Copy
Jaargang 13 nummer 7

Woord van welkom

In deze nieuwsbrief hebben we speciale aandacht voor enkele mooie karate gerelateerde activiteiten! Nu er steeds meer mogelijk is, kijken we graag vooruit naar een mooi karateseizoen. Het karateseizoen wordt in september afgetrapt met de 'Maand van het Karate'! 
 
Ook in de zomervakantie zitten we niet stil. Deze zomer is extra uniek, karate zal namelijk haar debut maken op de Olympische Spelen! Op 5, 6 en 7 augustus vinden de Olympische karatewedstrijden plaats in Tokio, Japan. Tijdens het TeamNL Olympic Festival in Scheveningen kunnen de Olympische Spelen live worden gevolgd! 

Nog geen lid van de KBN? Vanaf 1 juli heeft de KBN een mooie lidmaatschapsactie voor nieuwe leden en herinschrijvers! Zij krijgen 50% korting op te contributie van 2021. 

Heeft u karate-gerelateerd nieuws dat een plekje in deze nieuwsbrief verdient? Dan horen wij dat graag! Stuur ons een mail via info@kbn.nl, zodat wij contact met u kunnen opnemen. 

Volg ook onze Social Media kanalen Facebook en Instagram om direct op de hoogte te worden gehouden van al het karate-gerelateerde nieuws. 

Wij wensen u veel leesplezier!

Facebook
Instagram
Twitter
Website
YouTube

Van de bestuurstafel

Beste leden en karateliefhebbers,

We gaan de vakantie periode in met gemengde gevoelens. We hebben weer meer ruimte gekregen om activiteiten te ontplooien, maar tegelijkertijd nemen de besmettingen weer toe.

We moeten er dus samen voor zorgen dat we onze sport veilig houden en ervan bewust zijn dat we afstand houden buiten het sporten en de basis regels handhaven. We willen graag dat alles open blijft en we weer volop nieuwe activiteiten kunnen blijven inzetten volgend seizoen.

Voor nu willen ik iedereen namens het bestuur een fantastische zomer toewensen en een mooie Olympische ( Karate) spelen. 

Met sportieve groet, 

Eddy Marques
KBN Voorzitter

Corona nieuws

Update maatregelen coronavirus

Op vrijdag 9 juli 2021 was er weer een persconferentie. Hierin werd duidelijk dat de amateursport geopend blijft. 

Alle leeftijdsgroepen mogen binnen en buiten sporten zonder maximum aantal, en zijn wedstrijden voor alle leeftijden weer toegestaan. Publiek is onder voorwaarden welkom bij (amateur) sportwedstrijden. 

>> Lees meer

Veelgestelde vragen

De maatregelen die het kabinet heeft ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken zorgen soms voor onduidelijkheid. Daarom hebben we de veelgestelde vragen (en antwoorden) op een rij gezet. 

>> Lees meer

Financiële steunmaatregelen

De aanvraagperiode voor de TVL over Q2 2021 is vanaf 25 juni geopend. De TVL regeling voor Q2 in het kort:

  • Het subsidiepercentage is 100% (dit was 85%). 
  • Het minimum subsidiebedrag per kwartaal is €1.500, het maximum voor mkb-bedrijven is €550.00. 
  • Bij de TVL Q2 2021 kan worden gekozen uit twee verschillende kwartalen als referentieperiode.

>> Lees meer

Breedtesport

Maand van het Karate

De maand september staat in het teken van karate!

Tijdens deze maand bieden we gezamenlijk, één maand lang een uitgebreid aanbod van karate activiteiten aan. Meer dan 70 KBN verenigingen doen mee met dit prachtige initiatief! Binnenkort wordt er meer informatie over de Maand van het Karate gepubliceerd op onze website.

TeamNL Olympic Festival

Vanaf 23 juli tot en met 8 augustus 2021 wordt het sportstrand van Den Haag omgetoverd tot een prachtig festival dat de Olympische sferen van Tokyo naar Nederland brengt. Dé plek waar je sport kan doen, sport kijken en sport beleven.
 

>> Lees meer

KBN Vanencompetitie

Op 18 september 2021 vindt de eerste KBN vanencompetitie van het karateseizoen plaats! 

Tijdens deze Vanencompetitie kunnen jeugdige karateka's van 6 t/m 7 jaar deelnemen aan kata en kumite wedstrijden. De Vanencompetitie vindt plaats in Sporthal de Sypel te Harderwijk. 

>> Lees meer

Karate kalender 2021-2022

We hopen dat we de karate kalender nog verder te vullen met mooie activiteiten! Ons doel is om een mooie kalender samen te stellen, waarbij er voor iedere stijl, karateka en regio leuke karate activiteiten op de planning staan. Om deze agenda samen te stellen vragen we uw hulp!

Heeft u een leuk karate evenement gepland, wilt u een leerzame stage houden, gaat u een karate (vanen) toernooi organiseren of heeft u een ander idee voor een karate gerelateerde activiteit die voor KBN-leden toegankelijk is? Laat het ons weten! We gaan graag met u in overleg hoe de KBN deze karate activiteit kan ondersteunen. 

>> Neem contact op met de KBN

Topsport

EJK Tampere

Van 20 t/m 22 augustus vinden in Tampere, Finland, de Europese Kampioenschappen voor Cadetten, Junioren en u21 plaats! 

De KBN heeft 13 kumite sporters en 3 kata sporters geselecteerd om deel te nemen aan dit eindtoernooi. 

Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

In het derde weekend van oktober vindt de ONJK plaats in het Topsportcentrum Almere! Dit topsportevenement, dat wordt gehouden op 23 en 24 oktober, is speciaal voor alle jeugdige karateka's t/m 20 jaar. Inschrijven kan binnenkort via Sportdata. 

Selectietrainingen 

Ook tijdens de zomervakantie zullen wij selectietrainingen aanbieden voor onze selectie-leden. Een overzicht van alle trainingen is te vinden op onze website. 

Belangrijk is dat iedereen zich vooraf aanmeldt voor de training. Heb je geen mail gehad over het aanmelden? Neem dan contact op met het KBN bondsbureau.

Nederlandse Kampioenschappen

De KBN heeft ervoor gekozen om de Nederlandse Kampioenschappen jeugd, senioren en teams te combineren in één weekend. Dat betekent dat op 27 en 28 november de NK karate plaatsvindt voor alle leeftijdscategorieën. Meer informatie volgt spoedig via onze website. 

Danexamens

KBN danexamens 2021

Op 12 december 2021 staan de eerstvolgende KBN danexamens gepland. De danexamens zullen plaatsvinden bij Sporthal de Sypel in Harderwijk. 

Inschrijven voor deze KBN danexamens kan t/m 11 november 2021 via het KBN bondsbureau. 
 

Dangraadreglement

In het dangraadreglement zijn alle richtlijnen vastgelegd voor dangraden, danexamens en promoties. 

Vorig jaar is het dangraadreglement aangepast volgens de laatste richtlijnen. De komende danexamens zullen worden uitgevoerd conform dit reglement. 
 

Overig nieuws

KBN lidmaatschapsactie

Vanaf 1 juli heeft de KBN een lidmaatschapsactie voor alle nieuwe leden die zich willen aansluiten bij de KBN. Alle nieuwe leden en herinschrijvers die zich vanaf 1 juli inschrijven voor het lidmaatschap bij de KBN krijgen 50% korting op de contributie voor 2021!

Aanmelden voor het KBN lidmaatschap kan via deze link

Karate materialen voor een goed doel

Heeft u nog karate materialen die u niet meer gebruikt?

Een van onze leden, dhr. Billy Ossoko, is bezig met een prachtige actie voor het goede doel. Hij verzamelt gebruikte karate materialen voor kinderen en volwassenen uit de Centraal-Afrikaanse Republiek. Zij beoefenen karate maar kunnen het zich financieel niet veroorloven om de nodige karate uitrustig en/of benodigdheden te kopen. 

>> Lees meer

Leeftijd is maar een getal: George (80) doet nog aan karate!

Karateka George Brouwer is 80 jaar oud en beoefend nog steeds karate bij Karate-do Smaal in Apeldoorn.

De Stentor heeft een mooi item gemaakt over zijn passie voor de karatesport. Het thema van dit item is om ouderen en senioren aan te sporen weer actief aan sport te doen. Dhr. Brouwer laat zien dat zijn favoriete sport karate ook op 80-jarige leeftijd nog beoefend kan worden! 

>> Bekijk hier de inspirerende video

Wetswijzigingen per 1 juli

Met ingang van 1 juli zijn er een aantal wetswijzigingen doorgevoerd die ook van invloed kunnen zijn op sportverenigingen en sportaanbieders. De belangrijkste wijzigingen:

  1. Sluiting rookruimtes in openbare gebouwen
  2. Wederverstrekking van alcohol is strafbaar
  3. Statiegeld op flesjes onder de 1 liter

>> Lees meer

Vacature bestuurslid & WOC

De KBN kent elke bestuursperiode een aantal uitdagingen. Daarom is de KBN op zoek naar bestuursleden en Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) leden.

Een bestuurslid kan worden omschreven als een verbinder met een heldere visie, een collegiaal bestuurder en een vertegenwoordiger van karate. Heb jij passie voor de (karate)wedstrijdsport en houd jij in een hectische omgeving goed het overzicht? Dan ben jij mogelijk een geschikte kandidaat voor het WOC.

Wil je meer weten of van gedachten wisselen? Neem dan contact op met KBN voorzitter Eddy Marques. 

KBN Agenda

Lid worden van de KBN? Klik hier om je in te schrijven!
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
YouTube YouTube
Twitter Twitter
Het lidmaatschap van de KBN is een jaarlidmaatschap, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Opzeggen kan via info@kbn.nl of schriftelijk, één maand voor het einde van het kalenderjaar (dus vóór 1 december). Je bent zelf verantwoordelijk voor uitschrijving bij de KBN. Opzegging bij de sportschool betekent niet automatisch opzegging bij de KBN. De opzegging is pas geldig wanneer er door de KBN per mail of post een bewijs van opzegging is afgegeven. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.
Copyright © 2021 Karate-do Bond Nederland, Alle rechten voorbehouden.