Copy
Jaargang 14 nummer 5

Woord van welkom

In deze digitale Taiko hebben we aandacht voor karate nieuws en mooie karate gerelateerde activiteiten! Op de kalender staan onder andere prachtige karate clinics, interessante opleidingen, cursussen tot KBN scheidsrechter, wedstrijden en meer! Zo zijn de komende periode diverse leuke clinics voor KBN-leden, en vindt de tweede KBN Strijd der Elementen plaats! Wil je je verdiepen in het lesgeven? Neem dan deel aan de interessante bijscholing "4 inzichten over trainerschap"!

Heb je karate-gerelateerd nieuws dat een plekje in deze nieuwsbrief verdient? Dan horen wij dat graag! Stuur ons een mail via info@kbn.nl, dan nemen wij spoedig contact op. Volg ook onze Social Media kanalen Facebook en Instagram om direct op de hoogte te worden gehouden van al het karate-gerelateerde nieuws. 

Veel leesplezier!

Facebook
Instagram
Twitter
Website
YouTube
Email
Webshop

Van de bestuurstafel

Beste leden en karateka’s,

Geen woorden maar daden. Dat is waar het bestuur zich aan heeft gecommitteerd bij aantreden. Nu de Corona maatregelen alweer een paar maanden achter ons liggen kunnen we dit ook in de praktijk gaan brengen. 

Aan de gevulde activiteiten kalender van de afgelopen en de komende tijd kunnen jullie dit ook zien. We vragen nu ook aan de  leden om te helpen waar het gaat om het organiseren van extra breedtesport activiteiten. 
De Peppercup in Zwolle is net succesvol afgesloten en de volgende Strijd der Elementen staat weer op stapel. Heb je ook eigen ideeën voor iets leuks voor de leden, dan kunnen we dat als Bond eventueel ondersteunen in overleg.  

We hebben over twee weken weer een Algemene Ledenvergadering en dit keer op een leuke plek in Zoetermeer. Wil je meedoen en mee praten als vereniging meldt je dan tijdig aan of vraag iemand als vertegenwoordiger voor jouw club. Jouw inbreng op deze vergadering is altijd waardevol. We gaan ook onze twee bestuurders voordragen voor een herverkiezing en een nieuw bestuurslid als uitbreiding. Daarom zien we jullie graag weer live op zondag 26 juni op onze ALV.  

Met vitale groet,

Eddy Marques 
Voorzitter KBN

Breedtesport

Karate activiteiten

De komende maanden staan er veel verschillende karate activiteiten op de kalender! Zo organiseren we in juni de tweede Strijd der Elementen wedstrijd, speciaal voor onze karateka's met weinig wedstrijdervaring, is er een KBN scheidsrechterscursus en doen onze topsporters mee aan diverse toernooien in het buitenland. Ook vinden de danexamens plaats én is er een interessante bijscholing! Lees hieronder meer informatie over de karate activiteiten van de komende maanden!

Terugblik Strijd der Elementen - Utrecht

Speciaal voor alle karateka’s die nog niet veel wedstrijdervaring hebben, organiseren we de KBN Strijd der Elementen! Op zondag 15 mei was de eerste Strijd der Elementen in Utrecht. We kijken terug op een prachtig toernooi voor alle deelnemende karateka's. Veel dank gaat uit naar Karate Team Utrecht voor alle ondersteuning! 

>> Bekijk de sfeerimpressie

Dag van de Workshops

Onder auspiciën van de KBN organiseren de deelnemers aan de opleiding Assistent Karateleraar 2022 op 11 juni een dag vol gratis inspirerende workshops voor het lesgevend kader binnen de bond. De workshops vinden plaats in Fit Academie Bokkeduinen

>> Schrijf je nu in!

KBN Strijd der Elementen - Eindhoven

Speciaal voor alle karateka’s die nog niet veel wedstrijdervaring hebben, organiseren we de KBN Strijd der Elementen!

De tweede Strijd der Elementen is op zondag 19 juni in Sporthal Genderbeemd te Eindhoven! Karateka’s van 5 t/m 17 jaar met weinig tot geen wedstrijdervaring kunnen deelnemen in kata en kumite categorieën. Inschrijven kan nog een paar dagen! 

>> Lees meer

KBN Clinic: Fundamentele Martiale Bewegingskwaliteiten

Zaterdag 18 juni verzorgt Jan Bloem een unieke clinic! Jan geldt als topexpert op het gebied van martiale bewegingskunsten. Deze clinic geeft je inzicht in de bewegingskwaliteiten die voorafgaan aan de technieken in karate, en heeft als doel heeft als doel je efficiënter (beter, gezonder) en effectiever (meer effect) te leren bewegen.

>> Schrijf je nu in!

KBN Clinic: Sandra Sanchez

De KBN is ontzettend vereerd dat Olympisch, Wereld en Europees Kampioene Kata Sandra Sanchez en haar trainer Jesus del Moral wederom kata clinics komen geven in Nederland. Zowel op zaterdag 25 juni als op zondag 26 juni zijn de clinics opengesteld voor alle karateka’s!

>> Schrijf je nu in!

KBN Clinic: Sem Schilt

Op 2 juli geeft Sem Schilt karate clinics speciaal voor KBN-leden! Sem heeft een fullcontact karate Kyokushin sportschool, en geldt als de meest succesvolle zwaargewicht-kickbokser aller tijden. Recentelijk is zijn sportschool aangesloten bij de KBN, en geeft hij graag zijn karate kennis door aan KBN-leden!

>> Meer informatie

Topsport

EK Senioren

Van 25 t/m 29 mei 2022 vonden in Gaziantep, Turkije, de Europese Kampioenschappen Karate voor senioren plaats. Lynn Snel kwam ontzettend dicht bij een podiumplaats, maar verloor om de bronzen medaille van de huidige nr. 1 op de ranking: Anita Serogina uit Oekraïne. 

>> Bekijk het volledige verslag

ONJK - Dutch Open for Youth 2022

Op 8 & 9 oktober organiseert de KBN weer de Dutch Open for Youth - Open Nederlands Jeugd Kampioenschappen 2022! Vorig jaar namen meer dan 600 deelnemers uit 8 landen deel aan dit evenement. Karateka's van 5 t/m 20 jaar uit alle landen kunnen meedoen aan dit prachtige topsport evenement! Inschrijven is mogelijk t/m 23 september 2022 via Sportdata. 

>> Lees meer

Opleidingen

KBN Opleiding Leraar

Na de zomer gaan we weer starten met de opleiding tot Leraar Karate-do! Bij de opleiding tot Leraar Karate-do wordt er gefocust op het afnemen van vaardigheidstoetsen, het aansturen van het sportkader, het organiseren van activiteiten, het coachen bij wedstrijden en het geven van trainingen of lessen. De cursisten krijgen lessen van onder andere Boy Muilwijk, Erik Hein en Jan Bloem. 

>> Lees meer

KBN Bijscholing: 4 inzichten over trainerschap

De KBN organiseert op 18 juni een interessante scholing die geschikt is voor elke trainer-coach die openstaat voor persoonlijke groei. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer-coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren!

Danexamens

KBN Danexamens

Op 12 juni 2022 staan de eerstvolgende KBN danexamens gepland! De danexamens vinden plaats bij Sporthal de Sypel te Harderwijk. Er zijn dit keer bijna 140 inschrijvingen voor de halfjaarlijkse KBN danexamens! De examens starten om 09:00 uur. Wij wensen de kandidaten veel succes! 

Overig nieuws

Elise Reedijk prachtig resultaat in België

Op de Internationale Kampioenschappen begin april jl. voor para-atleten in Hasselt, België heeft de 16-jarige karateka Elise Reedijk een geweldig resultaat neergezet! Samen met 7 andere I-/para- karateka vertegenwoordigde Elise Nederland. Bij deze Belgian Open Inclusive Karate Championships wist Elise zelfs de regerend vice wereldkampioene (WKF Para-Karate, november 2021) uit Hongarije te verslaan. 

>> Lees meer

38e Karate Weekend in Oostkapelle

In het weekend van 23 t/m 25 september vind het 38ste Karate Weekend plaats in het prachtige kasteel Stayokay 'Kasteel Westhove’ in Oostkapelle. Het doel is om met een groep gelijkgestemde karateka's een weekend lang buiten te trainen, gezelligheid en sterke verhalen uit te wisselen! Interesse? Neem snel contact op met de organisatie.

KBN Agenda

Lid worden van de KBN? Klik hier om je in te schrijven!
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
YouTube YouTube
Twitter Twitter
Het lidmaatschap van de KBN is een jaarlidmaatschap, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Opzeggen kan via info@kbn.nl of schriftelijk, één maand voor het einde van het kalenderjaar (dus vóór 1 december). Je bent zelf verantwoordelijk voor uitschrijving bij de KBN. Opzegging bij de sportschool betekent niet automatisch opzegging bij de KBN. De opzegging is pas geldig wanneer er door de KBN per mail of post een bewijs van opzegging is afgegeven. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.
Copyright © 2022 Karate-do Bond Nederland, Alle rechten voorbehouden.