenement gepland, wilt u een leerzame stage houden, gaat u een karate (vanen) toernooi organiseren of heeft u een ander idee voor een karate gerelateerde activiteit die voor KBN-leden toegankelijk is? Neem contact op met het KBN Bondsbureau! We gaan graag met u in overleg hoe de KBN of de KBN Wedstrijd Organisatie Commissie deze karate activiteit kan ondersteunen. 

KBN Hayashi webshop

Ben je nog op zoek naar een karatepak of beschermers? Neem dan een kijkje op onze webshop! De KBN heeft samen met haar hoofdsponsor Hayashi Nederland dé webshop voor karate materialen!

KBN-leden en verenigingen profiteren van mooie kortingen op de producten! KBN-leden kunnen zich hier registreren bij de KBN-webshop met een e-mailadres en het persoonlijke KBN-lidnummer. Zodra de registratie positief wordt beoordeeld, kun je op de KBN website inloggen. Na het inloggen zie je automatisch de kortingsprijzen in de webshop, en kun je de gewenste artikelen bestellen!

>> Lees meer

Topsport

EK Senioren verplaatst

De EKF heeft aangegeven dat de Europese Kampioenschappen voor senioren wordt verplaatst. De EK zou plaatsvinden van 11 t/m 15 mei 2022 in Gaziantep, Turkije. De EKF heeft bekend gemaakt dat het EK met 2 weken wordt verplaatst naar 25 t/m 29 mei 2022.

Premier League Rabat verplaatst

De WKF heeft aangegeven dat de Karate1 Premier League Rabat wordt verplaatst. De Premier League zou plaatsvinden van 11 t/m 13 maart in Rabat, Marokko. De WKF heeft bekend gemaakt dat het evenement wordt verplaatst naar 13 t/m 15 mei 2022.

KBN Selectietrainingen

Vanaf 16 januari 2022 zijn de selectietrainingen voor onze kernploegleden weer gestart. Alle selectie trainingen vinden plaats bij Theo Meijer Sport in Leusden. 

Een overzicht van alle selectietrainingen is te vinden op onze website

Opleidingen

KBN Opleidingen

Gelukkig mogen we weer binnen sporten! Dat betekent ook dat we de nieuwe cyclus KBN opleidingen gaan starten. Op 6 februari 2022 starten we met de eerstvolgende opleiding, te weten de opleiding tot Dojo Assistent. Aansluitend zal worden gestart met de opleiding tot Assistent Leraar Karate-do. Beide opleidingen vinden plaats in Amersfoort.

Je kunt je nog steeds aanmelden voor deze opleidingen! Meer informatie over de opleidingen en het inschrijven is te vinden op onze website.

>> Lees meer

KBN Bijscholing: Trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

Hoe leer je zelfvertrouwen bij kinderen tot ontwikkeling te brengen met aandacht voor plezier? Deze vraag wordt beantwoord tijdens tijdens de scholing 'Trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen'!

De KBN organiseert op 5 maart deze interessante scholing in samenwerking met NOC*NSF Academie voor Sportkader. Tijdens de scholing wordt onder andere besproken:
  • Hoe je sportieve en pedagogische thema’s in je trainingen kunt verwerken
  • Hoe je samen met het kind kan ontdekken wat ze allemaal kunnen en willen leren
  • Wat jouw rol is als coach en hoe je het zelfvertrouwen van sporters kan vergroten

Overig nieuws

VOG aanvragen gratis voor vrijwilligers

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Met een VOG dragen vrijwilligers bij aan een veilig sportklimaat. Als vrijwilliger kun je er gratis een aanvragen als jouw club zich heeft aangemeld voor de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers.

>> Lees meer

KBN Keurmerk gelanceerd

Eén van de doelstellingen van de KBN is dat wij willen bevorderen dat wij onze mooie sport beoefenen op een veilige, professionele en maatschappelijk betrokken manier bij karate verenigingen in geheel Nederland.

De KBN vindt het om die reden van belang het KBN Keurmerk te introduceren. Dit is een keurmerk die borgt dat aandacht voor bovengenoemde thema’s vanuit de basis van onze sport, de verenigingen, worden ondersteund.

>> Lees meer

Platform Inclusief Karate

Er is een nieuw platform toegetreden tot de KBN: het Inclusief Karate (I-Karate). Dit platform is voor iedereen met een beperking of stoornis in de breedste zin van het woord, waarbij een regulier danexamen niet tot de mogelijkheden behoort. Denk hierbij aan karateka’s met een verstandelijke, visuele of fysieke beperking, karateka’s in een rolstoel of karateka’s met ASS. Het Para Karate, het topsport onderdeel, valt ook onder dit platform.

>> Lees meer

KBN Agenda

Lid worden van de KBN? Klik hier om je in te schrijven!
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
YouTube YouTube
Twitter Twitter
Het lidmaatschap van de KBN is een jaarlidmaatschap, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Opzeggen kan via info@kbn.nl of schriftelijk, één maand voor het einde van het kalenderjaar (dus vóór 1 december). Je bent zelf verantwoordelijk voor uitschrijving bij de KBN. Opzegging bij de sportschool betekent niet automatisch opzegging bij de KBN. De opzegging is pas geldig wanneer er door de KBN per mail of post een bewijs van opzegging is afgegeven. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.
Copyright © 2022 Karate-do Bond Nederland, Alle rechten voorbehouden.