Copy
Jaargang 14 nummer 9

Woord van welkom

In deze digitale Taiko hebben we aandacht voor karate nieuws en mooie karate gerelateerde activiteiten! We hebben in deze digitale Taiko speciale aandacht voor de top- en breedtesportwedstrijden in de komende maanden. 

Verder kijken we vooruit naar KBN opleiding tot Leraar Karate-do, en hebben we speciaal voor onze leden een prachtige aanbieding van onze sponsor Hayashi Nederland. Ook is in deze digitale Taiko een interessant artikel over een Karateka in hart en nieren te lezen. 

Heb je karate-gerelateerd nieuws dat een plekje in deze nieuwsbrief verdient? Dan horen wij dat graag! Stuur ons een mail via info@kbn.nl, dan nemen wij spoedig contact op. Volg ook onze Social Media kanalen Facebook en Instagram om direct op de hoogte te worden gehouden van al het karate-gerelateerde nieuws. 

Veel leesplezier!

Facebook
Instagram
Twitter
Website
YouTube
Email
Webshop

Van de bestuurstafel

Beste leden en karate liefhebbers, 
 
We hopen dat deze Digitale Taiko jullie voorziet van voldoende input als het gaat over voor jullie diverse en relevante ‘karate’ zaken. Als er onderwerpen zijn die door jullie nog worden gemist staat het vrij ons een mailtje te sturen. 

We willen als bond ons meer en meer ontwikkelen en richten op het verbreden van het aanbod van activiteiten. Daarbij kunnen jullie als leden bij helpen. Heb je goede ideeën voor het door ontwikkelen van onze sport kunnen we als bond dit faciliteren op diverse gebieden.

Ik wens iedereen een goede spirit en een top karate maand toe. 
 
Met sportieve groet, 

Eddy Marques
Voorzitter KBN

Timothy Petersen wordt adviseur topsport

Na diverse goede gesprekken met onze oud topsporter Timothy Petersen, hebben we gezamenlijk besloten om zijn kennis en ervaring van 20 jaar topsport in te zetten voor onze sectie topsport. 

Timothy is benoemd als adviseur topsport om met het bestuur en topsport kader mee te denken en ons te adviseren over het topsport beleid en topsportprogramma's. Hij heeft er zin in om iets positiefs te kunnen betekenen voor de huidige en toekomstige generaties sporters, na zelf zoveel gekregen te hebben van onze mooie vechtkunst. Dit zal nieuwe energie geven aan ons team en hernieuwde inzet van ons beleid. 

Het KBN bestuur en het kader topsport zijn heel blij met deze aanwinst!

Breedtesport

Terugblik KBN Karateweekend

Op zaterdag 17 & zondag 18 september 2022 werd het KBN Karateweekend georganiseerd. Dit was dé kick-off van het nieuwe karateseizoen. KBN-leden konden deelnemen aan vele clinics met verschillende onderwerpen. 

>> Bekijk de foto's

KBN Strijd der Elementen - Lemmer

De vierde Strijd der Elementen is op zondag 6 november in Sporthal De Hege Fonnen te Lemmer! Karateka’s van 5 t/m 17 jaar met weinig tot geen wedstrijdervaring kunnen deelnemen in kata en kumite categorieën. Schrijf je nu in! 

>> Lees meer

Topsport

ONJK - Dutch Open for Youth 2022

Op 8 & 9 oktober organiseert de KBN weer de Dutch Open for Youth - Open Nederlands Jeugd Kampioenschappen 2022!  Karateka's van 5 t/m 20 jaar uit alle landen kunnen meedoen.  

Kom jij ook kijken bij dit prachtige topsport evenement voor de jeugd? KBN-leden krijgen 50% korting op de tickets! 

>> Lees meer

WJK Konya 2022

Over één maand reizen de 19 KBN sporters af naar het Turkse Konya om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen voor cadetten, junioren en u21. Op dit moment zijn er al meer dan 600 deelnemers uit maar liefst 53 landen. 

>> Lees meer

NK Karate 2022

Op 26 & 27 november 2022 organiseert de Karate-do Bond Nederland het NK Karate en NK Para Karate 2022! Het NK wordt georganiseerd in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Karateka’s van 5 jaar t/m de veteranen kunnen deelnemen in kata en kumite categorieën.

>> Lees meer

Scheidsrechters

KBN scheidsrechterscursus

Ben jij benieuwd waar een scheidsrechter op let bij een karate wedstrijd? Neem dan deel aan een scheidsrechterscursus! Vanen en KBN-scheidsrechters, geïnteresseerde coaches, sporters en andere geïnteresseerde leden zijn van harte welkom bij de cursus. De eerstvolgende cursussen:

>> Lees meer

Overig nieuws

Aanbieding Karate Gi Set! 

In samenwerking met onze sponsor Hayashi Nederland heeft de KBN een prachtige aanbieding voor haar leden. Alle leden krijgen maar liefst 15% korting op het nieuwe Karate Gi Set "Premium Kumite Competition"! Dit is een set met zowel een rood als een blauw jasje, zodat je met één set aan de nieuwe wedstrijdregels voor 2023 voldoet. 

Bestellen kan gemakkelijk via de KBN webshop. Bestel je voor 8 oktober, dan kun je de set afhalen bij de Dutch Open for Youth! 

Zolang de voorraad strekt - uiterlijk tot 27 november

Klik hier om direct de KBN webshop te bezoeken
Heb je nog geen account bij onze webshop? Klik op deze link om direct een account aan te maken. Na goedkeuring heb je toegang tot de KBN webshop, en zie je direct alle kortingsprijzen speciaal voor jou als KBN-lid. 

Budoschool Kai Sei ontvangt Keurmerk

Op zondag 18 september heeft Alex Janssen van Budoschool Kai Sei het KBN Keurmerk ontvangen! Het Keurmerk werd uitgereikt door KBN Voorzitter Eddy Marques tijdens het KBN Karateweekend.

Wij feliciteren Alex en Budoschool Kai Sei van harte met zijn KBN Keurmerk!

>> Lees meer

Afscheid Gertjan Martens

Op 18 september jl. heeft dhr. Gertjan Martens officieel zijn functie als stijlplatform vertegenwoordiger voor het Wado Platform neergelegd. Gertjan is meer dan 19 jaar actief geweest als stijlplatformvertegenwoordiger, en de KBN is hem ontzettend dankbaar voor deze jaren.

>> Lees meer

Karate in de media

Dit keer in de rubriek "Karate in de media" het verhaal van Daphne Pieterson, karateka in hart en nieren. Ze heeft “reumatoïde artritis” een pijnlijke en chronische aandoening waar veel meer mensen aan lijden. Maar van opgeven wil ze niets weten, integendeel, juist een schepje er boven op, dát is haar remedie.

>> Lees het artikel

KBN Agenda

Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
YouTube YouTube
Twitter Twitter
Het lidmaatschap van de KBN is een jaarlidmaatschap, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Opzeggen kan via info@kbn.nl of schriftelijk, één maand voor het einde van het kalenderjaar (dus vóór 1 december). Je bent zelf verantwoordelijk voor uitschrijving bij de KBN. Opzegging bij de sportschool betekent niet automatisch opzegging bij de KBN. De opzegging is pas geldig wanneer er door de KBN per mail of post een bewijs van opzegging is afgegeven. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.
Copyright © 2022 Karate-do Bond Nederland, Alle rechten voorbehouden.